co vam pomohlo nejake vitaminy, kyselina listova alebo nieco ine?
ahoj 🙂 , tak ako píše seximamina, hlavne sa na to nesústrediť, nemyslieť na to, príliš veľa stresu a upínanie sa na to tomu nepomáha.
Rada na otehotnenie? Pravidelny sex... 😉 cim menej stresu, uzivat si jeden druheho a nie "vyrabat dieta"... A ked sa nedari viac ako rok, zbehnut za lekarom, nech ta vysetri...
Kyselinu listovu by som doporucovala urcite, ale to ti nepomoze ma otehotnenie... Ked jej mas v tele dostatok, tak je mensia pravdepodobnost, ze babo bude mat razstep chrbtice alebo inu vyvojovu chybu... Skus este popozerat vo fore, tem, kde si kocky snazilky radia je tu habadej... 😉
Mne po roku a pol zufalstva pomohlo, ze som si dala urobit novy pas a velmi aktivne som zacala riesit dovolenku... 😉 potom // na teste a od doktorky zakaz cestovat (kvoli predoslemu potratu)... Takze som dovolenku stravila doma na gauci objimajuc zachodovu misu... 😅
Ak si zdravotne uplne fit, tak nepotrebujes nic🙂 ak sa nedari a su problemy, tak potom je to uz otazka na lekarov a nejake vitaminy ti nepomozu.......ale pre Tvoj dobry pocit samozrejme listovku uzivat mozes, ta je dobra pre rozvoj nervoveho systemu plodu🙂)
a aby som teda odpovedala na otazku......mne nepomohlo nic, ani vitaminy, ani lieky........proste ked to ma prist, pride to🙂 drzim palce
Ahoj mne pomohlo hlavne to ze som si po 5 mesiacoch snazenia a sledovania ovulacie povedala ze kasleme na to, ked ma prist tak to pride, lebo sme uz z toho boli unaveny a hlavne manzel nervozny ze som mu kazdy mesiac pilila nervy ze teraz tento tyzden by sme mali...ked sme si povedali ze kasleme na to som zistila ze som tehotna a cim menej stresu tim lepsi, a hlavne na to nemysliet....no a brala som aj femibion ale ci mi pomohl neviem
Mne pomohli manželove spermie😀
dovolenka :o)
my sme chodili pomaly kazdy mesiac na nejaky pobyt, potom nasledovala 2 tyzdnova dovolenka pri mori a nic.....podarilo sa, ked sme jeden mesiac ostali doma :D
ja som vysadila v aprili antikoncepciu po 4 rokoch,nasadila som si kyselinu listovu a dufala ze do konca roku budem tehotna a podarilo sa to este v juli,samozrejme sme nato vobec nemysleli ze ideme robit babo 😉
pasik sv.Dominika,zazrak po 6 rokoch snazenia 😀
kľud, pohoda, milujúci partner ......................... no a možno aj homeopatia....neviem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Moja ja som otehotnela po 10 rokoch. A to vtedy ked sme si kupili vlastny byt a mala som pokoj od svorky. Takze hlavne KLUD a ziadny STRES.
Ahoj hlavne sa nestresuj a nemysli stale nato ja som sa tiež chvilku trapila ked sa nedarilo potom som si povedala čo ma prist pride a nerozmyšlala som a jednoducho sa to aj podarilo mysli pozitivne milovanie by malo byt s radosti nielen preto aby si silomocou otehotnela ked sa uvolniš a nemysliš len na otehotnenie vysledok sa dostávi držim palce
takze tak ako pisu babenky vyssie stresovat sa nevyplaca ale chapem ze sa to neda-nestresovat 😀 kyselinu listovu ber urcite ked sa o babo snazite, mne lekarka predpisovala od zaciatku snazenia acidum folicum no a snazili sme sa cca 1,5roka-intenzivne 🙂 ale az ked som podstupila laparoskopicky prefuk vajecnikov az vtedy sa mi podarilo otehotniet v podstate okamzite nasledujuci cyklus 😵 + meranie bazalnej teploty ma tiez nieco do seba 😉 tak drzim palce
my mame 11 ročný rozdiel......tiež sme chceli skôr druhé ale nešlo to,stale som na bábo myslela a veľmi chcela-ale to bolo zlé!!! treba na to nemyslieť ,mať pravidelne pomer a ja čo sledujem aj v našom meste,každý kto už mal jedno dieťa tak druhe nie a nie prísť...... Ale skoro každý si zaobstaral nejaké zvieratko(pes,my napr.mame zajka) tak prestaneš dočastne myslieť na bábo a jednoducho otehotnieš....U nás to bolo presne takto 🙂 a čo vidím tak aj u ostatných 😵 !!!! skús vyskušať u nás to FUNGOVALO 😉 🙂 !!!!! Držím palce !!!!!
