Žiadali ste o hypotéku počas materskej?

tukanec
15. aug 2019

Ahojte. Je tu prosim vas niekto, kto ziadal o hypotekrany uver pocas toho ako ste bola na materskej? Partner pracuje, ale zena na MD. Chcela by som vediet, ako banka tento "prijem" posudzuje. Je mi jasne, ze to zalezi od vysky HU, platu, materskej... chcem len vediet, ci tu matersku brali v plnej vyske 🙂 dakujem

laska201
15. aug 2019

Nebrali mi to to do uvahy vobec iba rp aj to jednu dobu ani to nebrali ako prijem ale kedze by vela ludi nedostalo hypo tak to opet zaviedli ze sa to rata do prijmu.

tukanec
autor
15. aug 2019

@laska201 toho som sa obavala. a prosim vas ktora banka, v ktorom roku?

fokuska
15. aug 2019

@laska201
@tukanec
Ja mam praveze info, ze matersku zapocitavaju, ale RP nie.

tukanec
autor
15. aug 2019

@fokuska viete ktora banka?

bafka
15. aug 2019

@tukanec brali do úvahy rodičak, aj keď som bola vtedy na materskej, august-september minulý rok v primabanke

laska201
15. aug 2019

@tukanec
@fokuska minuly rok sme refinancovali v csob a pani mi brala do prijmu aj pridavky.proste to co mi chodilo na ucet v csob rp aj s pridavkami celu sumu tam pisala.a co sa tyka materskej to bolo este rok ci dva predtym v otp banke.

1mina
15. aug 2019

My sme teraz brali...matersku negeru do uvahy zarataju iba rodicovsky ...vub ale robi to tak kazda

dudos
15. aug 2019

Minulý rok v máji, VÚB, brali RP.

lenka2710
15. aug 2019

@tukanec my sme brali v slsp, a tam zaratavali moj RP a príjem manzela! Rok 2015

nika3136
15. aug 2019

Brali mi teraz v Tatre RP, ale bola som len na príťaž, samému partnerovi vyšlo viac

fokuska
15. aug 2019

@tukanec To bolo vseobecne, hovoril mam to poradca. Ze materska je ako zamestnanie - je to prijem, ten cas sa rata ako odpracovany, nabieha za ten cas dovolenka.
RP je uz "len" prispevok, nie prijem.

Takze som velmi prekvapena, ze teraz tu pisu opak.

zuzik307
15. aug 2019

@tukanec 2015, prechadzala som s hypo zo SLSP do TB /mala som tam dlhsie bezny ucet/, v tom case som poberala RP, brali do uvahy...

laska201
15. aug 2019

@fokuska banka to robi preto ze md je len na pol roka a potom je rp co je nizsii takze vyjde mensia suma na hypo.a banka vie ze rp je do 3rokov a ludia vedia splacat.lenze zena si da max matersku vyjde im mega hypo a potom buum zrazu len rp a uz je problem zo splacanim.

sonicka96
15. aug 2019

Ahoj ja mám RP a dali nám hypotéku 66 660€ 🙂

fokuska
15. aug 2019

@laska201 Banka teda automaticky pre kazdeho predpoklada, ze po materskej nebude pracovat? Lebo pocas rodicovskej je mozne pracovat, alebo po materskej nastupit naspat do prace a prijem v tychto pripadoch vobec neklesne.

To sa mi zda byt zvlastne :-/

majka2601
15. aug 2019

Nám to prepočítaval náš finančný poradca a myslím, že treba skúsiť. Aj keď som na RD dostali by sme 130 000. takže všetko záleží od toho, aký plat má manžel a tiež koľko potrebujete. Niekomu stačí jeden plat, niekomu nie.

laska201
15. aug 2019

@fokuska presne tak.tieto zakony sa menia takze moze sa stat ze opet pride doba a bude zakazane pracovat popri rp ci materskej.za moje obdobie rp a md 11rokov sa to menilo jedna basen.

tukanec
autor
15. aug 2019

@fokuska presne toto nechapem aj ja, ze beru ako samozrejmost ze nenastupim do prace 🤷🏼‍♀️

majka2601
15. aug 2019

@fokuska ak budeš pri MD a RD pracovať, ten príjem ti rátať budú, ale materská je len sociálna dávka, nie príjem

tukanec
autor
15. aug 2019

kazdopadne dakujem kazdej z vas 😊 skusime mozno viacerych poradcov ci nema niekto znamost. navyse banka nemoze vediet ci sa ten nestastny rodicak od noveho roku nedvihne 😃

majka2601
15. aug 2019

@tukanec mal by sa dvihnúť nie? Ja s tým už rátam :D

martinocka255
15. aug 2019

@majka2601 ja tiež rátam, že sa dvihne 😀 kto predtým pracoval istý čas tak by nám malo vyjsť 370eur keď sa nemýlim...

A inak tiez sa snažíme riešiť veci okolo hypotéky, zajtra ideme do VÚB,tiež chcem vedieť ako to je, či môžeme brať hypo keď budem na RD alebo na MD... keď niečo zistím tak napíšem

laska201
15. aug 2019

@fokuska ono je to ako s oteckami na materskej proste si pracovat nemohla a ani pocas rp.potom dovili no na inu zmluvu pocas rp a teraz zeny mozu aj pocas materskej.a zmluv mozes mat kolko chces no vtedy si mohla mat len jednu.moze sa stat ze to opet zavedu ako oteckom.

vinkel
15. aug 2019

Ja som brala MD a to už iba 2 mes a dali nám hypotéku lebo Matersk sa beriem ako príjem a nie ako príspevok.

tukanec
autor
15. aug 2019

@vinkel mozem vediet v ktorom roku a ktorej banke?

tukanec
autor
15. aug 2019

@majka2601
@martinocka255 no ja som bola v tom ze to je schvalene, ale ked som to vcera googlila tak som nenasla oficialne ze by to uz bolo aj schvalene. ale je pravda ze je leto a pani poslanci maju nohy hore a prazdninuju😎 takze schvalovat sa bude asi po lete

janapeterjana
15. aug 2019

@tukanec my sme pred mesiacom refinancovali a isli sme do Postovej banky. V ziadosti nam uviedli manzelov plat a za mna rodicovsky prispevok, hoci teda aktualne mam este matersky prispevok.

vinkel
15. aug 2019

@tukanec bolo v roku 2014 a slsp

martinocka255
15. aug 2019

@tukanec no je načase aby to schválili! 😀

fokuska
15. aug 2019

@majka2601
@martinocka255
Nic nie je schvalene, je len navrh, ktory este mozu upravovat, pozmenovat a schvalit ho nemusia.
A ak ano, tak bohuzial dvihnu nieco ine - odvody, dane, nieco uz najdu :( urcite na to nenajdu peniaze len tak v rozpocte - nejako ich budu musiet "vyzbierat".