Dobry den,
chcem sa informovat,ci ma niekto realnu skusenost so ziadostou o hypoteku a tehotenskymi davkami.Som zamestnana na dobu neurcitu,v praci budem este do septembra,no v socialnej poistovni mam uz evidovane tehotenske davky.Ziadame o hypoteku v Prima banka.Bude banka prihliadat aj na tento fakt a moze to sposobit zamietnutie nasej hypoteky?Ake su Vase realne skusenosti z praxe?Vnimam to tak,ze teoreticky,na materskej moze ostat aj otec dietata,cize nemal by to byt problem.Zo strany financn.poradcov je to zatial velka neznama...Dakujem.Pekny den.
@sobi20 Ak máte tehotenské dávky (čo sú nemocenské dávky SOC. poisťovne) je to bonus k vášmu príjmu, ak ho banka bude akceptovať tak to len navýši vašu Bonitu, čo je plus. Pre banku je stále dôležitý váš príjem ktorý je ešte stále do septembra. Banka sa pozéra na vaše príjmy do minulosti 6 až 12 mesiacov.
Toto nie je dôvod na zamietnutie hypotéky. Ak vám vychádza bonita a banka nepočíta dávky tak to bude ok.
Zo strany fin. poradcov to nie je veľká neznáma, Sám som mal podobných klientov ako ste vy, a získali hypotéku aj v týchto časoch, dokonca aj v čase keď "manželka" odchádzala o mesiac na "materskú dovolenku". Očividne len nemáte dobrého poradcu ak vám tvrdia, že je to neznáma. Ak by ste chceli poradiť, prekonzultovať nezáväzne, neváhajte a napíšte mi SS
@patrik_chrappa Ďakujem Vám veľmi pekne.Hypotéku nám schválili🙂.Pekný deň.
@sobi20 ja som bola presne v tejto situacii, ale ina banka asi 2r dozadu a ucet som mala vedeny zasa v inej banke. Oni si overia prijem zo zamestnania v Soc poi, ale soc poi im info o davkach (o nazve davky) neda.
@sobi20 ja mám osobnu skúsenosť v prime keď som bola na materskej a poberala ju normálne mi ju akceptovali ako príjem. Bolo to pred dvoma rokmi tak sa hádam nič nezmenilo .malo by to byť ok