Playstation pre syna

jankaplackova
11. nov 2024

Ahojte,keďže sa Vianoce blížia,chcela by som poradiť nakoľko netuším vôbec o tom nič. Synovi by som chcela kúpiť playstation ale netuším aký. Viete poradiť nejaké skúsenosti? Alebo,ktorý kupit? Dakujem

frflos_nespokojny
11. nov 2024

hard disk (HDD,SSD)- 1 TB a doporucujem cd mechaniku.

frflos_nespokojny
11. nov 2024

upresnujem
Optická mechanika: Blu-ray

paulina291
11. nov 2024

Jednoznačne Playstation 5 a za mňa (ak sa aj na toto pýtaš a nie len na parametre 5-ky) A osobne nie digitálnu verziu ale klasickú aj na CD.
Ale tak ak syn chce playstation, normálne by som zistila aký presne nech nekúpiš blbosť.
My ho máme doma a teda nedám naň dopustiť.

chrobak7
11. nov 2024

@jankaplackova Koľko rokov má syn?

wade
11. nov 2024

Zjednodusim ti to - tuto.

paulina291
11. nov 2024

@wade tiež by som radila presne túto. No pri takej drahej veci je najlepšie sa rovno spýtať syna a nech povie on akú presne.

jankaplackova
autor
11. nov 2024

@paulina291 syn má 7 rokov asi moc.toho tiež otom veľa nevie ale každý v triede ma a chce aj on :(

paulina291
11. nov 2024

@jankaplackova ak si presvedčená, že mu chceš kúpiť
Playstation, tak by som potom volila presne to, ktoré @wade
A inak, vieme, že sú to len také reči, že má každý doma playstation😄 väčšina rodičov vec za vyše 500€ 7-ročným nekúpi. To ti je snáď jasné.
Podla mňa je pre také malé dieťa oveľa lepšie Nintendo. Ale odhovárať ťa nejdem. Ak chce playko a si ochotná mu dať tak drahý darček, tak by som kúpila presne to.

wade
11. nov 2024

@paulina291 tu súhlasím. Nintendo je tiež podľa mňa lepšie pre deti do 12 rokov. Ale ak majú všetci kamosi PSko, tak nech asi kúpi to.

jankaplackova
autor
11. nov 2024

@paulina291
@wade baby chcem mu kúpiť niečo na hranie hier..hovorí,že spolužiaci majú ale mne je jedno ci mu kúpim playko alebo niečo iné..ale 500€ určite niesom ochotná dat za playko 🙈🙉 len niečo,kde by mohol hrať hry nemusi byt playko .keď bude starší sám.si kúpi, aké bude chcieť. Tiež mám dcéru 5 ročnú tak aby si mohla aj ona neskôr zahrať nejaké detske

jankaplackova
autor
11. nov 2024

@paulina291 a to Nintendo je prosím ta vlastne čo? Ako to funguje?

tiezjedna
11. nov 2024

@jankaplackova Nintendo je tiež konzola. Môžeš kúpiť Nintendo Switch, to je prenosné, ale o moc lacnejšie nie je, grafika oproti PS 5 nič moc, menej hier. Našich to moc nebralo, iba na cesty. Buď kúpiš PS 5 alebo XBOX nové v nejakej akcii alebo skús z druhej ruky.

paulina291
11. nov 2024

@jankaplackova áno, ako píše @tiezjedna
Ešte ale existuje Nintento switch lite. Nemáš to ako klasickú konzolu s ovladačom a že pozeráš do monitoru/TV, iba take do ruky so sebou. Ale je to teda lacnejšie. Niečo cez 200€.
Ale hej, s Playkom 5 sa toto porovnať nedá. Celé Nintendo.
Úprimne, ak nie je nejaky mega hráč a chce to iba, lebo kamoši hrajú, tak by som mu kúpila len hry na PC, lebo všetko čo je kvalitné je aj sakra drahé (konzoly) Keď už sa niečo ozaj oplatí kúpiť tak Playko 5, ale to by si musela vedieť, že ozaj využije. 7-ročnému to podľa mňa netreba. Poznáš ho ale ty, nie my.
Môj muž je mega hráč od detstva- hrá v podstate každý deň a drahú konzolu (playko 5) si kúpil až ako dospelý chlap. Dovtedy hral na počítači.

jankaplackova
autor
11. nov 2024

@paulina291 ďakujem za vysvetlenie.. tak to do ruky moc nechcem,pretože by prišiel o krk ako ho už poznám q take na hranie ma podobne, ale to ho moc nebaví.. baby a do playstation 4 by ste nesli? No na 5ku nemam- premna je to strašne prehnane kupovať synovi za 500€ a kto vie ,či ho to bude baviť.. na bazari som pozerala,že celkom priatelne ceny sú na playstation 3 alebo 4 tie uz nekupovať?

hiro
11. nov 2024

PS5, Nintendo, somariny 🙂 No, nie zle ale keby si ja kupujem tak odporucam toto - je to do ruky a moze hrat vsetko:

hiro
11. nov 2024

@jankaplackova Teraz pozeram ze PS5 nie - tak PS3 ci 4 tiez nie ale tak PS4 Pro je ok.

paulina291
11. nov 2024

@jankaplackova opäť- neviem čo syn od toho očakáva. Aké hry bude hrať.
Ak bude hrať náročnejšie hry a bude mať tú konzolu 10 rokov, tak by som išla do 5-ky.
Na 4-ke tie náročnejšie hry (na grafiku) nepôjdu tak dobre ako na 5-ke. Vývoj hier pôjde dopredu. Neskôr tá 4-ka proste stačiť nemusí. Väčšia šanca že to bude časom nestíhať a sekať. Nad 3-kou by som ani neuvažovala. Ale ak moc nehrá, po chvilke ho to omrzi, sem tam si zahrá, tak 4-ka stačí. Alebo niečo z bazáru (netuším aké sú teraz bazárové ceny)
@hiro jasné, 500€ je jej veľa, tak poraď niečo za 900€🤦‍♀️

hiro
11. nov 2024

@paulina291 Ok, uz vidim.
Ano, drahsie ale je to PC - daleko viac hier za bagatel. Je rozdiel platit 50€ za PS hru alebo mat zadarmo z Epic. Ci po 3€ na Steam. To sa hned vyrovna.

paulina291
11. nov 2024

@jankaplackova ešte dodám- či 150€ alebo 500€. Je to drahá vec na to, že nevieš, či to bude syna baviť. Je podľa mňa oveľa rozumnejšie, aby hrával na počítači (predpokladám, že doma nejaký máte). Uvidíš, ako ho hry chytia a o rok by som sa rozhodla.
Ja som vždy názoru počkať, byť si istý a kúpiť už poriadne. Prípadne nech si odkladá peniaze a prispeje.
Môj 9r brat na vianoce tiež chce a rok si na to šetrí peniaze, ktoré dostal na narodky, za vysvedčko atď.
Playko 4 z bazáru nemusí byť zlá voľba, no tiež to nestojí úplne málo na to, že nevieš, či ho to bude baviť. A možno bude veľmi a nebude mu tá 4 stačiť. Ozaj ťažko predpokladať. Prečo by som s týmto celým na tvojom mieste počkala.

paulina291
11. nov 2024

@hiro súhlasím, ale to je dobrá voľba pre pravidelného a náročného hráča. Nie pre 7-ročné dieťa, u ktorého mama nevie, či ho hry po chvilke omrzia.
Ja čakám, kedy muž takúto hovadinu domov dovlečie😂 lebo drahý herný PC a Playko 5 nestačia.

hiro
11. nov 2024

Tak potom toto - zahra kadeco zabavne - vsetky stare Nintendo, Sega, Gameboy, PS1, PSP, Atari, Neo Geo...:
https://www.aliexpress.com/item/100500711329561...

gabriellka
11. nov 2024

@jankaplackova my sme kupovali vlani ps4. Tie parametre mi radil švagor a tiež mi poradil aj obchod. Oni tam vykupujú použité, urobia servis a predaju ďalej s 12 mesačnou zárukou a u nich vyšlo to playko 200€

jankaplackova
autor
11. nov 2024

@gabriellka
@hiro
@paulina291 ďakujem vám za vaše názory 🙂 nakoniec idem pozrieť asi to ps4,pretože do ruky mu kúpiť nechcem hru. Ma len 7 rokov,takže si myslím,že na ten úplne začiatok mu ta ps4 bude úplne vystavovať. Podľa mňa on ani nevie aká je kvalita v ps4 a v ps5..a ani nevie,ze nejaké čísla ps 4 alebo ps5 sú. Ak ho to nadchne a bude chcieť hrať tak podľa mňa rokmi zas vyjde niečo nové.. a určite si bude musieť nato našetriť už sám ak bude chcieť iné. Dakujem všetkým, čo mi radili 🙂

alias313
11. nov 2024

@hiro ja sa len chcem opýtať na tú hru z ali R36S,tam sa hry sťahujú,je potrebné byť pripojený na internet? Ďakujem krásne za info 😉

hiro
11. nov 2024

@alias313 Netreba byt pripojeny. Hry su/daju sa nahrat na SD kartu. Tato konzola emuluje niekolko starych konzol a hier su pre ne tisice. Uviedol som ju len ako jeden priklad zo stoviek ktore existuju. Lisia sa vykonom, prevedenim. Nasiel som rozsiahle porovnanie cez 300 roznych konzol - ake su rychle a co zvladaju:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9...
Takze prajem pekne dlhu noc stravenu porovnavanim 🙂
Ale pre zaciatok odporucam ignorovat tie ktore emuluju Playstation 2 na "A" a vyssie. To su drahsie kusky...

chlapec_z_mesta
12. nov 2024

Ahoj. Nikdy som nemyslel, že sa niekedy zaregistrujem na modrého koníka ale to čo sa tu rozoberá mi nedalo nereagovať 🙂 .. Syn má 7 rokov a chce PS5. PS5 chce na základe niečoho. Určite konzolu videl niekde u kamaráta, v predajni alebo ho ukázal nejaký Youtuber.. spomína sa tu náhrada, stará ps3 ,ps4.. Možno budem krutý ale poviem to rovno - chce mať chalan smutné vianoce starou konzolou? Je pochopiteľné a samozrejme, že pre 7 ročného je dať za konzolu 5-6 stovák celkom dosť a v žiadnom prípade to neodsudzujem ani nehaním. Sám mam deti a viem čo je to financovanie chodu domácnosti a živenie rodiny.. ALE. Ak mu kúpiš PS4 , nebodaj PS3 ( PS3 je vydaná v roku 2006 mimochodom - kupila by si si notebook alebo telefon z roku 2006? Asi nie..) bude chalan viac sklamaný ( môj názor) ako keď mu rozumne vysvetlíš, že práve teraz je to drahé ale o nejaký mesiac - dva dostane. Prípadne, nerozmýšľala si to vziať na splátky (na Alze cez Homecredit splatka okolo 18 eur na 4 roky) ?
Ja nevravím, na každú generáciu konzol či PS3, PS4 sú skvelé hry a určite by si našiel niečo ale zopakujem to, chalan nechce starú vec. Chce niečo súčasne, kde bude hrať nové moderné hry, kde bude hrať s priateľmi online ( nevravím že hneď)..
Skúsim vniesť aj ešte iný pohľad na vec - ak je PS5 drahá (čo určite lacná nie je) , nerozmýšľala si nad XBOX Series S ? Áno , NEMÁ mechaniku, ale má (platnú službu XBOX GAME PASS 18 eur mesačne) kde má stovky hier.. osobne mi príde táto alternatíva rozumenejšia ako kupit starú konzolu.. nový Xbox series s stojí okolo 280 Eur .. zas na druhej strane, platiť 18 eur za gamepass, to rovno môžeš platit splátky za PS5...
Každopádne... ak chce PlayStation 5, akákoľvek iná alternatíva ako som písal s Xboxom a nehovoriac o starej PS3 môžu byť vyhodené peniaze...

alias313
12. nov 2024

@hiro teda ďakujem Ti pekne za takúto odpoveď, veru mám čo robiť kým porovnám 😁

r3d87
12. nov 2024

Osobne odporúčam PS5 s blu-ray mechanikou. Ale chcete kupovať iba digitálne hry, prípadne platiť predplatné ps plus, kde sú stovky hier, tak ti stačí lacnejšia digitálna verzia (bez mechaniky) PS5. Ďalej ak by som to kupoval malému dieťaťu, tak by som určite kupoval na bazoši, kde by som ušetril. Ale to už ako každý uzná za vhodné. Môj otec mi kúpil použitú ps1 a bol som ako dieťa happy, že ju mám a bolo mi jedno či už ju predtým niekto používal. Pred dvoma rokmi odo mňa kupovali pod stromček synovi ps4. Ale hlavne nekupujte zbytočne verziu PRO. Je to zbytočne drahé a rozdiel pri hraní ani nezbadáte, pokiaľ nemáte nejakú mega tv a dieťa ten rozdiel už vôbec nezbadá

erhas
12. nov 2024

@jankaplackova playstation 5 slim odporúčam 🧘🏻‍♂️