Ťažkosti nájsť prácu v BA

michaltat
16. apr 2019

Moja najlepsia kamaratka si nevie najst pracu v BA uz 8 mesiacov.Ma skusenosti z UK a z Rakuska na manazerskych poziciach vratila sa na Sk kvoli mame nakolko je chora .Poradte? Samozrejme na pohovory chodi stale ...

sivana09
16. apr 2019

@michaltat niekde tam musi byt problem.. v Bratislave si nájdem kvalifikovanu robotu aj za dva dni. Mozno hlada konkretne v nejakej oblasti, ktorá u nas nie je rozsirena? Netuším.. no ak hlada priamo manazerske pozicie a firmám to nestaci.. tak zacat v nejakej korporacii na nizsej pozicii a ked uz je tam, tam ma na manazera nekonecne moznosti

michaltat
autor
16. apr 2019

@sivana09 HR a PR a reklama

sivana09
16. apr 2019

@michaltat na linkedin vidim velmi casto ponuky aj z tejto oblasti. Ma tam profil?

michaltat
autor
16. apr 2019

@sivana09 ano ma..

beky1813
16. apr 2019

Tak ono je to oblast, kde ked nema ponuknut daco extra, tak bude len dalsia v poradi

majkeel
16. apr 2019

Pri 8 mesiacoch bez prace zobrat hocico podobne a kvalifikovane, popritom hladat dalej. Nesediet doma a cakat na zazrak.
Najst rychlo pracu snov je casto o nahode. clovek najde, ked nehlada.

montemotherone
16. apr 2019

@michaltat ak by za mnou ako zamestnávateľom prišiel niekto, kto 8 mesiacov čaká na svoju prácu snov a sedí na zadku, tiež ho nevezmem. To už niečo značí. Skúsenosti je jedna vec a a aktivita, nasadenie, pracovitosť, či ako sa povie- opak lenivosti, druhá

michaltat
autor
16. apr 2019

@montemotherone Hlada si stale chodi ba pohovory ; hlasi sa aj na mensie pozicie

ciarraa
16. apr 2019

Tazko povedat kde je problem, podla mna kedze pracovala na takych poziciach, tak ma asi nejaku predstavu a tam bude problem, kedze na dobre fleky sa caka dlho a bez znamosti to niekedy uz ani nejde

natuska87
16. apr 2019

@montemotherone ostáva veriť, že Vy nie ste personalista...

montemotherone
16. apr 2019

@natuska87 nie, ale som človek ktorý sa vždy dokázal zamestnať... Aj mimo Bratislavy... Aj s VŠ a s dvoma maturitami robiť podradné práce, kde som bola dievča pre všetko, od fakturácie až po zametanie predajne... Zatiaľ čo som poznala dievčence, ktoré s prázdnou hlavičkou ale so správnymi známosťami pracovali a dodnes pracujú na dôležitých postoch VÚC... O personalistoch si teda myslím tiež svoje, resp. o tom, do akej miery dokážu a môžu vybrať na danú pozíciu vhodného kandidáta. Slovensko je jedna veľká dedina, kde teta, ujo, otca koňa brat je viac ako skúsenosti, či vzdelanie... Ale, to ešte neznamená, že má človek ostať nezamestnaný 😉

montemotherone
16. apr 2019

@michaltat raz mi dal jeden človek radu "hlavne sa zamestanaj a niečo rob, z takejto pozície sa hľadá práca lepšie a znie to vierohodnejšie, ako "momentálne nezamestnaná". Jednoducho nech zoberie aj brigádu, čokoľvek, nikdy nevie kde na koho natrafí...

michaltat
autor
16. apr 2019

@montemotherone Chcela aj stáž lenže tam sú len študenti a na ine pozicie je vraj prekvalifikovana .Pritom posledne zamestnanie 6 rokov na Managerskej pozicii

montemotherone
16. apr 2019

@michaltat prekvalifikácia je problém. V mojom odbore mám podobný. Dostala som sa doň len vďaka známosti. Práve preto som robila aj v iných oblastiach a na nižších podradnejších pozíciách. Napríklad tu často spomínajú Lidl, Kaufland. Vkuse hľadajú manažérov, vraj to nie je zle platené ale dosť o držku. Fluktuácia je tam vraj vysoká. Ale za pokus by to stálo.

fokuska
16. apr 2019

@michaltat Tak chyba bude niekde inde - ak ovlada anglictinu a nemcinu a ma niekolkokrocne skusenosti na manazerskej pozicii... takmer v hociktorej korporacii uz mohla byt "obycajny" teamleader a popritom hladat nieco ine, lepsie, viac z odboru...

