Ahojte zienky , prosím Vás poraďte , ako to robíte , lebo ja už neviem ako sa s tým popasovať . Ťaháme už 4 rok neúspešne . Pár x biochemické , proste sa neudržalo . V centre moc nechcú robiť vyšetrenia lebo vraj sme mladi (30) a podarí sa prirodzene . Keby sa podarí prirodzene tak mám už asi aj dve deti nie ? Chceme meniť centrum to určite áno . Len proste už nevladzem , stále si niečo vyčítam že som zlyhala ako žena 😔 ťaháme na 4 rok neúspešného snaženia , prvý rok som bola taká že robila som ovulacne testy atd , veď to poznáte . Ale potom som už úplne vypla , nakoľko boli a sú v živote aj iné dôležité veci ako myslieť len na neúspech o babo . Len má proste zabíjajú novinky o všetkých “ tehotných “ naokolo . Nezávidím , doprajem to každej jednej ale mám pocit že ku mne to nepríde nikdy a to má ubíja a ešte keď vidím prístup doktorky v centre normálne mám úzkosť ako vyslovene kašle na to .
Ste tu nejaké zienky ktoré sa snažíte o prvé babo a stále neúspešne ??😔😔
ahoj, my sa snažíme už takmer 2,5 roka, takže ťa chápem.. mala som už milión negatívnych tehu testov, o ovulačných testoch ani nehovorím.. mám 31 rokov a v CAR mi urobili komplexnú diagnostiku, za čo som vďačná, lebo sme prišli aj na veci, o ktorých sme nevedeli... inak pocity sú u mňa ako na hojdačke, najhoršie to bolo v lete, keď sme sa vrhli do toho plnými silami a aj tak bez úspechu.. miestami ma prepadali depresie, strašný smútok a beznádej... po dlhých mesiacoch smútku som sa však psychicky dala dokopy a povedala som si, že nebudeme tlačiť na pílu.. robíme, čo je v našich silách, no ak nám to nie je súdené, nezbláznim sa, nájdem si životný zmysel v iných veciach a aktivitách... nechcem, aby ma to úplne psychicky položilo, ale nejaký môj vnútorný pocit mi hovorí, že to raz vyjde 🙂 inak v mojom okolí je veľký babyboom, najmä rodina sa nám rozrastá, ja však tomu nevenujem veľa pozornosti.. ale vidím skôr na rodičoch, že im to je ľúto, že mladší ľudia v rodine majú deti a my s bratom sme bezdetní
Nedávno som počula o jednej babe,kde to po viac ako ,5rkolotoca vyšetrení,umelych oplodneniach vzdali.
A po letnej dovolenke čakajú baby.
Švagriná sa snažili 8 rokov. Liečili sa a nič. Potom sa na snaženie a všetok kolotoč okolo toho vykašlali a otehotnela prirodzene.
A ivf nechcete skusit?..ak ste viac menej zdravi mohlo by vam to vinst na 1 pokus
My sme cakali 6 rokov. Za tu dobu som bola 5x tehotna. 😧😧😧 Po 6 rokoch sme sa dockali synceka z darcovskeho IVF
Áno poznáme to. Je nás určite viac. A aj tvoje pocity sú mi veľmi známe. Teším sa s každou kamoškou, ktorá je tehotná a má bábo, ale aj tak sa pristihnem občas pri tom, že si vravím, prečo my nie? My sa snažíme vyše 2 rokov. Máme za sebou spolu s manželom viacero vyšetrení. A tiež som mala 3x spontánny potrat. Pomaly sa začínam zaoberať IVF. Inak to asi nepôjde ☹
Ak mozem odporucam helios v martine z vlastnej skusenosti 😊 vyborny pristup a odkedy sme odtial 1x odchadzali s neistotou do roka aj dva mesiace sme odchadzali z porodnice s babatkom
Odporúčam ti ísť k bylinkarke Anne Kopacovej do Piešťan. Je tu aj diskusia o nej. Moja sesternica sa snažila o bábätko 10 rokov a po necelom mesiaci ako bola u pani Kopacovej otehotnela a už sa teší z 1,5 ročnej dcérky. Nie je to sarlatanka ani nič podobné. Zaoberá sa bylinkami. Držím palce. 🍀🙏♥️
@miskamiska92 ahoj. My sme boli pred tyzdenomnv Martine v Heliose. Ale ja som bola trochu sklamana. Cakala som viac. Zobrali nam krv, muz spermiogram, mna pozrela sonom a cakame na vysledky. Myslela som,ze nas poslu aj na nejake dalsie vysetrenia. Alebo je to normalne a po vysledkoch sa uvidi? Co vam este vysetrovali?