ked som sa prestala sustredit na to, ze chcem otehotniet. cize jednoznacne psychika 🙂 a este moj jeden tajny zlepsovak: ked sme sa odstahovali od svokrovcov 😀 😀 otehotnela som totiz hned, ako sme sa prestahovali do nasho 😅
no nam nic nepomohlo ☹ ovulacne testy kazdy mesaic a nadej kadzy mesiac. a nic :( kupoval som si caje kde co ale nepomohlo a ked mm urobili spermiogram tak sme vedeli kde je chyba a po vyse 2 rokoch snazenia sme isli do sanatoria a momentalne som v pripravena IVF .
drzim palce 🙂
Prestala som fajčiť a manžel tiež, Kyselina listová, Duphaston ( 6 rokov neprestajne každý cyklus)Laparoskopia - prefuky, driling vaječníkov, odstránenie zrastov....a po 6 rokoch sme zašli do centra , kde sa nám podarilo 3IUI..... ktorá obnášala duphaston, clostilbegyt, pregnyl, uutrogestan, estrimax a estrofen. Manžel profertil, tribulus, kreatín.
ja s manželom sme prvé bábo skúšali počať vyše roka a pol a až potom sa to podarilo a toto druhé tiež vyše roka a pol ... obe detičky mám doslova vymodlené ... no pomohla miaj lekárka ... už keď som bola zúfalá, že sa nedarí a v sme obaja po zdravotnej stránke O.K. tak mi lekárka predpísala Duphaston 2x1 ..... aj počas brania týchto tabletiek sme skúšali ..... no akonáhle som ich po 4 mesiacoch vysadila s tým, že to nepomáha tak som otehotnela hned v prvú ovuláciu ..... a potom som niekde na internete čítala, že Duphaston Ti nastaví tvoje telo na materstvo a veľakrát sa stáva, že žena otehotnie práve po vysadení tabletiek ..... u mňa to fungovalo pri prvom a aj teraz pri druhém bábu ... držím palce aby Ti to vyšlo 🙂
Ahoj hlavne sa nestresuj a nemysli stale nato. Ja som chodila na buršný tanec, bol to relax na jednotku. Po troch mesiacoch som sa aj otehotnela.
Výmena lekára a nasadenie správnej liečby a hlavne pohoda 🙂
my sme sa snažili dlhšie no a nakoniec som to vzdala ale raz po sexe som urobila stojku len tak a onedlho som len tak kupila test a bol pozitívny tak som ešte dalsie 4 kupila (preistotu) a neverila som bola som tehotná
u nás zabrala dobrá večera, čašník ktorý po mne pokukoval, alkohol + manželova žiarlivosť 😀 (tak to bolo ale našťastie s tým sme problém nemali, ale s inými vecami - s tým aby som nepotratila, lebo to už bolo druhé tehotenstvo ☹ )
no vraj femibion robi zazraky ale podla mna ti urcite pomoze ked nebudes v strese...mam kamosky co sa snazili a snazili a nic nic a nakonec ked sa na to "vyprdli" to prislo 🙂 aj ja som otehotnela ani neviem ako....urcite stres hra velku ulohu....samozrejme vitaminky ti tiez dopomozu, skus ten femibion, alebo calibrum mama...ja som v tehu brala gs mamavit a ten sa moze brat aj ked sa pokusate jedna obden
Nam pomohlo asi to ze sme sa na to prave prestali sustredit s tym ze ked to nejde, nebudeme to silit a bum, uz sme v tom 😵 😵 😵 a to sme 5 rokov v kuse vymyslali, brala som lieky, pichala injekcie, pocitali plodne dni, nemilovali sa ale vyrabali dieta na objednavku pocas plodnych dni... a nic. Akonahle sme to vzdali a vyrovnali sa s tym, tak to prislo same
mne pomohol zjavne prave stres - v praci ma v januari povysili a mala som velke stresy, robila som nadcasy a nosila som si pracu a aj stres z prace aj domov. este v tom istom mesiaci som vysadila antikoncepciu, som si povedala, ze je cas na ine stresy 😀 este ako som bola vo februaru na kontrole u gynekologa, som mu vravela, ze v takom strese aky mam v praci asi nikdy neotehotniem a on nato, ze aby som nebola prekvapena, ze organizmus si ten stres aj tak vzdy vyriesi po svojom.. v marci som otehotnela, cize 2 mesiace po vysadeni - no sama som nechapala 🙂 a to uz mam 34 rokov a je to moje prve dieta, ktore ocakavam, takze som velmi vdacna, ze to takto dopadlo. drzim palce, nech to aj u teba ide ako po masle ;)
ja som jedla vitaminy,neviem ci pomohli ale zostala som tehu.ani som ich nedobrala ...pokial mas zaujem rada ti ich poslem...napis mi IP
VITAMíN E
duphaston (po pol roku snaženia a jednom potrate... )
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, v prvom rade ziaden stres a nesmies na to mysliet. Pride to 🙂 Niektore zeny beru vitaminy, aj kyselinu listovu, ja osobne som nebrala nic a prislo to ked stres opadol.