ahojte baby... mame kopec otazok ale keze vsetky temy su uz zabehnute tak mi mozno pomozete aj tu 🙂 mam taku otazocku... zacali sme si NEdavat pozor asi pred mesiacom - cielene. 🙂 nechcem to nazvat snazenim - lebo to slovo somnou robi trochu sarapaty 🙂 milujeme sa s laskou a nie len s pocitom ze to musi vyjst... no tuzba po babatku je coraz vacsia... zacinam uvazovat o merani BT aby som trocha svoje telo spoznala viac – lebo som skusala OVU testy .- a jednak mi z nich zacalo trochu svihat kedze som sa merala aj tri krat do dna a dost to slo do penazi 🙂 a ked ovulka skutocne prisla tak mi nezvysil ani jeden test :DDD proste psycho 🙂 no nevadi...no na merani BT sa bojim ze opat skocim do toho psycho stavu kedy nebudem riesit nic ine len teplotu a moj cyklus a ze ci „TO“ vysslo. ,.. ako sledovat cyklus meranim BT a zaroven byt v pohode a zaroven teda vediet ze asi bude ovulka a ze to moze vyjst ale nezosaliet z toho 🙂)) ? mozno hlupa otazka ale u mna je asi psychika najvacsi problem ...dakujem za kazdu dorbu radu 🙂
@meatfly24 ja som na tom tak podobne, hoci si nedávame pozor len nejaké 3 týždne.. no už teraz viem, že nemôžem riešiť takmer nič ohľadom otehotnenia, pretože mi z toho začne švihať.. 😝 som odhodlaná snažiť sa aspoň pol roka neriešiť nič, a ak by sa nedarilo, potom sa začnem sledovať.. 😉
@simcab no mne trocha preplo jak sme sa proste s drahym rozhodli ze IDEME NA TO 🙂 a to som fatk neriesila nic ine,,, trocha som sa ukjludnila prisla mrcha tak sa snazim neriesit...ale stale rozmyslam nad tym ze ci by som nieco nemohla meranim ovplyvnit - alebo urychlit 🙂))
Ahojte dievcata, my si "nedavame pozor" uz tri roky, takze som sa rozhodla to vziat trosku vazne. Meriam si BT a tento cyklus som skusila aj ovu testy, nuz uvidime ako to dopade. Ale uz som rozhodnuta konzultovat to s lekarom, len akosi ms tento mesiac nie a nie prist.
@meatfly24 podla mna este ked ste sa len zacali snazit nechaj to tak, lebo toto je potom uz o psychike poriadne a aj tak tym nic neovplyvnis ani neurychlis, milujte sa tak ako doteraz a ak sa nebude darit dlhsie skus az potom merat, lebo j pravda ze to je o psychike a kedze ju mas naklonenu teda nie tym spravnym smerom ako pises radsej este nic nesleduj 😉
nemerat.......zacnes sa moc na to upinat, ako pises, nerobi to dobre psychike.ja nemeram vobec a to mame dost problemy, snazime sa uz 6 rokov.......ani lekari nekazali merat..............ked je cas, odsleduje na ultrazvuku.........ked si budes stale merat a kupovat ovutesty, podla mna ti to psychicky velmi nepomoze...........to je vsak iba moj nazor.........isto tu najdes aj ine🙂musis sa zariadit ako ty najlepsie citis............