@ivka_makovica ahoj. Tiez presne tak isto cakalo sa na vysledky a skusat prirodzene. Po vysledkoch kontrola a kedze sa vysledky nezlepsili tak sa slo na vec. Zalezi asi aj ci je problem na strane oboch partnerov co u nas bol. Navrhli co dalej a sli sme do toho vela stastia prajem 😊
Zmeň centrum a trvaj na vyšetreniach.To, že ste mladí neznamená, že máte čakať práveže pokým je dobrý vek treba zistiť či nie je nejaky iný problém.Nestracaj čas a držím palce
@nafka0483 ja mám urobene hp ( tam je to ako na hojdačke ) , občasná anovulacia je problém u mna , na štítnu beriem liek , hematologia ok , napr priechodnosť nemám urobenú , ani repro imunologiu , ani genetiku … citujem doktorku v centre “to načo potrebujete tie vyšetrenie “? To nie je treba , ste mladá . A muž okrem SPG nič nemá pretože podľa opäť doktorky v centre to nie je treba , tak sa pýtam je normálna ?
@7lenka11 a kam chodíte prosím do centra ?🙂 mna to niekedy veľmi chytí taký smútok , ale potom to zas prejde a stále dookola každý mesiac :/ a neznášam tie sprosté reči že vyjde to keď to má vyjsť a takéto 😔to nemôžem ani len počuť lebo sa mi zdvíha zaludok
@luccija áno ideme zmeniť ale neviem ktoré :/ bojím sa už tak veľmi , že nebudú nám chce žiadne vyšetrenie urobiť . Inak minuly cyklus mi robili iui na cyste , ani ovuláciu som nemala tak úplný hnev mám na to centrum
My sme v Iscare BA, ale zvazujeme, ze v januari pojdeme do Brna...
@matus7030 ak to nevyjde ani nám pôjdeme do ivf jasne , ale proste nemám skoro žiadne vyšetrenia urobene tak nechcem to hneď zatracovať
Nie ste tam zamknuti na retaz. Ste klienti, ak nie stw spokojni tak obratom pa-pa a choďte inde, kde sa vam budu venovat
@7lenka11 my mame o dva týždne termín do Brna do Reprofitu ale neviem ako to budem s tou karantenou , netreba byt keď sa vrátime z cz ?
Stačí, že máš zlý progesterón a zárodok sa nema kde usadiť nie je dobré vystelka.Od takej doktorky s takým prístupom utekaj
@evkamotka áno máš pravdu ☺️Preto aj tam robíme , len doteraz nechápem prečo tento prístup pre boha
@luccija dokonca tá doktorka nevie rozoznať ani cystu od dominantného folikulu . Ja už neviem čo za ľudí robí v tých centrách a píšu si pred menom Mudr
my mame z reprofitu Brno dcerku, po 5 rokoch snazenia sa a 2 MA
Podľa mňa je 4 roky dosť... Už by sa prirodzene asi zadarilo. Určite treba ísť na vyšetrenia. My sme na tom boli rovnako... Ale nepoteším ta, nič nám nenašli, všetko máme obaja v norme a napriek tomu nič... Tak sme nakoniec išli na IVF... Nebolo už na čo čakať po 6. Rokoch. V každom prípade ak sa nedarí 4 roky tak treba ísť na vyššie popísané vyšetrenia, aj keby ste mali 20 rokov. Držím palce🙏
? To co je? Treba ísť inam.
@sendy1993 vyskusame ale teraz nechceme keďže má prestimulovali toľkými hormónmi že musím trosku ukľudniť telo lebo cítim už veľkú záťaž .. dokonca sa mi zhoršili výsledky , tlak mi vyskočil hore a beriem lieky už aj na neho
@mimi777 dúfam že tam bude iný prístup ako tu u nás na sk
@ailiba Ďakujem pekne ☺️ Ja mám taham na 27 a môj muž 31 . Pani Mudr že nám netreba žiadne vyšetrenia 😂normálne som sa už minule nie od žiaľu ale od nervov rozplakala pred ňou lebo už nevladzem počúvať že sme ok , keď nie sme evidentne a ona s pokojom nechce urobiť nič pre to aby sme boli o krok vpred . A vieš čo ? Nechce mi dať ani výsledky z vyšetrení čo mi robili , tie vstupné
my sme boli spokojní, no mala uz bude mat v januari 5 rockov, podstupili sme ivf avsak cakali na vsetky dobre vysledky az potom isli stimulovat
naša pani učiteľka s manželom...prvé mali ešte ako študenti vŠ, a druhé sa nedarilo ani po x rokoch... až keď robili dcére svadbu - ostala tehotná...po viac ako 20 rokoch...už sa dávno prestali snažiť a vyrovnali sa s tým že budú mať len to jedno dieťa... Potom s dcérou spolu kočíkovali - samozrejme každá svoje bábo...😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Snazili sme sa 3 roky. Je uplna hlupost, ze v CAR vam nechcu robit vysetrenia, ved mozu odhalit uplne "banalnu" pricinu a velmi lahko veci napravit.
Nevesaj hlavu a daj vediet co z toho ste uz absolvovali a s akym vysledkom:
ty:
- hormonalny profil z krvi (vo folikularnej aj lutealnej faze, icze 2x za cyklus)
- folikulometria
- priechodnost vajecnikov
- endokrinologicke vysetrenie
- hematologicke vysetrenie
- geneticke vysetrenie
- reprodukcna imunologia
- pripadne este diagnosticka laparoskopia
manzel:
- hormonalny profil
- kompletne andrologicke vysetrenie vratane usg semennikov
- spermiogram
- geneticke vysetrenie