V koľkých rokoch ste si založili 2pilier?
23
Ked som sa zamestnala na tpp hned ;) takze okolo 20r
Okolo 21 - 22 nepamätám si presne😀
Ja až v 30
Ako som začala pracovať. 23 tuším to bolo.
Ja mam 39 a idem vstupit, furt sa to menilo a nikdy sa tam nedalo vstupit dodatocne, a teraz som zistila ze sa este da. Radsej neskoro ako nikdy 🤣🥹
21
Nemám 2.pilier stále s tým niečo špekulujú alebo ci ho už mám automaticky aj to vymýšľali neviem
22
@zuzulka558 no presne
V 19. A kto nemá 2. pilier má finančnú gramotnosť a vedomosti o dôchodcovskom systéme na SK veľmi nízko, lebo ináč si to ani neviem vysvetliť. A komu je to už totálne jedno, že ani nevie či ho má, žije fakt iba pre danú chvíľu a radšej než aby videl peniaze na svojom učte, ich radšej zverí sociálke. :D každý už podľa svojho uváženia.
@zuzulka558 Ľahko overíte v Sociálnej poisťovni.
@lenkahvh ešteže u mňa nie, zo spoločného príjmu chvalabohu vieme polovicu ušetriť každý mesiac,,, 2.pilier no neviem raz brat mal 200 eur vložených a 400 stratu 🤷♀️. Stále s tým vymýšľajú ako s tým vybabrať
Keď som mala 18 a absolútne som netušila čo robím. Iba mi to ponúkla pani v banke a ja som povedala ano 🙈
@valer88 a napr. toto by sa malo vyucovat na skolach - financna gramotnost, namiesto memorovania zaciatku a konca prvej svetovej vojny a kto v nej vyhral. To si dnes vygoogli aj 7rocne dieta.
Ja som mala 34
@kikavadi tak vidím ze mam čas 🤣 robím 3 dni v týždni moc by som tam nemala 🤣
@zuzulka558 Najviac sa zhodnotí to prvé euro, lebo tam bude najdlhšie.
Porovnanie: Na dosiahnutie rovnakej sumy pri vstupe na dôchodok musí 45-ročný človek vkladať mesačne 11x viac ako 20-ročný.
@jarka_black budem mat 34 preto som napísala no stres pre mňa koľkí si tak dali,,ved teraz tam znížili nejaké percenta ak dávaš rodičom ten príspevok, nespravodlivé je to ze to platí aj pre toho co rodičom nedáva
@zuzulka558 Však nehovorím že vstúpiť neskôr je zle... Len aby sme nepodceňovali silu tých drobných peňazí na začiatku.
@jarka_black do 45 plánujem len sledujem co ešte budú títo vymýšľať s tým,, chcela som minulý rok no keď to znížili lebo rodičovský dôchodok nechávam to tak,, a ešte som hovorila na začiatku minulého roka ze rodičovský dôchodok nebude len tak siahnu na druhý pilier bola som na posmech tu
@zuzulka558 vstúpiť sa dá len do nedovŕšených 40
Myslím si, že fico znova otvorí 2. pilier, čo pri jeho demagogickych schopnostiach ľudí presvedčí, aby vystúpili a len tak darovali štátu úspory. Slobodne. Zopár stoviek miliónov z toho kvapne.
@jarka_black píšeš za mňa môj názor 🥰
@zuzuliennka1 nemozes vyucovat financnu gramotnost na skolach nikdy nikde a za ziadnych okolnosti.
System potrebuje armadu trudov co su ochotny dobrovolne a konzistentne robit zle rozhodnutia inak by sa zrutil. Nemoze byt kazdy bohaty dochodca , tolko prostriedkov v spolocnosti proste neexistuje. Ja hovorim ze vdaka bohu za financnu negramotnost vacsiny lebo ten co dokaze system prekuknut tak z neho moze tazit ale iba ked je v mensine.
@martinmmartin ale mozes, na vysokych minimalne. Potom ludia placu nad “investovanymi” peniazmi kadetade, ale zhodnotit si vlastne prostriedky v 2. pilieri, to uz nie
a to nehovorim o tom, ze ludia nevedia bezne hospodarit s peniazmi v domacnostiach, aj tu xy diskusii.. nejde len o to, co pises ty, ale o zakladne znalosti, ktore ani len tie vela ludi nema
v 19.