Dobrý deň. Mate skúsenosti osobným bankrotom?kto ho riesil cez centrum právnej pomoci?Prešlo mu to alebo nie? Ďakujem
@pribinak a kedy to podala a ako dlho čakala na ten papier ci to prejde?
Podala si to v marci, papier zo sudu prišiel v októbri. Ale ona zije v BA, tu su sudy uplne zavalené, v inych mestách to moze byt rýchlejšie
Ja mám po.
@ivka0412 píšem vám správu
@luuciinka11 ja tiez mam po aj priatel, trvalo to cca 3mesiace ani som neverila ze je to take rychle 🙂 hlavne nemat ziaden majetok vtedy to ide velmi rychlo
@angie11 len ešte stále čakáme papier vyjadrenie. Podali sme 19.3.2019 a ešte stále nič nevieme na com sme. Nemáme žiadne majetky
@luuciinka11 no oni to nechaju presne na posledny den, aj nam to tak prislo. Po novom mi akurat moja spravkyna vravela, zevraj centrum nestiha a budu odmietat navrhy na konkurz, neviem ako to bude dalej, drzim palce, nech Vam to vyjde, prakticky ked nemate majetky,tak sud oznami do 15 dni ze Vas zbavuje dlhov a potom uz iba veritelia maju moznost do 45 dni prihlasit svoje pohladavky a kedze nemate majetok tak sa to ku tym dokopy 60 dnom ukonci pre nemajetnost. Prakticky uz ako sud vyhlasi konkurz tak ste zbavena dlhov.
@angie11 a koľko je čakacia doba mesiac ci 15 dní? Lebo napísané bolo ze do 15 dní sa vyjadria. Ale 15 dní už preslo a nič ešte nedošlo. Myslíte že už nebudú prijímať nové žiadosti? A tie co už boli podané ešte doriesia ci ako?
@luuciinka11 po podani ziadosti na cpp, ju cpp spracuje, posunie pravnikovi, ktory podaa na sud navrh na konkurz, sud s potom to 15dni musi vyjadrit, avsak cely tento proces az pokial bude rozhodat sud moze trvat aj vyse pol roka, podla toho odkial ste, ale trva to u vsade dlh. znamy caka od oktobra a este len teraz mu oznamili z cpp, ze budu podavat uz na sud, resp uz bude podanie.
@luuciinka11 oznamenia od cpp by Vam malo prist do 30 dni taku maju lehotu, potom sud dalsich 15 dni rozhodne a prideli spravcu.
@zuzka1. Ze vraj je nejaká stránka kde sa dá pozrieť ako to prebieha celý proces že ako ste natom.
@luuciinka11 to neviem, ani to nepotrebujem sledovat , netyka sa to mna, len teda mam info, lebo sme sa stretli, tak spominal kolko caka a ako postupil. Ak stranka je a zistite, dajte mi vediet,posuniem info dalej
@zuzka1. dobre 🙂
@luuciinka11 to fakt? a nevie niekto ako sa vola ta stranka? diky
@anitka82 https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe... a do tabulky sa napise meno a dat vyhladat
@luuciinka11 ale to az vtedy Vas ukaze ked sud rozhodne a prideli Vam spravcu, inac zbytocne pozerat kym nemate potvrdene z centra, ze Vas budu zastupovat
@angie11 vazne?
@luuciinka11 áno, pretože aj ja som sa tak kontrolovala až vtedy som tam bola keď to prešlo súdom
@angie11 a prvý papier vám prišiel kedy že vás budú zastupovať?
to je klasika register upadcov a ukaze az ked ste o vestniku oddlzenie, nie pocas zastupovania cpp, ale uz po oddlzeni-vyhlaseni konkurzu
@luuciinka11 mne prisiel presne do mesiaca 🙂 od podania
@angie11 ešte taka vec keď môjho manžela oddlzia a ja som ešte pred manželstvom mala pôžičky co sa dodnes ťahajú ale nezvládam to už platiť tak môžu sa preniest na manžela po osobnpm bankrote? Nemôžu mu siahnuť na plat a zrušia mu tým bankrot? V manželstve sme nenadobudli spolu nič.
@luuciinka11 moj nazor je taky ze tie pozicky, ktore boli pred manzelstvom sa mozu vymahat aj u manzela ale to je najlepsie sa opytat svojho spravcu na tieto veci
moja kamoska riesila cez CPP, este to nema doriesene