Ahojte baby, mam 24 rokov priateľ 30, sme spolu 5 rokov, mame spolu 1 dieťatko, ktoré bude mať 2 a pol, ja už totiž od roku a pol nášho synčeka túžim po druhom, priateľ mi povedal ze chce urcite viac ako 1 ale teraz sa na to ešte neciti, túžba narastá, ako naschvál všetky okolo mňa, známe sú tehotné, teraz je situácia o to horšia kvôli aktuálnej situácii, v praci stres vsade stres, možno čoskoro povinne ockovanie, moj plán bol taky ist na materskú kym nedôjde k tomu ze sa budeme musieť povinne zaočkovať, ale on ma stále čas, stále čaká, pritom on si o robotu dovoliť prísť nemôže..... rozprávali sme sa veeeelmi veľmi veľa, skončilo to aj kludne ale veľakrát je z toho už nervózny a kričí nech na neho netlačím, ale ja by som netlacila keby nehrozí ze v našom zamestnani bude povinne ockovanie od novembra uz mi je do placu a bojím sa ze potom už nebudeme vobec mať ďalšie a to si neodpustím a ani jemu
@thereisabear nemám ho ani ako mať, keďže si priateľ dava brutálny pozor takze je to aj jedno ze mam stres keďže sa vždy urobí inde
@thereisabear samozrejme mame aj 2 aj 3 mesiace kedy mu nehovorím nič som len ticho a aj tak nič akoby zabudol až príde zase hádka ze on nezabudol a nemám furt vŕtať do neho a ja len kukám ze ako furt keď 3 mesiace som napríklad totálne ticho a aj tak nič proste stále ma čas sak život ide dalej
ty chces dieta alebo vyhovorku, preco sa nedat zaockovat?
z rpispevku mi pride skor to druhe, dieta bude len vedlajsi produkt...
@taskataska bojim sa ze po ockovani samozrejme nebudem už dieta môcť mať ale hlavný dôvod je túžba, este ani nehrozilo povinne ockovanie ani ockovanie ešte nebolo a uz som bola nastavená ze chcem druhe.... to je už rok a pol nezmenilo sa nic
@anonymnamamina Z toho príspevku znieš ako hysterická a psychicky labilná ženská, ktorej jedinej životným cieľom je rodiť. Dokonalá antikoncepcia.
Máš 24 preboha, nie 42 a zrejme si nič nezažila, od skončenia strednej školy si s jedným chlapom, ktorý si Ťa napriek dieťaťu ani nevzal, čiže má otvorené vrátka, keď ho to prestane baviť. Máš na všetko čas - dať si do poriadku vzťah a aj mať ďalšie dieťa, ale nerob to nátlakom, lebo môžeš prísť o všetko.
Normálne ži, a teš sa zo života, pracuj, venuj sa dieťaťu a vzťahu - ži pre súčasnosť, nie pre fikciu nejakej vysnenej budúcnosti. Buď seberovnou partnerkou, nie umrnčaným vystrašeným priveskom.
A očkovanie do toho nepleť. Deti sa budú rodiť aj po ňom.
@taskataska pred rokom a pol tu u nás riešila známa potrat a išlo ma roztrhať uz od zlosti a nespravodlivosti tak táto ide na potrat a môže byť tehotná a ja mam ešte jej radiť ci ma ist alebo nie (aj tak isla) do plavu, do kriku do všetkého mi bolo len dobre nie odvtedy prepinak
@heleninamama nevzal si na pretože je toho názoru ze svadba je len papier nič viac a keby ho ja alebo on mňa chce podviest dá sa to aj s papierom aj bez neho .... alebo odísť jednoducho ale bavíme sa aj o svadbe asi aj ta príde skôr jak dieta
@anonymnamamina chod do roboty a zarabaj. Skor mam pocit ze nechces do prace a muz ma vsetko tahat sam. Si mlada, na druhe dieta mas casu dost. No a kamaratom sa deti nerodia, to ze podviest sa mozte ci uz s papierom alebo bez je fajna vyhovorka muza, ktory si ta nechce vziat.
@anonymnamamina a to hlavny dovod svadby vacsiny ludi je, aby sa nepodvadzali? 👀
@anonymnamamina mas problem sama so sebou, daj si facku (obrazne) a spamataj sa. tvoje zname si mozu robit co sa im zachce, rodit ci chodit na upt kolko im srdce raci, nech ta aj roztrhne. to nie je tvoja vec, neries
ze ockovanie nema s plodnostou nic spolocne je tu asi zbytocne vysvetlovat
máš 24 rokov, možno 10 plodných rokov pred sebou. Sústreď sa na dieťa ktoré máš a na robotu, normálne sa zaočkuj, skôr ťa bude dva dni bolieť hlava ako že ostaneš neplodná.
Možno priateľ asi nechce aj kvôli situácii kt je.... Konci ti rodičak, tak šup do prace, prídeš na iné myslienky.
Keby n'a mna Partner kričí že chce dieťa, aj chuť na sex maprejde
Prepáč, naozaj znieš ako hysterka. Neviem, prečo by malo byť v tomto tvoje slovo nejako dôležitejšie, ako slovo otca dieťaťa. A dieťa nie je nový kuchynský spotrebič, že si ho aj tak kúpiš a chlap sa s tým zmieri, že veď o jeden krám v chalupe navyše.
A tá vec s očkovaním, tak to už je úplne šialene, skús sa venovať menej konšpiračným témam v tejto oblasti a nevyuzivaj to na to, aby si si vydupala u muža dieťa. Sústreď sa v živote na niečo iné.
