Ako dlho ste sa snažili o druhé bábo?

adka12
29. jan 2012

Ahojte, viem, že je individuálne, ale chcela by som vedieť, či ste mala niektorá pri druhom bábätku problém otehotnieť. Nám sa prvé podarilo na prvý krát a teraz si platím DNP, tak neviem, či sa spolahnúť na to, že zase hned otehotniem, alebo si dať radšej rezervu.

rainbow1
29. jan 2012

@adka12, my sme sa o druhé snažili presne rok, ale ja už som mala 38rokov a pred tým som 12 rokov užívala antikoncepciu, takže asi nie som tá "správna vzorka" 🙂

julianka99
29. jan 2012

Ahojte, tak aj my sa pridávame... máme jedno dievčatko a radi by sme druhéí a nič... snažime sa asi od leta... tak uvidíme... inak tiež si platím to DNP, tak je dosť možné že aj zbytočne... ale neprestávame dúfať...🙂

mucha11
30. jan 2012

Ahojte baby, tak ja nie som tá správna vzorka ☹ My sme sa o druhé snažili necelý polrok a bolo z toho mimomaternicové. Teraz sa snažíme znova polrok a ešte stále nič. Ale to neznamená, že adka12 sa to tebe nepodarí. Treba pozitívne myslieť a nesústrediť sa na to. Viem, že sa to ťažko dodržiava, ale v poslednej dobe si uvedomujem, že najdôležitejšie je aby sme boli v pohode. Psychika je strašná. Poznám jedno žieňa, ktoré tak veľmi chcelo bábo, že aj keď nebola tehotná mala tehotenské príznaky, vracala, boleli ju prsia, vynechala jej menštruácia..... za všetko mohla psychika. Tak hlavu hore, podarí sa nám to. VERÍM 🙂

pastelka74
30. jan 2012

......možno som mimo témy,ale o prvú dcérku sme sa snažili 7 rokov,a tá druhá sa nám podarila behom troch mesiacov....všetkým snažilkám držím palce a nezúfajte....život si vždy cestu nájde.... 😉 😉 ...

stardust
30. jan 2012

asi pol roka

benne
30. jan 2012

@adka12 prvé hned, druhé tiež, teraz tretie neplánujeme, tak radšej dávam bacha aj ked periem manželove spodné prádlo 😀

aj mi to bolo blbé napísať, kedže je to také veľké množstvo snažiliek, ale ja držím palce každej! 😉

annaopialova
30. jan 2012

ahoj to sa neda vyratat ze kolko bud sa to podary za kratky cas alebo clovek stale skusa

jvlacchovicova
30. jan 2012

jeej ahoj baby.... tak ja to mam cele komplikovane.... najskor som mala endometriozu,potom rocne liecenie, potom sme sa pol roka snazili o babo, potom som si dala vypocitat Jonasovi terminy pre babo...a bum hned na prvy termin som bola tehotna, v okrobri 2009 som porodila kraaasneho chlapceka. Potom o rok v oktobri 2010 som v druhom mesiaci potratila, bolo to strasne. Neskor juni 2011 som znovu v druhom mesiaci potratila...a tak strasne sme sa tesili..... a teraz si tiez plati DNP a snazime sa, no len podla terminov od Jonasa, no zatial nic. Psychiku mam teda uz asi na srot... lebo by som strasne chcela...a zas so bojim , ze to potratim....no strasne...a ci vobec otehotniem....

zzzz128
30. jan 2012

nám sa podarilo po 3 mesiacoch,prvá bola na prvý šup 😀

manamani1
30. jan 2012

@jvlacchovicova ako si si dala vypocitat jonasa?

kamilka22
30. jan 2012

O prve sme sa snazili skoro rok, druhe sme "zarobili" hned, ako sme sa rozhodli.

jvlacchovicova
31. jan 2012

@manamani1 ahoj,nepoznas doktora Eugena Jonasa? staci mu napisat, alebo zavolat,ze chces babo, on ti posle fomular, kkde su rozne otazky, napr, kedy a kde si sa naradila, presny cas tvojho narodena a on ti vypocita plodne dni a zivotaschopnost plodu a vselico ine...s menstrulaciou a klasickym cyklom to ma maaalo spolocne. plati sa za ten vypocet tusim 20 eur... to je vypocen na jeden cely rok....

