Dobrý večer ako to máte Vy? Koľko miniete mesačne na,, hlúposti"? Teda mimo bežných nákupov
Ja mám pocit že míňam hrozne veľa za hlúposti...
Mesačne aj 100€...
Oblečenie, rušká kryt na mobil darček pre kolegyňu... Proste to čo sa mi zapáči... Vďaka za reakcie
Jaaj no toto je moj vecny problem! Na hluposti miniem aj 500,600e. Vylety v okoli,vstupenky na skakacie hrady,balony,hracky pre dieta z vyletu,doplnky do domacnosti( co sa mi zapacia a vobec nepotrebujem,napr.,vazy,obrus,ramik na foto...),kvety do kazdej izby do vazy🙈😅kazde 2-3dni. Ano som v tomto strasna,ale neviem si pomoct😳
Veľa .. Radsej ani neratam 🤷🏻♀ len za moje mihy, nechty, kadernicku necham mesacne cca 100-120€ a to neratam nakupy oblecenia, hraciek pre mna a maleho atd .. A nikdy sme sa na tom s manzelom nehadali. Stale povie ked sa ti to paci, kup si. A to iste aj pri synovi.
A my so synom permanentne niekam lietame, mame plavanie 3 krat do tyzdna, vylety atd ..
Ja presne tak isto proste čo sa mi zapáči kúpim...
Potom len kukám koľko som minula za hlúposti... Nedá sa z tej choroby nejak vyliečiť? 🤣
Myslím ze 100 e je fakt malo len na deti dam 2 x tolko a to myslim knizky sladke kolotoce balóny proste co vazne nepotrebuju surne, od kedy mame deti ja uz na seba tak vela neminam kozmetika nula sprchac sampon mydlo neratam... Na vlasy a kozmetiku uz nemam kedy chodit ani do kina ci divadla ale do restiky zajdeme skoro kazdy tyzden na pivko ci prosecco a zaluby nemam okrem deti kavicky si robim zásadne iba doma na nasom kavovare takze ušetrím vela to zavisi od tvojich narokov a zalub ak ti to finančne nevychadza jednoducho si daj limit mensi ja radsej miniem na deti a na tu restiku raz za tyzden nemusím riešiť veceru
u mna to ani nie su handry, vlasy, nechty, ci kozmetika.. ale tam obed, tam kava, tam kolacik..
ani neviem, ci sa z toho chcem vyliecit.. zijeme len raz a vacsina z vyplat ide aj tak na uvery, seky, poistky, sporenia.. tak kurnik sopa, nech z toho zivota aj daco mame 😁😁😁
Ja nato finančné mam nie sme na tom tak ze by sme nato nemali a musím s tým skončiť a šetriť deti nemám...
Ale proste keď prechádzam internetbanking za celý mesiac tak si hlavu chytám koľko dokážem minút fakt ze na hlúposti...
pockaj ako bude ten tvoj internetbanking nestihat, ked budes v tom.. vlastna aktualna skusenost 🤣🤣
Fuha tak to máš super ze len 100eur minies na bočne veci ja isto viac nepočítam to.... Ale som si úplne istá
Pre seba 50€, deťom asi viac. Ale nezvyknem kupovať úplne hlúposti, ako 25. kryt na mobil. To mám jeden priehľadný z AliExpress za 1,50€. Skôr nejaké tričko, topánky, kabelka, lístky do divadla, kozmetika, káva s kolegyňou 1-2x do mesiaca. Najlepšie sa nemíňa, ak zbytočne nechodím do obchodov.
Ale záleží od výdavkov v danom mesiaci, ak mi zostanú €, kúpim si aj viac. Fixne hneď po výplate odkladam 200€ a na tie siahnem len ak fakt musím.
Ka si myslim ze jedno kolko, zavisi od prijmu. Napr. pri prijme 500 eciek je 100 eciek na blbosti celkom dost, cize ak mas dost velky prijem, neries.
Za hluposti ? Su mesiace ked aj 0€. Proste kupujem co potrebujeme a to hluposti niesu 🙂
Ja miniem čisto len na seba mesačne veľakrát aj vyše 300€, nakoľko si ale stále zarábam aj popri MD a RD, vôbec to neriešim a užívam si slobodu, ktorú som vždy chcela. Veľmi by som si priala minúť tých 100€, ale akosi to nikdy nejde. A je to veľmi individuálna zalezistosti, každý ma iné nároky a požiadavky..
Podla mna to co tu pisete nie su hlúposti-vylety,kolotoce,kozmetika( to je nutnost).
Hmmm...my sme zatiaľ dvaja..chlap si dopraje tak za 100€niekedy ani to nie,ja si nekupujem absolútne nič,možno nejakú podprsenku za 5€ za 3 mesiace alebo legíny,na drogériu možno tak ďalších 5€ a furt nemám 🤷🤷🤣🤣 všetko ide na jedlo,alebo ja neviem kde sa podeju tie prachy,nič neušetríme a ešte každý mesiac musím vyberať z odložených minimálne po 100ke čo chyba..🤦🤦 na stravu minieme len sami dvaja okolo 350-500€ 😱😱 a to jedavame doma,možno ak si max.dva krát do mesiaca objednáme donášku..nechápem kokso 🤣🤣
My to máme tak že .. ja deti nemám resp mám neter a každý mesiax niečo na bábiku musí byť plus kino 🤣🤣🤣 kocik pre babiku s doplnkami nas vysiel na 200e plus minus 😀 ak ratam aj babiku 🤣🤣🤣
Mňa by celkom zaujímalo , či ti, ktorí míňajú na blbosti majú finančnú rezervu alebo si užívajú život a peniaze neriešia.
