Odrážadlo pre ročné dieťa

natkam
9. mar 2017

Ahojte,poradte prosím.V máji bude mať malá rok už sa ma pýtajú čo kúpiť...ani neviem že čo...napadlo ma odrazadlo ale ake??ked ich tak veľa...chcela by som stabilné a otocne predné kolesá....Co poradíte?Ďakujem

mandarinka34
9. mar 2017

Mojho maleho zacalo bavit odrazadlo az ked mal dva roky rok ma nom lietal potom pol roka na bicykli sa ucil pedalovat a tak sme dali dole pomocne kolieska 10minut a dieta lietalo na bicykli ,ako rocneho ho bavilo skor to auticko na odrazanie

belllinka
9. mar 2017

Na 1 rok kup tu plastovu motorku, maju v 3 velkostiach. Take bicyklove odrazadlo az najskor o rok

pribinak
9. mar 2017

na odrazadlo je to prilis skoro, kup jej motorku taku obycajnu 3 kolesa, to je najlepsie v tomto veku

napr. nieco taketohttps://www.google.sk/search?q=plastova+motorka...

lusinda1989
9. mar 2017

Urcite Puky ale to stvorkolesove

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
havana_frost
9. mar 2017

Toho malého 4-kolesového Pukyho, sú dve velkosti. Možno to nebude mať priamo od roka, ale od toho 1.5 - 2 určite.

stanka2612
9. mar 2017

@natkam moj bude mat rok teraz v marci,25ho...chcela som pre maleho odrazadlo pukylino,ktore je vhodne pre deti od jedneho roka,no kamaratka mi poradila,ze radsej kupit puky wutsch,ktore je sice od roka a pol,no viac sa oplati...pukylino meria myslim 78cm a puky wutsch 80 cm,pukylino je od 1roku,wutsch od 1,5 roka...a velky rozdiel v tom nevidim,takze som objednala puky wutsch a malemu sa paci 😊 sice este na nom sam nebeha,ale postupne urcite zacne,ked bude uz sam chodit ( uz sa nan pokusa vysadnut 😉)
Cize ja by som poradila wutsch,ak chces odrazadlo

https://odrazadla.heureka.sk/puky-puklino-odraz...

https://odrazadla.heureka.sk/puky-odrazadlo-wut...

yanni
9. mar 2017

@stanka2612 Pukylino a Wunsch nemeria 78 cm/80 cm!!! To je odporucana vyska dietata.

@natkam Podla toho ake mas vysoke dieta, odporucam bud so Puky Pukylino (je trosku mensie) alebo Wutsch.
Nasa mala ma terza 19 mesiacov, na 1. narodeniny dostala tiez Wutsch a bola postrach "ciest" hned od prveho dna. V roku mala 76 cm a v pohode dociahla celym chodidlom na zem a vedela sa hned intuitivne odrazat. Nik jej to neukazoval. A podotykam, na prve narodeniny este nevedela chodit ale odrazat sa vedela v pohode.
Ono deti su rozne, odporucam ti zajst s dietatom do obchodu a poskusat.
Ale aj tu plati, podla toho ako rychlo bude rast, dlho ho mat nebude. Nasej je uz vcelku male, na druhe narodeniny dostane uz väcsie Puky dvojkolesove odrazadlo, ak uz nie ten najmensi bicykel. Uvidime este, pojdeme tiez poskusat ako jej to pojde aspon po obchode.

katka253111
9. mar 2017

Ja som videla dietko na 4kolesovom puky a riadna blbost...nohami do kolies vrazalo...

