Deti majú asi inú predstavu o zabave ako dospelí, a môžu mať a iné koníčky. Ak si vyhradíte čas na zábavu s deťmi, presadzujete zábavu, ktorá baví vás, alebo hladáte kompromisy, alebo nemáte problém sa v danej chvíli prispôsobiť tomuc o baví dieťa, lebo je to jeho čas, nech má radost a pocit zdieľania. Alebo ako to máte nastavene pripadne z každeho troška?
Pýtam sa preto, lebo mam kamošky, ktore sa deťom nevenujú vobec, mam kamošky, ktoré sa zahrajú s nimi s babikami, či autickami ale povedia mi, ze ich to vôbec nebaví a mam aj kamošky, ktoré si v pohode zahraju s deckami aj nahánacku... ako to máte vy?
ja sa hrám tak, ako chcú oni. samozrejme, ponúknem aj moje návrhy, ale nenútim ich hrať sa tak, ako chcem ja. a aj učiť sa dá hravou formou, ak vie mamina zaujať ;) a nemám problém hrať naháňačky, schovky, kolo kolo mlynské, so staršími skáčem gumu, hráme spoločenské hry a pod..... ale mňa tieto veci bavia :D takže to nie je extra sebazapieranie :D ale aj tak proste hrám hru, ktorú chcú oni. ale keďže detí mám viac, musia sa aj medzi sebou učiť kompromisom, že teraz sa hráme hru, ktorú vyberie jeden, potom sa zase hráme takú, čo vyberie ďalší.
a aj s bábikami sa hrávam, aj s autíčkami, vojakmi, indiánmi, staviame bunkre z diek a stoličiek...
Ano, ale len chvilu, potom pokracuju v hrani sami.
bolo by asi zaujímavé koľko trvá hra s deťmi...ako dlho....hodinu, pol hodinu,
2 hodiny.... 😉
Tak pol na pol. Mame hry kde sa snazim ho.naucit nejake zrucnosti aby vedel ako skladat lego alebo stavat nievo atd. Zemu to ukazem. A potom su hry kedy ho necham a robime co bavi jeho. A tiez ho niekedy nechavam hrat sa sameho a nezasahujem aj ked to vypada ze len pobehuje a prenasa veci tak.pre neho ma ta hra vyznam. Nejak extra ma to nebavi😂nemam.k detom vztah ale tak.je to moje dieta tak sa staram. On sa aj tak najradsej hra s tatom😂
Jasne, ze ano, neviem akoze hlavne chlapi to maju podla mna tak, ze sa musia dost obetovat, mne napriklad nikdy nevadilo sa hrat aj s cudzimi detmi, ci uz s nejakymi babikami alebo s inymi hrackami
Ja mám tri deti a tak nie som nútená sa s nimi hrať - hrajú sa medzi sebou.. občas sa ale s nimi zahrám, či už spol. hru alebo hru podľa ich gusta - vždy vymýšľajú ony možno ja im niekedy navrhnem niečo ale reziseri su deti.. nikdy však nevydržím dlho, aj tak zväčša z tej hry nenápadne vypadnem, lebo sa opäť začnú hrať viac medzi sebou.. ak mám byť úprimná nebaví ma to.. kedysi keď som mala synovcov a netere tak som ja bola tá čo sa s nimi hrala, aj keď boli prvé moje deti malicke.. ale vekom som prestala, trávim však s nimi podľa mňa dost času (aj keď občas ma napadnú myšlienky ci to je naozaj dosť a čo budú o mne písať o pár rokov aká som bola strašná, ako to citavam tu na modrom koníku 😂😂).. vyrábame spolu, učíme sa, športujeme, veľa sa rozprávame a ja sa snažím ich počúvať - proste snažím sa byť vždy pritomna..
Tak ja mám 3 chlapcov, skoro v pubertálnom veku. Hrame spoločenské hry, ktoré mňa vôbec nebavia...samé stratégie, menia zbrane, menis sa na príšery....ale majú veľkú radosť z toho, tak hrám. A hry, ktoré bavia mňa, zas nebavia ich...napr.ja mám rada kartové hry a človeče nezlob sa
Aj ja sa s dcérou hram to co ona chce. Pravda je, ze sa mi nechce, som unavena alebo potrebujem nieco urobit. Ale viem ze ona bude happy tak sa premôžem. Vie sa zahrat aj sama aj celkom dlho, tak sa obetujem. Kazdy druhy tyzden ked pracujem poobede sme spolu len rano chvilu tak mam vycitky ze som s nou málo😒
dnes ráno som na raňajky nalievala do misky mlieko plyšovej mačke 😀
áno, hrám sa a robím s dieťaťom veci, ktoré ju bavia a zaujímajú. takisto jej čítam knihy, ktoré zaujímajú ju. dokonca spolu pozeráme aj rozprávky, ak mám čas, aby som sa s ňou o tom mohla rozprávať a lepšie rozumela jej asociáciám, prípadne aj pri výchove mohla používať príklady z rozprávok.
No ono to záleží od veku ... ja mám ešte malé dieťa, priznávam že kamióny ma nikdy nefascinovali, ale aj dnes ráno sme stali kusok od staveniska a pozorovali ... proste je to jeho svet, takze aj keď mna to nebaví tak je dôležité aby sme zdieľali veci. Ale neviem si napríklad predstaviť neskôr že by som hrala nejaké strategické hry na konzolách a podobne to skutočne nie je moja parketa
Nie, hram sa len co chcem ja. Co chce syn, hodim na manzela alebo na svokru 😅 Ja sa uz tesim kedy toto obdobie hranie s plysakmi a figurkami skonci a zacne zabava ako fotenie, nakupovanie a ludrenie po svete. Mna tak velmi nebavia tie detske hry 🙈
@lilitela hrávala som sa len vtedy, keď sa jedno dieťa veľmi nudilo a druhého nezaujímala hra prvého. Čiže skákanie, naháňanie a iné blbosti na to nie som, ja som suchár. Ale okrem čítania kníh som skladávala lego, hrávala pexeso a človeče. Spoločenské hry ma nebavia, neznášam súťaženie o to, kto bude prvý a potom mi bolo ľúto vždy dieťaťa, ktoré prehralo. Ešte som šila dcére oblečko pre bábiky a keď boli úplne malí, tak som piekla bábovičky na pieskovisku a hádzala si s nimi loptu.
jasné že áno. mňa nebaví prekladať z misky do misky ale prežijem to. ešte síce nemá ani 3 ale komplet všetko, aj autá aj naháňačku, aj na odrážadle, knihy,......
@elistek13 no ja mam zase taky pocit, ze chlap moj alebo aj napr. susedia sa vobec neobetovavaju.. oni su priam vo svojom zivle hrat sa s detmi :D
Ale inak hranie sa. AK je dost deti a podnetov, tie deti sa dokazu tak prehrat... ze nas dospelych ani netreba, max. tak nachystat jest a pit. A nejake to rozbite koleno vyriesit :D
Hrala som sa s dcérou , keď bola malinká, odkedy chytila prvu hracku do ruky, veľa som sa s ňou rozprávala, menila hlasy, tancovala, skákala na lopte, neskôr s kockami, legom, vždy vždy som s ňou mala aktivitu. Brala som to prirodzene, pre mňa nie ako hru, ale ako vzdelávanie, učenie nových veci, slov, farieb. Kde čo patrí. Neskôr s kuchynkou, bábikami, stavali sme lego, puzzle, kreslili, maľovali, vystrihovali, čítali. Kým bola maličká, prispôsobovala som sa ja jej, neskôr som ju navádzala, aby sme si kreslili, maľovali, strihali, vyrábali.
🙈 Zduše som neznášala, keď som mala napodobňovať reč bábiky, zvieratiek, robiť zo seba "šaša" 😁 ale obetovala som sa.
Teraz mám polročného a keď sa hrá na zemi, často som tiež pri ňom, rozprávam mu, ukazujem. Ale už ho nechávam viac samého, už ma zastúpi jeho sestra. 😄
Ja som rada, že moji sa vždy vedeli zahrať veľa sami. Hlavne dcéra, tá sa zabavila na celé hodiny. Syn už viac vyhľadáva pri hre jej spoločnosť alebo našu. Ja sa s nimi hrávam rada. Nie vždy som doslova nadšená, hlavne keď som unavená. Ale nemám vyslovene pocit, že sa prekonávam. Hru nechávam väčšinou na nich, čo prinesie ich fantázia. Ja im rada ukazujem hlavne hry, ktoré sme hrávali my ako deti, rôzne spoločenské hry. Vtedy to trochu beriem do rúk ja. Našťastie zatiaľ nepodľahli počítačom a konzolám, lebo takým hrám som veľmi na chuť neprišla.
Ja sa hrozne rada hrám so synom, nemôžem sa dočkať kedy bude väčší a budeme aj kresliť, schovavačku.. Proste všetko.. Ja mam takú detskú osobnosť a hrozne ho milujem 🧡
tak ja som sa so synom hrala len velmi malo.... semtam sme si skladali kocky, ma 2,5 teraz a vzdy sa vedel/chcel hrat sam... lego najviac, drevene kocky, skladat, alebo drevene puzzle, sam... mna semtam doslova odhanal prec
@viki128 to myslím svoje deti miluje každý rodic či už sa s deťmi hra alebo aj nie..
@lilitela moja ma 7r.hram sa s nou,ale iba napr.lego friends pomaham skladat,lebo to bavi aj mna alebo spolu vymalujeme obrazok v omalovanke 🙂 spolocenske hry ja nedam ani omylom,to sa s nou obcas muz zahra. Este tak damu som ochotna si zahrat alebo karty,ale to velmi vynimocne. Vonku na dvore si zahrame pingpong alebo zaskaceme na svihadle,zahrame "basket" a pod.
@lilitela hráme sa to, čo sa chce hrať dcérka. veď pre ňu to robím, tak mi nerobí problém sa prispôsobiť
Dakujem dievcata za nazory.
Jasné.....dnes som hrala asi 3 hodiny spolocensku hru mcqueen a potom človeče a pexeso.
S autami sa snim nehram,to ma nebavi. A ked sa mi fakt nechce s nim hrat, dam mu farby,stetec a vykres alebo omalovavanku
@zuzuliennka1 aj moj sa hral stale sam,ale ma 5 a hrame vela spolocenskych hier,a to sa nezahra sam
Skôr spoločenské hry, karty, doblo, teraz frcime na šachu. Vonku bagminton, ping pong. Ale tak iba raz za čas, určite nie každý deň.
Robím to rada, taky rodinný čas spolu a ten je v dnešnej dobe akosi vzácny...
Ja som sa hrala so starsimi detmi vsetko co mali radi na chalupe milovali prekazkovu drahu, kde sme sa nasmiali najviac pri pidliezani palic polozenyvh na kybloch alebo stvornozkovanie okolo chalupy skakanie na jednej nohe hravali sme vsetci spolocenske hry minule sme sa vsetci zahrali clovece a to hrali aj moje statsie deti s priatelkami a aj tie mensie naucila som sa hrat aj hry na playstation a vzdy sa zahrame rozne aj spolocenske hry karty clovece monopoly dostihy hravam aj hry ze napiseme slova a hadame co je na nich hravam sa s detmi uz 27 rokov odkedy sa mi narodil najstarsi syn je to super
@adamka25 tak sa hadam dockam aj ja! 🙆🏼♀️
Tak neviem.. ked sa hram s dietatom, tak v prvom rade kvoli nemu. Nie aby mna to bavilo.. ano ja sa hravam s dcerou, to co ona vyberie. Ale nie hodiny.. prehra sa potom aj sama :D kludne jej poviem odjakziva ze toto ma vobec nebavi... :D
A ja as vobec nezvyknem len tak hrat.. cize neviem co take by som sa s nou hrala, aby to bolo podla "mojej predstavy"