Neviem ale výlety pre mňa hlúposti nie sú, ani oblečenie ale teda kupujem keď niečo treba, už som vyrástla zo Shopping Tour, kedy som kupovala len tak bez rozmyslu..
A koľko miniem na veci mimo vyslovennej nutnosti neviem, účet zatiaľ 0 neukazal...
@nikyball ja mám napríklad celkom slušnú finančnú rezervu, ktorú pravidelne dopĺňam aj počas RD, a aj tak si doprajem “hlúposti”. Teda ako pre koho hlúposti, ja napríklad potrebujem každý mesiac kozmetiku, krémy, laky, keď kupujem oblečenie, tak kvalitné, tiež si často doprajem, všetky tie ženské veci, obedy, posedenie, občerstvenie vonku, výlety..Neviem si predstaviť existovať bez toho🤷♀️Ale vždy mám rezervu na účte. Veľmi závisí od príjmu, sk by som príjem a rezervu nemala, určite takto nevyskakujem.
@sense Suhlasim, vylet - zazitok, oblecenie, kozmetika nieje hlupost ak potrebujem odreagovanie, nechodit s holym zadkom a citi sa dobre, prijemne s riasenkou na ociach. Za mna su hluposti veci akoze netreba mi sosku do domacnosti, netreba mi 10te saty ktore si nemam ani kam obliect ale ved boli v zlave mozno bude na ne prilezitost. Alebo preplnat dietatu izbu hrackami dietatu od utleho veku a v roku sa pytat co kupit na Vianoce vsetko ma ja neviem.
@lucinka1988 to je ideálna situácia a tak by to malo byť všade. Pýtam sa, pretoze poznám pár ľudí , ktori si užívali, ale rezervu nemali.bohuzial cez koronu sa to ukázalo. Alebo z práce poznám baby , obidve si peniaze užívajú ale jedna sa stále ľutuje , že nemá a druhá je neskutočne zadlzena a pred výplatou bez peňazí. Ale keď jej pípne tak rozhadzuje. 🤣
Ako kedy.. mne pomaha neminat na oblecko a modne zbytocnosti ked si pozriem obcas nieco o fast fashion, zivotnom prostredi.. do domacnosti je to niekedy tazsie ale nemam rada pocit zapratanosti. Radsej dlho vyberam- ze si to nezakazem hned ale poviem si ze to premyslim a pokial na to myslim este po par tyzdnoch tak to asi ozaj chcem.
Vylety, vydavky pocas toho ako som s priatelmi, mensie darceky, kt.skutocne potesia nie su pre mna zbytocnosti a hluposti. Len treba mat mieru, aj s priatelmi radsej idem niekam von si sadnut ako sa obdarovavat flasami ai...
Mne sa lahsie nemina ked mam ciel - nedam si kavu von ale v praci ale pojdem na dovolenku a pod. A urcite by som neminala takto ak by som nemala fin.rezervu.
Ak nakupujem v eshope dám si do košíka čo sa mi páči..necham to tam do druhého dňa, väčšinou na druhý deň polku z toho košíka vymažem lebo tu vec nepotrebujem, lebo podobnú v podstate mám, takže čo sa týka mojho oblečenia som sa znormalizovala 🙂
Ja som si vcera pozrela bilanciz a odislo tento mesiac 700€ na nakupy cez amazon🙈ak ziadne blbosti potrebovali sme to no musime sa v tom krotit . Takte niekeey aj so stravou aj 1500€ fukotom🤷♀️🤦♀️
...mam 800 eur na svoje potreby + potreby deti ak im treba nieco na oblecenie, hracky, kupujeme z toho vstupenky na kupaliska, zabavne parky, kolotoce, zmrzka,...vacsinou z tych 800 eur nieco aj odlozim, nestiham minut vsetko.
Neviem, či sa to tiež ráta do kategórie "blbosti", ale najviac míňam na psa.😂 A radšej ani nerátam, koľko to je mesačne. 😂
@cistykvietok pes nie je blbost 😁 ja mam psov doma troch a teda za mesiac prežeru viac jak ja so synom zjeme. 😁
@saskia_98 Áno, tak kvalitne ako náš pes sa nestravujeme ani my s manželom. 😂
Ja aj muz mame po 150 eur mesacne vyclenenych na svoje radosti.
U mna je to kozmetika/ oblecenie/ knizky/ kavicky s kamoskami atd. Zvacsa ale este okolo 50 eur usetrim z toho.
Manzel ma tiez svoje zaluby kde si viac zainvestuje, craftove pivko, specialne chilli omacky, hry atd.
Spolocne zaluby a aktivity - vecera/kino/ divadlo sa plati zo spolocneho.
Nam to takto vyhovuje a nemusime sa hadat kto kolko mina na blbiny 🙂.