@sense chodím do práce uz 2 roky aj popri materskej aby nemal strach o peniaze ja mam viac peňazí nasporenych ako ja takze on nemám problém pracovat, uz som od jeho mamy počula ze sa bojí mat druhe aj svadbu pretože mi nema co ponúknuť ako finančné lebo som lepšie na tom ako on
Si mladá užívaj si života s jedným drobcom, ďalší príde isto neskôr a keby aj nie jedného už máš. ja mam dvoch a mam to fakt o drzku. Malinký vekový rozdiel medzi nimi keby som mala možnosť radšej by som počkala s druhým.
S pamätaj sa, lebo miesto svadby a dieťaťa môžeš o pár mesiacov riešiť rozchod a alinenty na to prvé dieťa. Ak on nechce tak nechce, aj keď sa na hlavu postavis. Bohužiaľ je to tak, že dieťa majú chcieť obaja. Keď jeden je dotlačený do toho, skor ci neskor to vykrici spôsobom "ty si ho chcel(a) tak sa staraj a rob čo chces". Neviem prečo si myslíš, že po očkovaní ostaneš neplodna. To, že bez svadby si narobiť deti lebo je "to len papier" sa nevyjadrujem, ja som stara škola a rodim deti manželovi, nie priateľovi.
Ale záver je, že sa upokoj, máš 24 rokov, ton nie je ze ti ušiel posledný vlak a koniec, deťom odzvonilo. Lebo takým spôsobom sa k druhému dieťaťu na 99,9%nedopracujes, alebo keď tak, už len s iným mužom.
@anonymnamamina máš 24,máš čas,očkovanie je len zámienka. Nenut ho,keď nechce tak nechce. Ak si chcela aj svadbu,mali ste mať najprv tu. Ale chlap,ktorý si ťa chce vziať si ťa vezme.
@anonymnamamina to akože po očkovaní ľudí vymrieme ako ľudstvo? Už sa nenarodia deti? Nedalo mi to, musím sa spýtať....🤔
@jaskolka problém je v tom ze ja som veriaca a on nie je ani pokrsteny, vie o tom ze túžim po svadbe v kostole, bola možnosť vziať sa na úrade povedal ze kludne môžme ked aj dnes, ale videl na mne ze to nie je môj sen tak sme to vzdali to bolo pred 2 rokmi,on ma uz požiadal o ruku ale fakt to mam robiť halabala len kvôli papieru na úrade? On súhlasil on nemá problém ale je to jednoducho len papier a kostol musi mat aspoň krst minimálne a on v kostole nebol v živote svojom
@januarova si pis! si necitala na fejsbuku, ze ockovani do 2 ci 5r zomru? :D
ak by to tam aj bolo, tak som rada...s tym zvyskom partu bit nechcem ani nahodou...
@januarova to je iná debata, nevymrieme iba tí čo sú zaočkovani ako 5 naši znami mladí zo dňa na deň.... prežiju a budú plodni iba nezaockovani.... 2 potratili zaočkované pritom prvé deti vynosili v poriadku a nevedia uz ani otehotniet tak neviem neviem.... robíme v nemocnici, na srdcovom nam ležia 3/4 zaockovanych ktorí tam už na druhý deň žiaľbohu nelezia mladí starí uplne jedno
@januarova bohužiaľ kazdodenne som na srdcovo plucnom... vidím ich tam viem ze su zaockovani lebo zaockovani sú inak oznaceni ako nezaockovani na srdcom je 3/4 zaockovanych a 1/4 nie, nemala by som pojem keby tam nepracujem
Nie je to podmienka, aby obaja ste mali krst, stačí jeden, a pripadne môže od teba kňaz žiadať vyhlásenie, že budeš deti viesť k viere. Čiže toto nie je prekážka svadby v kostole.Mam kamošky, ktoré tak majú manželov, a nebol problém
@taskataska ja nikomu nebudem brat jeho názor uvidime o par rokov ja sa očkovať nedam, sme rozhodnutí dat výpoveď je nám to jedno, nenanuti ma nik..... a budeme čakať, priateľov ujko nie je uz medzi nami tak ideme čakať na ďalších očkovaných takí moji starki zrazu obaja v nemocnici zdraví ľudia a čože sa stalo žeby sa dali zaočkovať a doteraz nevedia co im je zrazu choré srdce no nechce sa mi veriť
@jaskolka dobreeee tak sa vezmeme a potom už bude chcieť mat dieta no ... toto mu problém absolútne nerobí, keď aj dnes môžme ist.... ale nemám ani 0,5% istotu ani si nemyslím ze mi to vyriesi túžbu po dieťati
@anonymnamamina to je zvlastne...po virsikovom infartke tyzdne po ockovani plne internety a media, ale zrovna u vas rovno 5 umrti zo dna na den po ockovani a vsade ticho po pesine?
ne-ve-rim!!! to musi byt nejake sprisahanie
@taskataska no to sa z nemocnice nedostane aby sa ľudia nezlakli vieme svoje, moj priateľ srdciar s vysokým tlakom v žiadnom prípade mu nedovolím sa očkovať v žiadnom prípade
@anonymnamamina Ty nepotrebuješ ďalšie dieťa ale psychiatra 🤦🏼♀️
Priatel ma pravdu, nemnozte sa
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak by si už nemala druhé, tak skôr kvôli stresu alebo rozchodu, ak naňho budeš tlačiť. Nie kvôli očkovaniu...