sisaha
31. jan 2012

@jvlacchovicova neda mi nereagovat. Naozaj si myslis, ze otehotnies iba podla nejakeho vypoctu vtedy, ked nemas napr. ovulaciu? Ako mozes povedat, ze otehotnenie nema nic spolocne s menstruaciou a cyklom ako takym???? Ak ma niekto anovulacne cykly, tak mu nepomoze ani svätena voda,aby otehotnel...nieto nejaky vypocet 🙄

manamani1
31. jan 2012

@jvlacchovicova ale pocula som....vies mi dat kontakt? tebe pomohol???

adka12
autor
31. jan 2012

@jvlacchovicova Ahoj, napíšeš mi kontakt alebo webovú stránku na toho pána. ďakujem

fodorka
31. jan 2012

prve nam trvalo cca8mesiacov a druhe hned ako sme si to zmysleli tak sa aj zadarilo🙂

cmulinko
31. jan 2012

ja som asi jedna z mala,ktore maju stastie od Boha a i ked sa zial nie kazde moje tehotenstvo skoncilo podla mojich predstav (2 samovolne potraty).... (3 uspesne porody).....ale asi som zensky ''unikat'' ,lebo 5 krat som otehotnela na prvy a jediny pokus...nikdy sme si nedali ''poistovaci den'' 😀 😀

mmaarriinnaa
31. jan 2012

Ahojte 😀 aj ja sa pridávam - máme jedno dievčatko - snažili sme sa 3 roky a teraz má malá 2 roky . Snažíme sa , ale zatiaľ nič - tak veľmiii by som chcela druhé bábo ,,, veľkú úlohu zohráva psychika a v mojom prípade asi aj dojčenie . Aj keď malú dojčím len v noci - ale asi je dojčenie antikoncepcia

jvlacchovicova
1. feb 2012

@sisaha no vidis...a ja som otehotnela a to som mala 2 dni pred mensesom....ani ja som tomu neverila...
a uz verim....

jvlacchovicova
1. feb 2012

@manamani1 ano,mne pomohol, som teraz u nasich, vecer ti poslem kontakt, mam to doma.

jvlacchovicova
1. feb 2012

@mmaarriinnaa dojcenie nema nic spolocne s otehotnenim, kludne mozes otehotniet...dokonca aj kojit mozes, ak uz si tehotna.

jvlacchovicova
1. feb 2012

@adka12 vecer poslem, som u rodicov.

happy8051
1. feb 2012

prve na prvy sup, druhe tiez.... a to som este kojila prvu dcerku

mariolka
1. feb 2012

prve sa nam podarilo po roku a druhe na prvy krat 🙂

sisaha
1. feb 2012

@jvlacchovicova mohla si otehotniet 2 dni pred menzesom, ale len preto, ze mas tak posunuty cyklus a prave vtedy si mala ovulaciu, nie preto, ze ti to niekto načmara na papier. Možno, keby si si merala bazalnu teplotu, alebo chodila na folikulometriu na gyndu, tak zistis to iste 😉

mmaarriinnaa
1. feb 2012

@happy8051 fíha 😀 tak to by som chcela aj :D ktosi mi hovoril, že dojčenie je antikoncepcia , ale takto budem dúfať, že sa podarí aj mne otehotnieť 😀 držím palce

happy8051
1. feb 2012

@mmaarriinnaa dojcenie vobec nie je antikoncepcia.... nikdy by som sa na to nespoliehala....

mmaarriinnaa
1. feb 2012

@jvlacchovicova ďakujem za odpoveď 😀 tak budem dúfať, že sa to podarí

dyba
1. feb 2012

@mmaarriinnaa odporúčam prestať dojčiť. prvú dcéru máme po niekoľkých rokoch pomocou car. keď mala 11 mesiacov postupne som prestávala dojčiť /bolo mi to však ľúto/ ale chceli sme druhé bábo. a to sa podarilo na prvý šup bez liekov, bez centra 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre