Strava - samoživiteľka s dieťaťom

3. feb 2024

Ahojte, ak sú tu samoživiteľky s jedným dieťaťom (kľudne aj viac), koľko cca miniete mesačne na stravu? Ako a na čom šetrite,či už v strave,v domácnosti,životnom štýle apod. ?

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2024

@bublinka1426 čože? Na čo bločky? Ja tiež kupujem v akciách,sledujem letáky, podľa toho sa snažím variť,ale človek ide to obchodu a ani nevie za čo, 20€ fuc

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2024

@bublinka1426 žeby sme si poradili na čom kto šetrí? Ale ak ťa vytáča otázka nemusíš tu písať rypave komentare

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2024

@bublinka1426 mamám slov...

eternity24
3. feb 2024

Ignoruj 😉

bublinka1426
3. feb 2024

ved som ti napisala.==> ziadne rozhadzovanie a kupujem akcie.

autor
3. feb 2024
bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2024

@bublinka1426 dobre,poradila si mi, nemusíš sa viac namáhať s radami.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamta
3. feb 2024

@bublinka1426 keď si sa zle vyspala alebo niekto pokazil náladu tebe ešte neznamená, že musíš kazit náladu aj ostatným okolo teba 😉
Ukludni hormón, vypni internet a daj si radšej čokoládu alebo sa chod prejsť. Prospeje ti to. Tieto tvoje emocionálne výlevy sú fakt odveci.

ekira1
3. feb 2024

@bublinka1426 fakt si pomohla, hlavne info o tvojich použitých menštruačnych vložkách je info, bez ktorého som ani žiť nemohla.

tamta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka_m95
3. feb 2024

Ja napríklad zerem vifonky keď už je fakt zle 😂 keď je fakt dibra cena na mäso, kúpim viac a dám zamraziť.. škrečkujem niekedy 🤷🏽‍♀️

Inak fajne tutok 😂

sense
3. feb 2024

Keď som bola sama s dieťaťom tak na "životnom štýle". Na kvalitnej strave som nešetrila ale ani sme nerozhadzivali. Základné potraviny, sezónne ovocie a zelenina

terka224
3. feb 2024

Ja som sa rozhodla, že budem vyhadzovať čo najmenej stravy od nového roku. Tak napríklad také malé rady.
Keď mi zostane zemiaková kaša - spravím z toho šúľance.
Snažím sa variť vyvážené, veľa polievok pre malého. Kúpim napríklad karfiol / brokolicu / hokkaido ale nespravím z celej tej zeleniny polievku, lebo by som to za 3 dní už dala preč. Tak si vždy napríklad to hokkaido rozdelím tak na 4 polievky a dám v sáčku zamraziť. A keď napríklad nemám z čoho variť, len vyberiem z mrazaku

autor
3. feb 2024

@terka224 to je dobrý tip s tým mrazenim,dakujem

autor
3. feb 2024

@majka_m95 no vifonku si občas dám,keď mám chuť,ale lacnejšie aj zdravšie vyjde hocijaká polievka

kristiii
3. feb 2024

Koľko má dieťa rokov? Netuším, o čom boli vymazané odpovede, ale..keď bol syn malý, veľmi som využívala nákup oblečenia cez bazár MK prípadne sekáče (často nové veci s visačkami za drobné), varila som a aj doteraz sa snažím s rozumom, teda, aby sme zbytočne nevyhadzovali, na to mám strašné nervy, keď si predstavím, že niekde nemajú čo jesť..plánuj si nákupy a týždenný jedálniček. Hračky sa tiež dajú zohnať za rozumnú cenu prípadne vo výmenných skupinkách, ja napríklad z času na čas pretriedim synovu izbu a kopu vecí posúvam, určite sa nájde niekto taký aj v tvojom okolí..

