Ahojte, zo skolky majú ist deti na korčuliarsky výcvik. Až dnes nám oznámili, že mame doniest vlastne korčule, takze nemam do pondelka veľa casu. Viete mi prosím poradit, aké mám kúpiť. Či môžu byt aj hokejové, alebo by to mali byt len take jednoduche ako majú krasokorčuliari? Dakujem
@pribinak a ako prídem na to, ktoré sú zaciatocnicke? Môžem kúpiť aj take s rozptylom velkosti, nech to má na dlhsie? Napriklad takéto? https://www.mall.sk/korcule/webhiddenbrand-acra...
Alebo takéto mám kúpiť? Len sa bojím, že netrafim veľkosť a ešte si dieťa nevie uvazovat snurky https://www.decathlon.sk/p/15310-81480_damske-k...
Tie rozťahovali korčule vôbec neodporúčam syn hra hokej takze viem o čom píšem sú ti najhoršie korčule na deformovanie nohy. Aké potrebujete číslo?
Určite nastaviteľnú veľkosť - ako máš v prvom linku
len šnúrky by mali ísť vyššie
no tie plastove ani nahodou nekupuj, to je taky shit, ze az.. Radsej tie klasicke "kozene". Ak sa len obcas chce pokorculovat tak aj z bazara by stacili, len to uz asi nestihnes..
@kullovak no vo velkosti som si nie moc ista, asi 30tky budeme potrebovat.
Autor ak chcete napíšte mi správu mám jedny nepredáj …práve začiatočníci by mali mat nohu pevnú co mu zarucia korčule správnej veľkosti a šnúrky
@kullovak neminaj energiu, to je ako hrach na stenu hadzat. U nas deti, ktore pridu v plastakoch, tak sa im tiez povie, aby v prvom rade vymenili korcule, nas klub nastastie poziciava korcule pre najmensich, takze ak je volne cislo, tak sa hned menia.. A presne, radsej poriadne z bazara, kludne aj hokejove, ak nie su nejake ambicie pokracovat v krase.. ako tie otrasne plastaky..
@akvi môžem sa opýtať, vedela by si prosím odporúčať konkrétnu značku pre zacinajucu korculiarku? (3r) bola by som ti veľmi vďačná.
🙏❤ ďakujem za túto tému! Už som mala plasťaky hodené v košíku...
A sú také drahé, že ani by mi nenapadlo, že môžu byť také zlé.
@simona20201309 syn bol minulý rok v 2hejbtriede skoro všetky deti mali plastové možno 3ja mali klasika kožené lebo snurky
@slavomira236 nič v zlom, ale nikdy sa neriadim, čo mali iné deti. Chcem pre tie moje len to najlepšie a veľmi rada si nechám poradiť od odborníkov.
Najvacsi rozdiel medzi "kraso" a "hokejovymi" korculami su zubky. Videla som viac deti, ktorym prechod robil problem, aj ked uz dlhsie korculovali. Je to o zvyku.
Dcera je krasokorculiarka (5x do tyzdna trening) a zacinala na plastakoch v kurze pre zaciatocnikov.
Podla mna pre deti stacia korcule z Decathlonu.
Ak nieco lepsie tak znacku Graf alebo Jackson.
My mame znacku Edea alebo Risport .
@simona20201309 je podstatne, ci to ma byt rekreacne korculovanie 3x do roka s rodicmi, alebo su ambicie vyssie s vyhladom na kraso pripravku. Lebo ak kraso, tak od zaciatku treba kraso korcule, vacsinou kluby poziciavaju tie najmensie cisla, lebo fakt sa neoplati kupovat nieco, co bude sluzit mozno tri mesiace a dalsi rok je to male. Ak to ma byt rekreacne obcasne korculko, ja by som sa nebala kupit znacku Botas /asi najlacnejsia verzia/, Wifa maju aj profi, aj rekreacne a su v normalnejsej cene. Ak je to s vyhladom na kraso, tak tam urcite Edea, Risport, Riedel, Wifa (profesionalne), Jackson... Vobec by som sa nebala kupit korcule z bazara pre zaciatok. Radsej lepsie z bazara, ako nove smejdy. Lebo zase oplieskat 200 a viac ecok za korcule na tri pouzitia je tiez blbost..
@akvi ďakujem veľmi pekne. Určite neplánujeme ju dat na krasokorčuľovanie, ale ani nie 3x za rok. Tak 1x do týždňa
Ďakujem ešte raz veľmi pekne 🥰
@kullovak Dakujem za ponuku, ale postu už by som pravdepodobne nestihla, lebo piatok ju mame otvorenu kvôli šetreniu slovenskej posty len do 12tej🙄
Dakujem všetkým za rady, vazim si vás čas na zdieľanie svojich skusenosti.
Autorka, nikdy by som nekupila plastove korcule pre dieta. Mne sa napriklad dviha tlak, ked vidim, ako deti maju "nasadene" prilby pocas korculovania. Na strikovanych ciapkach, prilba zosunuta vzadu alebo nabok. To su rodicia fakt tak hlupi alebo lakomi, ze nekupia lyziarsku kuklu na zopar eur. 😱
Dievčatá, kožené korcule v.25 je nemožné nájsť. Najmenšie číslo majú od 27. Viete mi poradiť, čo mám robiť?
@simona20201309 no s mensimi cislami je problem, ale Wifa urcite ma od tusim c. 24 . , len teda to je uz vyssia cena aj pri amaterskych bohuzial.. Inak na 25 nohu uplne v pohode 26-ku korculu. Ono 3 rocne dieta je este dost male na korcule, aj preto tie male cisla ani neexistuju, obzvlast v amaterskom sortimente... kedze korculovanie je koordinacne pomerne narocne.. Na tvojom mieste by som si skusila pozicat korculky. Nemate nejaky kraso klub v meste? Alebo proste vydrzala este rok..
@simona20201309 Ahoj. Profi korcule maju niektore znacky cislovanei v mm. Takze 25 je 175. My sme si tie male cisla poziciavali.
https://www.eiskunstlauf-shop.de/de/jackson-cla...
My kupujeme korcule tu, ale zijeme v Nemecku. Posielaju aj na sk.
Nasa trenerka vobec nedovoli mat vacsie korcule (0,3-,05cm max vacsie). Pri velkych korculiach stracaju deti cit v nohach, prstoch na nohach a nedrzia poriadne rovnovahu.
V Decathlone pohodlne kúpiš korčule pre začiatočníkov