Úver na štvorizbový byt

2. mar 2022

Ahojte. Viem, že je to individualne, ale aj tak skusim. Mame s manzelom po 40 tke, 2 deti školáci, 2 izbovy byt. Mame moznost kupit 4 izbový, potrebujeme k tomu hypoteku 40 000. Cely vecer pocitam. Ak si zoberieme hypo, odratam vydavky, vsetky aj strava, zostane nam v cistom najmenej 150 eur. Ja to chcem risknút, manzel nie. Čo by ste robili?

pribinak
2. mar 2022

Za mna je 150 EUR malo. Musíš rátať aj s nepredvídateľnými výdavkami.
Aj keď 4 v 2izbaku je teda dosť

nely1704
2. mar 2022

150€ na nečakané výdavky a nejaké sporenie , výlety .... je strašne málo. Nešla by som do toho

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulkomale
2. mar 2022

Odratas vsetky vydavky, aj stravu, to znamena ze to by ste akoze odlozili tych 150€?
Neviem ci strava pre styroch nebude do roka drahsia aj o 150 € na mesiac...
Mne sa to zda malo ak budes mat nulove uspory a budes musiet z toho zatiahnut napríklad servis auta, alebo odlozit na najnutnejsie spotrebiče keby ti vypovedala pracka, chladnicka, telefon...

sima1236
2. mar 2022

Urcite malo...jedine ze by ste mali financnu rezervu este bokom na horsie casy. A tu hypo ste si dali na ako dlho 30 rokov?

autor
2. mar 2022

Hypo by bola na 25 rokov. Manžel nezarába rovnako, niekedy má 100, 150 eur viac. Brala som do uvahy len najnizsiu sumu vyplaty. Nejaku rezervu máme, ale len malú- tak 4 mesacne platy. Mame este jednu nehnutelnost, kde platime mesacne poplatky, 250 eur.

kloranebebe
2. mar 2022

Ja pod pojmom "vsetky vydavky" mam zahrnute aj odkadanie minimalne sumy co mam uver. Takze ak tam mas zahrnute aj setrenie minimalne do vysky mesacnej splatky uveru + setrenie deti + setrenie keby nieco, tak to potom ano. Inac bez tychto setreni nie.

loginexistuje
2. mar 2022

Nienstaci jedna choroba deti kuoujes lieky prip zubar a nemas na jedlo

autor
2. mar 2022

@kloranebebe to mesacne šetrenie myslis v akej vyške? Vo vyske uveru?

66simonka66
2. mar 2022

Veľmi málo vám ostane, určite by som do toho nešla a neriskovala to a po ďalšie keď ste na tom takto finančne, ktovie či by vám aj banka hypotéku poskytla.

kloranebebe
2. mar 2022

Ano. Ak by sa nieco udialo, musim mat minimalne na 7 mesiacov uver z coho splacat.

66simonka66
2. mar 2022

Ostaňte radšej v v dvojizbovom byte, nebudete mať toľko súkromia, ale bude sa vám kludnejšie žiť ako byť každý mesiac v strachu aby nevyskočili nejaké nečakané výdavky a hlavne v tejto situácii keď sa očakáva zdražovanie by som to určite vo vašom prípade neriskovala.

pribinak
2. mar 2022

Odložené 4 platy je naozaj veľmi malo. Si zober, že stačí aby si ochorela a dostaneš 2 mesiace miesto platu len PN, alebo ochorejú deti. To je fakt slabá rezerva

Kde sú nejaké tábory, dovolenka, výlet, či lyžiarsky

beata_k
2. mar 2022

Na 25 rokov rezerva bokom 150€? Nezartuj. Velmi zly napad.
A co 3 izbovy?

alexas56
2. mar 2022

Určite nie, čokoľvek sa môže stať a tým, že momentálne všetko ide hore by som neriskovala

sissy27
2. mar 2022

4 ľudia v 2izb si dlhodobo neviem predstaviť. Išla by som do väčšieho aj za cenu úveru a hľadala k tomu spôsob ako zvýšiť príjem.

hiro
2. mar 2022

Neviem ci ste si vsimli ze by brali malu sumu na ohromne dlhy cas. Tych 150€ co by mali rezervu naviac je dokonca viacej ako by bola splatka tej hypoteky... Za 5 rokov urcite budu mat vyssi plat ako je cela splatka hypoteky.

gumkac19
2. mar 2022

A čo tak radšej 3iz byť? Možno je trošku lacnejší a vyšiel by vás lepsie

luccija
2. mar 2022

Hľadala by som 3 izbový.Vsetko bude drahšie treba mať väčšiu rezervu nešla by som do toho stačí jeden úraz, zubár, deti pôjdu do školy, tábor..

bolarazjedna
2. mar 2022

To znamená, že platili by ste úver 133 eur mesačne. To není hrozna suma. Píšeš, že máš ešte jednu nehnuteľnosť, kde máte výdavky 250 eur. Ak ta nehnuteľnosť je vo vašom vlastníctve, bez hypotéky - môže to byť ako železná rezerva (v prípade nutnosti predáte, avšak to nepôjde hneď), dovtedy tam treba dat nájomníkov - zarobia ti na vydavky+aj na novú hypotéku. Pripadne teraz predať tu nehnuteľnosť - možno nebudeš musieť brat ani úver tým pádom a ušetríš mesačne náklady 250eur.

zuzpap
2. mar 2022

určite by som do toho išla..40 tis. hypo nie je veľa, v zálohe iná nehnuteľnosť, v prípade núdze predáte

dadis
3. mar 2022

Isla by som do toho. Deti potrebuju sukromie, aj vy. Skor rozmyslajte, ako si privyrobit. Lebo takuto splatku splatis aj z brigady, upratovania, dokladania tovaru.

canany
3. mar 2022

Za mna tiez by som sla do toho. 40 tis eur na hypo je nic. Ja som v situacii, ze keby sa mi naskytol vacsi byt, beriem max moznu hypo co by mi banka dala, aj 120 tis eur a to som sama a dve male deti. To o tvorbe rezerv mozu pisat taki, co na to maju, kebyze zarabam dost na tvorbu rezerv, nepotrebujem hypo.

deginko
3. mar 2022

Určite by som do toho išla..40.000 je veľmi nízka hypotéka...my sme tiež 4 v 2i byte ,ale deti ešte malé...vôbec si to nvm predstaviť neskôr..v lete sa dúfam už odstshujeme a kúpime dom

sasa1310
3. mar 2022

načo vám sú 2 byty, keď sa tlačíte v jedno 2izbovom a rozmýšľaš či vám vyjde úver alebo nie. Však predajte oba byty a kúpte 4izbák a nebudete musieť brať ani úver. Ešte vám isto aj niečo zostane.

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
3. mar 2022

Isla by som do toho. ;)

autor
3. mar 2022

Dakujem za nazory

autor
3. mar 2022

@athom mame dom na dedine,ktory sme uz splatili a prerobili. Problem je v tom, ze ja aj dcera sme tam nestastne