Ahojte baby ak je tu niekto z banky budem vďačná za radu. Mam otázku ohľadne odkladu splátok kvôli korone, požiadala som o odklad dňa 10.4.2020, najbližšia splátka 17.4.2020...chcem sa spýtať či tento mesiac ešte musím splátku uhradiť alebo to platí až od budúceho mesiaca, dakujem
@veronikaszabova ahaa ďakujem, a ak vyberiem z účtu peniaze??
@andula2020 ak to nebudes mat este schvalene, platba za tento mesiac musi odist z uctu. Ak neodide a ty vyberies € - budes v omeskani.
@andula2020 ak nebudeš mať toľko na účte, tak ti to možno ani neschvália a budeš v úverovom registri neplatičov
@andula2020 lenze oni uvidia, ze si € vybrala pred uhradou splatky. Aby ti to potom neuskodilo.
Mas vysoku splatku?
@veronikaszabova ani nie ale teraz by sa tie peniaze zišli na iné.. No nevadí tak už len počkať na to ich potvrdenie
@andula2020 podla zakona by odklady kvoli korone nemali mat negativne dopady na ďalšie uverovanie, ci sa budu viest v uv. Registri akebo len s nejakou poľahčujúcou poznamkou neviem. V kazdom pripade by tvoja splatka 17.4. Uz mala byt v odklade, možno budes najskor v omeskani lebo aj banky musia vyvinúť systemy na spracovanie žiadosti ale potom by sa ti to malo preklopit do odkladu
@andula2020 robim v banke, ale nie v SLSP. V zakone je to jasne uvedene, a to ak poziadas napriklad dnes o odklad splatok a bude Ti do 30 dni schvaleny, tak si do toho mozes zapocitat aj splatku v aktualnom mesiaci, cize aj za april.
@andula2020 dávala si ziadost cez georga? Za kolko ti to schválili?
@nikka055 áno cez Georga.. ešte neschválili, zato sa pýtam ci odíde splátka 🙂
@andula2020 ja som si len všimla datum zalozenia fora prepac ☺️ prislo ti potvrdenie na meil ze si žiadala o odklad? Dnes som dala žiadosť ale nic mi k tomu neprislo 😅
@nikka055 len toto mi vyhodilo na PC
@andula2020 toto aj mne 🙄 tak nic budem cakat ďakujem ☺️
@andula2020 ak ti dovtedy neschvalia odklad, tak si z uctu stiahnu platbu