@meatfly24 ahoj,tak ja meriam BT len druhý mesiac,skúšala som aj dávnejšie pred tým,ale velmi skoro som skončila a to presne z toho istého dôvodu ako ty...vždy ku koncu cyklu som čakala,že teplota neklesne,tak som to vzdala...o mimčo sa snažíme 8 mesiacov,zatial nič ☹ ,BT som si znovu začala merať,ale už s iným účelom...aby som spoznala svoj cyklus,......kedy mám ovulku, .... čo a ako a hlavne kedy sa vo mne mení,nakolko si kotrolujem aj krčok......ovulačné testy si nekupujem,skúsila som raz a stačilo, poplietlo ma to ešte viac.... 😉
@meatfly24 Ahoj, my chceme nase snazenie zacat v septembri a ja som si teraz od leta zacala merat teplotu, ale skor aby som sa spoznala. Napr., zistila som, ze mierna bolest v podbursku cele tie roky znamenala ovulaciu, co som doteraz nevedela. Takze podla toho viac-menej viem, ze kedy mam ovulku a meranie mi to potrvrdilo. My sme sa s manzelom dohodli, ze po skonceni menzesu sa budeme jednoducho milovat ked budeme mat chut a pri nasej frekvencii aspon kazdy druhy den 🙂 by to malo mat vysledok 🙂 takze meranie je len skor pre mna... jedine co som zacala brat vazne 🙂 je kyselina listova - kupila som si femibion a ten si davam kazdy den. Ale urcite suhlasim, ze pokial cokolvek zasahuje do psychiky treba to nechat tak...a len si uzivat. Okrem toho nase nevedomie toho aj tak riesi dost a este nie aby sme pridavali aj nasmu vedomiu 🙂 Kazdy si to musi rozhodnut podla seba 🙂
@barbora21
@mimka11111
@aduskatt
@st2
@pempusik
@simcab a kedy ma prist ti mrcha??? potom daj vediet ze co a ako 🙂
dakujem len ste ma dievcata utvrdili v tom ze asi sa na meranie vykaslem, lebo fakt mi to nebude asi robit dobre... a najviac by ma asi mrzelo keby som draheho tahala do spalne lebo bude ovulka... asi to fakt necham tak ... my sa v podstate snazime este len druhy cyklus teraz a asi to necham na prirodu a ked sa mi nebude nieco pozdavat tak to budem riesit inak... ja som bola aj u dokiho pred tym ako sme sa rozhodli „na ostro“ - aby som sa uistila ci som v poriadku... berieim aj zelezo aj kyselinu listovu uz dlhsie , este som k tomu pridala aj cinsky mesacny amulet len tak pre radost – takze asi sa idem zamerat na nieco ine ) a nemeram...lenze tu na koniku je to tazke sa na to neupinat....vsade same babatka, ovu testy, bruska.. 🙂
a najhorsie je ze clovek vidi priznaky tehotenske uz vsadeee 🙂))) a tie vynimocne situacie ze zena mala aj mrchu a bola tehotna. alebo neviem pomoc :D
@meatfly24 Je leto... Čo tak sa vykašľať na meranie a ísť na dovolenku?
Ja som síce k dcére prišla ako hluchý k dverám ako sa hovorí - jeden roztrnutý kondom v pribehu troch rokov čo sme boli s partnerom a je na svete - človek by až neveril...
Tá dovolenka sa ale osvedčila kamoške, deti má dve. Ďaľšia zase musela podstúpiť prefukovanie vaječníkov, ale deti má tri, to tretie sa dokonca pošťastilo 😎 😎 😎 😎 .
Zistila som, že pokiaľ nie je gynekologický problém, väčšinou sa deti rodia náhodne - teda hlavne keď sa na to človek vedome nezameriava... Asi sa mi ľahko hovorí, ale skús vypnúť, ak to nepôjde choď na gyndu 😉
@meatfly24 Ozo a ešte skús partnera ukecať nech nosí voľné trenírky.... Ono tým malým potvorkám je v slipoch alebo v boxerkách teplo... A keď je teplo, tak sa im moc nechce 😎 😎 😎 Veľa šťastia, je mi veľmi ľúto, keď vidím ako sa niektoré páry fakt snažia a nejde to a niekto ako ja príde k dieťaťu veľmi rýchlo a pritom si dával aj relatívne pozor...
Ešte sa osvedčila jedna vec - nasadiť si antiku tak na tri mesiace a potom vysadiť, tie hormóny sú zbláznené a ide to tiež rýchlo..
@lenka311 hehe z dovolenky sme sa prave vratili... s mrchou 🙂) takze snaha bola... ale nic sa nedeje... ako hovori sa to lahko len stale rozmyslam ze ako sa nad tou nazameriavat ... stale rozmyslam ze ako sa zamestanat- teda okrem prace - aby som riiesila nieco ine 🙂 lebo podla mna ked to raz zena a muz chce tak sa neda nemysliet pri tom na to ze co ked to teraz vyslo... ci ? 🙂))
@simcab nam to akurat tak blbo vyslo ze sme boli na dovci uz sme si mysleli ze to vyslo a mrcha prisla poslednych 6 dni na dovci alemoj drahy je uzasny takze hned ma usmernil 🙂 ale ona nech si kludne pride ... ale raz aj na nu dojde 🙂 drzim palceky a hlavne si oddychnite na dovci 🙂
@meatfly24 ja som si pri "plodeni" maleho začala merat teplotu po 3 mesiacoch neuspešneho snaženia. Vďaka meraniu som prisla na to,že sa mi striedaju ovulačné a anovulačné cykly a aj na to,že aj ked mam ovulačný cyklus,tak ta ovulka je posunuta.Nakoniec sa nam malý podaril po 8 mesiacoch snaženia a to som mala ovulku na 29 DC.Ja som nebola z toho nejak psycho,aspon som vedela,že dovodom predoslých neuspechov bol ten rozhasený cyklus.