Ake ma na roky, aky plat ziada, ake ma vystupovanie...?

eliska13
16. apr 2019

@michaltat je to možné moja kamarátka s VŠ ekonomika už pol roka skúša.Iste, že každý má nejaké finančné podmienky...predstavy o prac.dobe nie je to ľahké ani tu.na menej kvalifikované či mimo oboru jej povedali, že je prekvalifikovana a hneď odíde.Potom mala ponuky zaujímavé, ale za nízky plat a služobné cesty čo kvôli dieťaťu nemohla, lebo muža má v zahraničí a opatrovateľku nechce.len sa zaregistrovať v personálnych agenturach, sledovať všetko, povedať známym, že hľadá prácu...poslať do logistických firiem aj, keď nehľadajú teraz

eliska13
16. apr 2019

@michaltat koľko má rokov?

michaltat
autor
16. apr 2019
michaltat
autor
16. apr 2019

@michaltat Plat 1300 netto si pyta

fokuska
16. apr 2019

@michaltat Tak nech si odteraz na pohovoroch pyta plat v hrubom - vzdy sa to tak udava. Ak rozprava na pohovoroch aj ine "hluposti", tak sa necudujem, ze pracu nema...

michaltat
autor
16. apr 2019

@michaltat Ma aj statnice z Aj a Nj a rozne kursy a skoncila wirtschaft uni vo viedni

tana85
16. apr 2019

@montemotherone nerozumiem, ze kritizujes ako sa ludia dostavaju na pozicie poznamostiach pricom su uplne blbi, ahned na to sama
ises ako si sa niekam dostala po znamosti 🙄

tana85
16. apr 2019

@michaltat fiha. nepozname ju, ale ja som robila 4 roky recruiterku a clovek skusebosti dobehne, co nedobehne je spravanie. ako vystupuje, komunikuje. proste, v praci travis 8-9 hodin, takze vyberaju aj podla osobnosti, aby sa s nou dobre vychadzalo

tana85
16. apr 2019

este mi napadlo ako odpoveda na otazku preco sa vratila na sk. motivacia, ze kvoli chorej mame je pekna, ale je to na povazenie ci planuje odchod ked uz nebude mama potrebovat pomoc. ci sa vidi na sk aj potom, ci sa planuje tu znova usadit...vyberat manazera na 1-2 roky odradi

michaltat
autor
16. apr 2019

@tana85 Myslim si ze to je kamenom urazu ze si zamestnavatel mysli ze odide

natuska87
16. apr 2019

@montemotherone netreba zovśeobecňovať...Nie ste tu sama, dievča pre vśetko!Napísať, " ja by som takú nezamestnala..." je výzva pre Vás, nie pre iných...Dotyćná má, môže mať iný problém, že?poznala som desiatky personalistov so schopnosťami fareb,TV príjimaćov.Nadrilované frázy, nedostatok skúsenosti, empatie...Obyčajne sú iba formalitou, miesto je povačšine dopredu dané...preto polovica krajiny vyzerá tak, ako vyzerá.A nepomenuj bratislavskú renomovanú fi, ktorá ani víťaznému uchádzačovi o prácu u nich nedala vedieť, že to miesto bolo v podstate "obsadené"...

natuska87
16. apr 2019

@natuska87 pardon...v texte opravujem " nepomenuj" na " nepomenujem"

natuska87
16. apr 2019

@montemotherone Urćite!
Preto ma v kaviarni brigádne obsluhuje absolvent práva...

natuska87
16. apr 2019

@michaltat Mám susedku vyśtudovanú biologičku, trikrát ôrekvalifikovanú", vykonávajúcu nočné smeny brigádne, lebo má malé dieťa. Chodí po pohovoroch a všade sa jej " vzdelanosti" boja...

michaltat
autor
16. apr 2019

@natuska87 Chce pracovat ale ako ked ju ani za operatorku nezoberu