Požiadali ste už o odklad splátok na hypotéke?

22. apr 2020

Ahojte, ste tu take ktore ste uz realne poziadali o odklad splatok na hypotekach? Vraj vysku novej splatky po uplynuti 9 mesiacoch vam oznamia az po schvaleni odkladu...a aky je vas nazor na ten zaznam v registri Lex Korona? Myslite ze ozaj to nebude v buducnosti sposobovat ziadne problemy? Pripadne planujete ist do odkladu?

alenka18111
22. apr 2020

ja som žiadala na 6 mesiacov. vyrozumenie mi prišlo do internet bankingu aj s výškou splátok aké budem platiť potom . splátka hypotéky sa mi navýšila len o jedno euro..takže nič hrozné. A nebojím sa žeby nám to do budúcnosti robilo problémy. museli sme to takto riešiť manžel padol na polovičný úvazok a ja sedím doma na 80 percent..a žiť treba..

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andula2020
22. apr 2020

Aj ja som požiadala o odklad, už ho mám schválený, navýšenie splátky po dobe odkladu bude nejakých 10eur ale to je spotrebný úver, nie hypotekárny.. Priateľ si dal odklad na hypotekárny úver a rozdiel ma asi 6eur..a následky do budúcna to zo zákona nemôže mať

black333
9. nov 2020

@alenka18111 ahoj. Idem sa opýtať,ako to pociťujete teraz,po odklade splátok??? Ja som požiadal o štvor mesačný odklad, ktorý mi skončil v septembri a mám teraz neskutočne problémy. Teraz sa zamieta všetko, čo i len ak niečo chceš zobrať na splátky. Moja chyba, pretože ako sa ukázalo, našu firmu v ktorej pracujem,to až tak nepoložilo ale čo je horšie,banky totálne zlihali z informáciami, ohľadom čo bude po odklade splátok. Nie len, že po štyroch mesiacoch,figurujete v registri splátok pre korona vírus, ktorý je síce iný,ako register neplatičov ale narobí skoro také isté problémy,ako spomínaný register, figurujem šesť mesiacov!!!!! A čo je ešte horšie,po dnešnej informačnej správy z banky,tak ani po tých šiestich mesiacov, má nemusia odtiaľ vymazať. A pritom na účet peniaze chodia.
Takže asi toto,keby človek vedel pred tým,ako požiada o odklad,tak by som oň nepožiadal nikdy. No ako je možné, že tieto informácie nikde nikomu nedali. A tieto problémy začínajú ľudia, ktorí mali odklad už začínať pociťovať.
Ahojte

autor
9. nov 2020

@black333 ja mam 9 mesacny odklad a so splatkami zacinam opat vo februari, to bolo spominane ze bude zapis v registri oznacovany ako Lex Korona ale ze sa na neho bude aj tak prihliadat ze to si si odlozit splatky nechal kvoli pandemii...

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
black333
10. nov 2020

@november1111, nie , nepomôže ti to. A nepomôže ani to, že výplaty ti pravidelne chodia. Na splátky,na leasing, všade ak si mala odklad, všetko sprísnené. Áno,figurujes ako lex korona,no aj tak to teraz robí problémy. A pritom ja som mal len štvormesačný odklad. Uvidíme,ako sa vymačknu v banke.