Ahojte babulky, mam presne ten isty nazor ako vy, vsetko treba nechat na prirodu, ked to ma prist, tak to aj pride. My sa snazime len mesiac, a kasleme na ovu. testy, na meranie BT a uzivame si to. Viem, ani jedna zena nechce cakat dlho, tuzime po babatku, ale urcite sa to raz podari. A ten Femibion dostanem v lekarni normlane kupit??Nepotrebujem na to ziaden predpis?? Tak a ideme sa snazit dalej🙂 Vela stastia🙂)
@meatfly24
@jarabica123 aj ja som si myslela,že mi ti vsetko bude jedno,ale ked sa ani na treti mesiac neukazala na tehu teste "dialnica",tak som si to začala merat.Možno ak sa vam nebude dlhsie darit, pristupite aj k meraniu a možno nie,jasne je to každého vec 😉
femibion je volnopredajný
betyna8
asi mas pravdu, sme este len na zaciatku, preto to neriesim, ale viem, ze ak to nebude vychadzat, tiez to zacnem riesit. Bodaj by to vyslo kazdej z nas, kazda zena sa na to tesi. Uvidime, budem Ti drzat palceky, aby to cim skor vyslo🙂
@meatfly24 ahoj je dobré merať a odsledovať si cyklus a potom ak budeš ok, tak už nemusíš merať a budeš vedieť kedy mať styk, lebo mať styk skoro každý deň musí byť tiež na stres, taká výroba dieťaťa 😉
@meatfly24 , ahoj, tak ja poradím NEMERAŤ ak si si istá že ovulku mávaš a vieš kedy ju máš - tak je to zbytočné.
Ak ale ovulku "necítiš" - nevidíš, tak odporúčam merať aspoň 3 mesiace... prípadne trochu pozorovať hlien, prípadné popichovanie v podbrušku.. 😉
Mna meranie presvedčilo, že je vierohodnejšie ako folikulometria - mne totiž foliky rastú, ale nedorastú a neprasknú... a moja dr. ma presviedčala že som PO OVULKE, aj ked daný mesiac prebehla až o 2 týždne po dobratí dufastonu 😠 😠 😠 .Takisto ma doktorka presviedčala, že mám progesteronovú nedostatočnosť, lebo som na 20.dc mala nízky progesteron - no podľa grafu viem, že som vtedy nebola po ovulácii, takže nebol dôvod aby mi ten progesteron narástol. 😒
Meranie je vhodné až po dlhšom čase... zatiaľ máš čas, tak len užívaj prenatálne vitamíny,,, držím palce.
@sarafortuna no musim povedat ze ams velmi super lekarku - "odbornicku " 🙂)) ja ovulku citim dost silno kedze bolesti mam take ze konec... inak k ovulke ,... ked citim bolesti - teda pri ovu - to znamena ze je ovulka alebo bude alebo ako to vlastne je ze prave vtedy dochadza k oplodneni.. ? pred ovulkou nie je zarucene oplodnenie ?
inak beriem femibion teraz treti den lebo som doteraz brala dva-tri mesiace kys,listovu
@meatfly24 , sexík je "úspešný" 3,2,1 deň pred ovu a aj v deń ovu... a kedže človek nikdy nevie, či ovu je večer alebo ráno tak aj 1 deň po ovu sa to ešte dá stihnúť...
a to s tou bolesťou, zvyčajne vaječníky žena cíti, keď rastie folikul, niekoho to pichá a tlačí aj vtedy, keď už folikul praskne a rastie žlté teliesko...
Ale ja napríklad mávam "pulzujúcu" bolesť tesne v den ovu a predtým cítim pichanie a tlak... 😉
ale myslím, že stačí kľudne sexíkovať obdeň a máte to isté že sa RAZ trafíte... len to chce trpezlivosť, je to o šťastí 😉
@sarafortuna 🙂 dakujem 🙂 uvidime... 🙂 idem hladat stvorlistok 🙂
caute baby my sa tiez snazime, ale zaver z toho co som si tu urobila je : milovat sa kazdy druhy den a urcite sa trafime 🙂 s tou BT ak je 21 DC 37 stupnov a viac tak je to tehu....ak klesne v den ocakavaneho menzesu tak menzes pride ☹
vsetkym vam - aj nam prajem krasne zdravucke babatka a prijemne chvile
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@meatfly24 ja som sa tiez po dlhej dobe rozhodla opat merat- i to "len" z dovodu ze nase snazenie nejak nevychadza.. a nedokazem nestresovat hoc som len na zac. cyklu 😅 to sa podla mna neda..