Bud 3kolwsovu plastovu motorku alebo my mame od roka take autucko Bentley na odrazanie a je super stabilne...stalo asi 39e... maly ma 2.5roka a auti fici kazdy den u nas aj s motorkou...tu uz mame vacsiu 😊 cykloodrazadlo dostal teraz na Vianoce...ale na tlm sa ezte len uci

stanka2612
9. mar 2017

@yanni aha,tak potom som si to zle precitala,prepac 😉 respektive,zle som sa vyjadrila 😉 nuz mylit sa je ludske

lululilien
9. mar 2017

Ja som vtedy synovi kúpila najlacnejšie odrazadlo za 10€. Červené z umelej hmoty so štyrmi točiacimi kolieskami. Na tvojom mieste by som moc neinvestovala do odrazadla. Tomu môjmu bolo aj tak najlepšie v kočíku. Ani trojkolky ho nebavili. A dieťa rýchlo rastie. O rok neskôr mu strýko kúpil odrážací bicykel českej značky. Super cena a kvalita. Premýšľam čo kúpiť. Stolička Stokke rastúca s dieťaťom? Autosedačka? Niečo do záhrady? Lego duplo? Drevená hojdačka? Detské (závesné) kreslo? Nafukovací bazénik?

havana_frost
9. mar 2017

@katka253111 4-kolesový Puky je najlepšie 4 kolesové odrážadlo aké môže byť, žiadna blbosť 🙂 Blbosti sú všetky plastové "hračky". Ak vráža nohami na Puky, tak bude aj na inom 4-kolesovom, to je problém /technika dieťaťa, nie Pukyho.

katka253111
9. mar 2017

@havana_frost nie je pravda...niektore maju kolieska pod sedackou a netrcia... ja vravim co som videla a neni to teda bohvieco za mna, neberem ti tvoj nazor..ja by som ho dietatu nekupila, aj ked som povodne ho tiez chcela

havana_frost
9. mar 2017

@katka253111 našla som si fotky a videá syna ako jazdil na tom malom a nemal šancu zavadiť do zadných koliesok, nohy v najzadnejšej polohe, už vo výkope, nečahali ku kolieskam, pričom pri položení chodidla na zem má koleno pokrčené. Podľa mňa čo ste videli bolo veľké dieťa na pukym, už "prerastené".
Takže podstatné je trafiť veľkosť, nevydrží večne. To máte asi pravdu že odrážadlá s kolieskami pod sedačkou, neprečahujúce von, nemusia zavadzať väčšej nohe, ale v tom prípade je na tom dieťa už nepohodlne veľké a nohy na zemi musí mať hodne pokrčené, až k hrudníku.

yanni
9. mar 2017

@katka253111
@havana_frost ma pravdu. Aj ja mam videa nasej copani na 4kolesovom Wutsch a je to len a len o technike. A tiez o velkosti dietata. Ak uz "vozidlo" prerasta, tomu jednoducho uz nepomozes.

natkam
autor
9. mar 2017

Jej dakujem za vaše skusenosti.A čo by ste mi ešte poradili?

yanni
9. mar 2017

@natkam nieco trvalejsie a na dlhsiu dobu. Ty si najlepsie poznas dieta, co ma rado atd.
Nasa copana naprd od 8. mesiaov frci na "vareni kavy". Nie vazne. Vtedy objavila prvy krat kuchynku a drzi ju to doteraz. Stale len kavu ide mame varit. ja uz som totalne prekavickovana.😂
Ono je to tazke pre tak male dieta, kedze zaujmy sa menia z hodiny na hodinu.

slavaf
9. mar 2017

Odporúčam trojkolesovú plastovú motorku, je to ľahké a zároveň nie až tak stabilné ako 4-kolesové a teda prechod na odrážadlo je oveľa jednoduchší. Naše na tom lietali ako draci až do 2,5 roka, potom plynulo prešli na odrážadlo a hneď na to na bicykel bez pomocných koliesok.

julinka29
15. mar 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

ja absolútne nesúhlasím s tým, že drahšie odrážadlo sa neoplatí kupovať. ja by som určite nekupovala žiadne 10eurové, dieťa je malinké a potrebuje pri tom dobrú oporu na chrbticu, rozvíja si svaly trupu, musí sa mu pohodlne sedieť..a kopa iných vecí. nemusí to byť horibilná suma, ale môj názor je kúpiť odrážadlo v špecializovanej značke (nie hocijaké z prvého hračkárstva ktoré nájdete), ktoré to odrážadlo vyrábajú s tým, že aj trochu myslia práve na to, aby v tom dieťa sedelo správne a podľa toho sú aj navrhované.. no a čo že ho dieťa vyrastie? myslíte že neexistujú polohovateľné, ktoré bude "rásť s ním"? a ked ho vyrastie tak určite existuje kopa mamičiek, ktoré sa potešia ak im ho predáte. alebo ho dáte svojmu ďalšiemu dieťaťu.

anulienkalenka
15. mar 2017
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

otočné predné kolesá? také ani neviem že existujú :D prikláňam sa k julinka29 kvalita je dôležitá. dobré sú napr first bike, ale to je myslím na trochu väčšie deti, tak od dvoch rokov

yanni
15. mar 2017

@julinka29 presne tak. Lepsie by som to nenapisala. My sme mali pre starsich troch Pukylino, stvorkolesove. Ano, mali to jedno vsetci traja, uplne zachovale, kedze po roku, v najneskor 2. rokoch je uz male.
A predstav si, potom sme ho darovali muzovej najstarsej neteri a vyvozili sa na nom este jej dve deti a ona ho nakoniec este predala.
My me ho vtedy kupili za nejakych ca. 40 E a ona ho predala za 20!!!!!! E. A to po 5.!!!!! detoch.
Nasa najmladsia, 19 mesiacov, ma Puky Wutsch , je to trosku väcsie ako Pukylino, a nic ine by som ani nechcela. Stabilita nadovsetko. Teraz uz ide presedlat na dvojkolesove, tie Puky.
Ono, kvalitne vela vydrzia a dlho, a ludia su ochotni aj za pouzite este fakt ze dobre zaplatit.

yanni
15. mar 2017

@anulienkalenka Ale ano. Puky ma otocne. Dieta nemusi "prehadzovat" cele vozidlo. Normalne aj na tych pe najmensich, manevruje ako na bicykli.

yanni
15. mar 2017

@anulienkalenka V pohode to ovlada jednou rukou. Najcerstvejsia voto z minuleho piatka, 19 mesiacov, ca. 85 cm.

natkam
autor
15. mar 2017

Ďakujem za Vaše skúsenosti najviac sa nám pozdáva odrazadlo Puky <3 a aký máte názor na látkovú knižku z ktorej sa dieťa učí

ivanapetrasova
15. mar 2017

Ahoj za mňa je isto naj mini micro - trojkombinacia odrazadlo, minikolobezka a kolobezka. Pri prvom sme využili od roka a ako kolobežku používa dodnes (má 4 roky). Plus medzičasom už jazdil aj na cykloodrazadle a teraz už jazdí na bicykli. Ale minimikro bol základ a vďaka nemu napr nemal problém s jazdou na biku, naučil sa za 10 minut. Takže pre mňa to boli dobre investované peniaze 🙂

mirdos8
12. apr 2017

asi by som sa dohovoril s rodičmi tých detí ...

damoska
31. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ano, tam by som nevolila odražadlo, ale plastovu motorku. Odražadlo možno až časom. Teraz na to má čas. Ale potom možte skusit obchod https://www.cyklospeciality.sk/sk/

12romi34
17. júl 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

tiež by som najskor volila plastovu motorku a odražadlo časom. len an sama neviem podla čoho sa vybera. Našla som jednu značku Early rider. Mate s nou niekto skusenosti?

julinka29
1. aug 2018
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

ak to odražadlo bude mat aj zadne kolieska a bude stabilne, prečo nie. Ale klasické bicyklikové odražadlo by som volila až ked bude dieta vačšie