Bazálna teplota a ovulácia

oslik21
9. júl 2015

viete mi niekto poradit kedy mam podla tychto hodnot ovulaciu,neviem sa v tom vyznat,mam 27-dnovy cyklus, dakujem:
1-5.den cyklu kramy
6. 36,6
7. 36,8
8.36,8
9. 36,5
10. 36,5
11. 36,7
12. 36,8
13. 36,7
14. 36,6
15. 36,7
16. 36,7
17. 36,7
18. 36,8
.19. 36,9
20. 37
21. 37
22. 37
23. 36,8
24. 36,9
25. 36,9
26. 36,8
27. 36,8

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 asi 14 DC. Skus ist na stranku fertility.com a tam si to nahod a vyhodi ti graf.
Ja mam takyto

oslik21
autor
9. júl 2015

a ako vies kedy mas ovu?podla coho to viem?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 fertility to vyhodnoti sam, ale je to najnizsia teplota po ktorej zacne rast nad obvyklu hranicu. Ja som mala vzdy pod 36,6 az na jednu vynimku a potom klesla a zacala rast vyssie ako na zaciatku cyklu. Treba si spravit graf bars aj na stvorcekovy papier a mozes ho pripojit do temy grafy bazalnej teploty a baby co meraju velmi dlho, ti povedia presne 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

a aka je ta stranka pls kde by som si mohla vyrobit graf ktory mi to vyhodnoti?

lilimoni
9. júl 2015

Kukni na moj graf a dole je napisana. fertilityfriend. com 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

a tam kde je kolmo cervena ciara konci ovu abo zacina?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 ta zvisla ciara je den ovulacie. Ovu je iba jeden den a to nie celych 24 hodin 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

a potom kedy mam sexovat aby sa zadarilo?v den ciary,pred nou alebo po nej?diky ze mi radis

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 vraj spermosky preziju v bruchu pripravene 2-5 dni a cakaju na vajicko. Takze najlepsie je den pred ovulacou sa trafit. Ak robis aj ovulkacne testy, tie ti ukazu, ze ovulacia uz bude. Teda, ked vyjde pozitivny ovulacny test je hladina LH hormonu najvyssia a do 24-48 hodin nastane ovulacia 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

takze podla tvojho grafu mas ty ovu az na 17-ty den cyklu?a nevies z tych hodnot pls poradit mne kedy,bo som na firemno compe a nemozem tu robit ten graf...kedy si myslis ze mam?bo ked som sledovala vytok,tak mam ho viac po menzese hned a potom kolo 12 dna cyklu...a som z toho mimo,ze si to neviem vyratat

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 ovulacia je cca v polovici cyklu. Najnizsia teplota u teba bola na 14 DC a potom zacala stupat. Ja by som povedala, ze vtedy bola ovulacia.

Ja mam cyklus tento mesiac posunuty, lebo som mala biochemicke tehu. Inak mavam ovulaciu na 14- 15 DC 🙂

zltalienka
9. júl 2015

@oslik21 Podla teploty ovulacia prebehla niekedy na 16-17 den, az potom nastalo vyrazne zvysenie teploty z 36.8 na 37 stupnov. Pokles pocas ovulacie bud nebol dostatocne vyrazny, alebo len treba pouzivat teplomer s 2 desatinnymi ciarkami, Potom bude aj graf s teplotami lepsie citatelny.
Ale mna zaujalo nieco ine. Je cyklus pravidelne 27dnovy? Ci len tento bol taky kratsi? Ak byva pravidelne 27dnovy a ovulacia je pravidelne na 16-17 den, tak potom je lutealna faza - od ovualcie po menstruaciu - prilis kratka. Na to aby sa za ten cas uchytilo vajicko, je potrebnych aspon 12 dni, idealne 14dni. Ako dlho sa snazite otehotniet?

oslik21
autor
9. júl 2015

kks,no uz som z toho mimo....no cyklos ratam prvy den ked dostanem kramy a posledny den ten,ked den po mi zasa zacnu kramy,takze den pred krammy je vzdy 27,ci zle to ratam?chceme strasne babo a nedari sa nam nejako,tak som sa dala na meranie BT...to akoze najnizsia teplota je den ovulacie,ci ako to mam chapat?teplomer na 2 desatinne miesta nemaju nikde v lekarni v za.no uz skusame treti mesiac a stale nic,sice je pravda,ze to snazenie je mozno 2x do tyzdna,lebo castejsie niesme spolu kvoli praci....podla coho sa mam teda riadit?

zltalienka
9. júl 2015

@oslik21 Dlzku cyklu si ratate spravne. Po ovulacii nasleduje zvysenie BT najmenej o 0.2 stupna pocas 3 dni. Teda v tomto cykle, co ste dali na uvod, jedine riadne zvysenie teploty bolo na 18.19. a 20. den. Den predtym (17DC) bola teplota 36.7, potom uz 37.0 stupnov. Takze podla toho bola ovulacia na 17.den. Boli sice v cykle aj nizsie teploty, ale nenasledoval po nich vzostup teploty o 0,2 stupna, pripadne sa vyssia teplota neudrzala. Skuste si nastudovat viac, pripadne aj tu na MK je skupinka zamerana na meranie BT a pod. Teplomer na 2 desatinne miesta sa da aj objednat z netu, dost tazko sa zhanaju.