autor
4. feb 2024

@kristiii má 12 rokov,ale ďakujem aj tak 😉 sekáče využívame od malička😊

autor
4. feb 2024

A v tom jedle to musím začať fakt lepšie planovat

enoula
4. feb 2024

Skus sa mozno pozriet na pravidelne platby, ci tam sa cosi neda usetrit -pausal, telka, net,... Oblecenie vie tiez dost stat a kozmetika/drogeria tiez cosi.. v tom je super dm, ich výrobky su fajn a za lepšiu cenu, plus zbieras body, ktore vies minut na nakup. No a jedlo, jednoduché jedla, ale vyzivne zase treba. polievky su dobry zaklad podla mna, vies urobis husté/kremove, velky hrniec za fajn cenu a to jedlo ma aj nejaku hodnotu. Privatne znacky retazcov (ako tesco, billa) ich vyrobky (napr mliecne) su vsetko slovenske mliekarne, len lacnejsi obal a asi tiez maju nejaku vernostnu kartu, kde usetris na vacsom nakupe

1fifinka1
4. feb 2024

@autorka. A ste teda len sami dvaja, ty a jedno dieta? Kolko cca si mozes dovolit minut na stravu mesacne? Ak si len ty a dieta, tak to nemusi byt take velmi tazke. Dieta pokial nie je v puberte toho moc nepoje, samozrejme ako ktore, ale mam skusenost, ze castejsie a menej. My teraz ficime na jablkach, su lacne a predpodkladam, ze nase slovenske aj ako tak zdrave. Ziadne drahe exoticke ovocie, hrozno ma teraz sialenu cenu, 7€/kilo. Normalne kup jenu papriku, jednu uhorku a ked budete ranajkovat, alebo na desiatu do skoly, dve tri kolieska, netreba jest kilo za den. Kupuj proste male mnozstva, aj sunku maximalne 15 deka, alebo sa nehnbi vypytat su si aj 10. Mozes sa na kazdeho vykaslat. Naco vela, ked sa to nepoje. Ja tiez prazim ked nezjeme, tiez sa snazim nevyhadzovat jedlo, da sa zamrzit akakolvek polievka, dokonca ryza, cestovina, aj maso s omackou, nekupovala by som ziadne chipsy, hranolky, lentilkove jogurty, a podobne. Ja kupim jogurt s cenou max do 0,50 centov, ostatne mi pridu zbytocne drahe. Cize v akcii. Osvedcilo sam mi piect, moravske kolace, klasicke buchty, zasa sem napisu odbornicky, ze to nie je zdrave, ale nevidim nic zle na tom. Staci ked pouzijes pol kg muky, a ked nezjete, da sa zamrazit v stave nudze, alebo kedykolvek rozmazit. Kompoty su super, ked mas domace, domace mas nieco? Zavarane z leta? Napis kolkok mas na stravu a podla toho sa da napisat, ci je to ok a co sa do tej sumy da zmestit.

autor
4. feb 2024

@enoula
@1fifinka1 ďakujem žienky za rady, mne to finančne vychádza, ale hľadám aj tak inšpirácie,ako ušetriť,aby som si vytvorila rezervu. Veď načo vyhadzovať peniaze,ak sa nemusia rada rada dobrá...

1fifinka1
4. feb 2024

Pardon za tie chyby, uz sa mi to neda poopravovat.

autor
4. feb 2024

@1fifinka1 v pohode😉

kristiii
4. feb 2024

@1fifinka1 ja len že ma zaujala tvoja veta, že nehanbi sa vypýtať si aj 10 deka. Ja skoro vždy pýtam zo všetkého po 10 a ešte ma nikdy nenapadlo sa za to hanbiť 🙈😆 Moja mama si bežne pýta aj 5.

1fifinka1
4. feb 2024

@kristiii ja viem, niektore predavacky sa tak divne pozeraju ked si vypytas 10 deka. Akoze mam susedku, ktora kupuje sunku a salamu presne na kolieska podla clenov rodiny, dajme tomu kazdemu 3 kolieska, no mozno dva, ona je extra setrna. A cela dedina sa z nej smeje. Je to smutne. Pritom su to normalni slusni ludia, maju nove auto, vsetko co potrebuju, len ludia to tak nejako divne vnimaju.