Ahojte. Je tu prosim vas niekto, kto ziadal o hypotekrany uver pocas toho ako ste bola na materskej? Partner pracuje, ale zena na MD. Chcela by som vediet, ako banka tento "prijem" posudzuje. Je mi jasne, ze to zalezi od vysky HU, platu, materskej... chcem len vediet, ci tu matersku brali v plnej vyske 🙂 dakujem
My sme teraz brali...matersku negeru do uvahy zarataju iba rodicovsky ...vub ale robi to tak kazda
Minulý rok v máji, VÚB, brali RP.
Brali mi teraz v Tatre RP, ale bola som len na príťaž, samému partnerovi vyšlo viac
Ahoj ja mám RP a dali nám hypotéku 66 660€ 🙂
Nám to prepočítaval náš finančný poradca a myslím, že treba skúsiť. Aj keď som na RD dostali by sme 130 000. takže všetko záleží od toho, aký plat má manžel a tiež koľko potrebujete. Niekomu stačí jeden plat, niekomu nie.
kazdopadne dakujem kazdej z vas 😊 skusime mozno viacerych poradcov ci nema niekto znamost. navyse banka nemoze vediet ci sa ten nestastny rodicak od noveho roku nedvihne 😃
@majka2601 ja tiež rátam, že sa dvihne 😀 kto predtým pracoval istý čas tak by nám malo vyjsť 370eur keď sa nemýlim...
A inak tiez sa snažíme riešiť veci okolo hypotéky, zajtra ideme do VÚB,tiež chcem vedieť ako to je, či môžeme brať hypo keď budem na RD alebo na MD... keď niečo zistím tak napíšem
Ja som brala MD a to už iba 2 mes a dali nám hypotéku lebo Matersk sa beriem ako príjem a nie ako príspevok.
@majka2601
@martinocka255 no ja som bola v tom ze to je schvalene, ale ked som to vcera googlila tak som nenasla oficialne ze by to uz bolo aj schvalene. ale je pravda ze je leto a pani poslanci maju nohy hore a prazdninuju😎 takze schvalovat sa bude asi po lete
@tukanec my sme pred mesiacom refinancovali a isli sme do Postovej banky. V ziadosti nam uviedli manzelov plat a za mna rodicovsky prispevok, hoci teda aktualne mam este matersky prispevok.
@tukanec no je načase aby to schválili! 😀
@majka2601
@martinocka255
Nic nie je schvalene, je len navrh, ktory este mozu upravovat, pozmenovat a schvalit ho nemusia.
A ak ano, tak bohuzial dvihnu nieco ine - odvody, dane, nieco uz najdu :( urcite na to nenajdu peniaze len tak v rozpocte - nejako ich budu musiet "vyzbierat".
Nebrali mi to to do uvahy vobec iba rp aj to jednu dobu ani to nebrali ako prijem ale kedze by vela ludi nedostalo hypo tak to opet zaviedli ze sa to rata do prijmu.