oslik21
autor
9. júl 2015

atakze podla toho co si tu teraz napisala,najvecsia sanca otehotniet bola 16DC ci zasa sa mylim?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 skus si robit aj ovulacne testy od nejakeho 10 DC 🙂 pepino aj v tescu kupis a meraj tu bazalnu teplotu. Ak by ti stale ovulacia aj buduci cyklus vychadzala na 16 alebo 17 DC trebazajst ku gynekologovi aby ti poradil ako postupovat v takomto pripade 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

vsak ale tie ovu testy su drahe,nie?kolko to stoji a ako sa to robi?takze to je zle,ked by som mala ovu 16-17 den cyklu?to nemozem otehotniet ci ako?

zlatienka:no ked som teraz kukala do kalendara,tak sme sa snazili 15DC a niesom v tom :( ako je to mozne?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 10 dni je malo. To sa nestihne uhniezdit a vyprodukovat dost hcg aby neprebehli kramy 😒 a my sa snazime uz 8 mesiacov a furt nist. Ak mas sex presne na ovulaciu je nejakych 15% sance, ze otehotnies 😒 tak sa neboj a nestresuj, raz to vyjst musi.
A jeden test stoji okolo eura. Robi sa vzdy poobede v priblizne v rovnakom case a 2 hodiny pred testom sa nepije a necika 🙂
Ak mas cyklus pravidelny, tak aj ovulacia je priblizne v ten isty DC 🙂

oslik21
autor
9. júl 2015

no ked to mas v dnesnej dobe tak,ti co chcu mimi tak sa nedari a trva to dlho...a ti co nechcu,tak maju hned :(

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 hej hej tak to je 😒

zltalienka
9. júl 2015

@oslik21 suhlasim s @lilimoni 10 dni je malo na udrzanie tehotenstva. Mozno aj to je dovod, preco nie ste tehotna napriek tomu ze ste skusali 15DC a 17DC bola ovulacia. Aj ked samozrejme tych dovodov moze byt viac. Zdravemu paru sa podari pocat dieta priemerne po 6 mesiacoch nechraneneho styku. A kedze su taki, co sa im podari na prvy sup, tak su potom aj taki, co si musia pockat aj rok.
Ak sa vsak zopakuje kratka lutealna faza, odporucam to riesit u gynekologa.

oslik21
autor
9. júl 2015

takze ak to chapem spravne,na to aby som otehotnela a mam 27 DC musi mi ovulacia zacat najneskor 16DCa snazit sa predtym,ano?ak budem mat ovu napr 17DC a neskor,tak neotehotniem,lebo neni dostatok casu na uhniezdenie,ano?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 ovulacia pri 27 dnovom cykle by mala byt najneskor 14 DC alebo 15DC je az 1 DPO cize by vajicko malo cas sa uhniezdit a vyprodukovat dost HCG 🙂

zltalienka
9. júl 2015

@oslik21 podla jedineho zaznamu sa tazko riadit. Stale mate 27 dnove cykly? Cyklus moze byt ovplyvneny mnohymi okolnostiami, ovulacia moze byt v ramci cyklu posunuta, staci sa par dni nevyspat, cestovanie, stres v praci, prechladnutie, ....
Este k tym teplotam: posledny den pred vzostupom teploty je najpravdepodobnejsi den ovulacie, ale nie 100% ovulacii je prave v tento den. Treba si viac nastudovat, zohnat teplomer s 2 des. ciarkami, a skusat. Mozno uz najblizsie to vyjde.

oslik21
autor
9. júl 2015

kocky a este sa vas spytam,je mozne aby som mala ovu kratko po skonceni menstruacie?napr 8DC ci to je blbost?

lilimoni
9. júl 2015

@oslik21 nie je to blbost. Moze sa to stat. Ja som mala v predoslom cykle ovulku na 10 DC 🙂

oslik21
autor
10. júl 2015

A ako si na to prisla ze mas ovu desiaty den

lina129
13. júl 2015

Ahojte baby, chcela by som sa spytat ohladom merania BT... zatial si meriam len 3 mesiac, ale dajak to hapruje... V prvom rade chcem napisat, ze si meriam v ustach, teda tam je kusok nizsia teplota, ale princip by mal byt ten isty... a este si meriam aj klasickym teplomerom digitalnym, ktory sa pouziva na merianie v ustach (s ohybnou spickou)... cez MS som merala, kedze meriam v ustach, tak sa dalo aj pocas MS a mala som 36,3... dnes som 8 DC, 2 dni po MS a neviem preco, ale stupla mi na 36,5... je to normalne??? minuly mesiac som merala vselijako, ale po ovulke sa mi zdalo, ze mam 36,6 - 36,8... 😕 tak neviem, je to ok? vdaka

lilimoni
13. júl 2015

@lina129 uplne normalne hodnoty mas 🙂
@oslik21 podla grafu a ovu testov 😀

lina129
13. júl 2015

@lilimoni ahoj, dakujem za odpoved 🙂 takze nemam sa plasit, ze som dnes zrazu mala 36,5? ja som sa len zlakla, ze ci nahodou uz nebola ovulka, lebo vcera - v nedelu som si nemerala, kedze sme s muzom zaspali 🙂 ale pochybujem, ze by bola tak skoro... inak, mavam kratsie cykly, v lete aj 25 - 26 DC...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre