Príspevok na hypotéku

23. mar 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať ma niekto skúsenosť s príspevkom na hypotéku? Podala som si žiadosť keďže mi navýšil splátku je to cez môj rozpočet ale na úrade mi to zamietli s tým ze ide o spotrebný úver ale nieje je to americká hypotéka

daniela099
23. mar 2024

Mňa by zaujímalo, či niekomu schválili príspevok aj na hypotéku, ktorá bola v minulosti refinancovana (refinanc v roku 2022 alebo dávnejšie) a účel úveru bol zmenený. Ďakujem

vanilkovazmrzka
23. mar 2024

No tak asi ked mas spotrebny uver, nemozes nan cerpat prispevok ktory je urceny na hypotekarny uver

janai1
23. mar 2024

Spotrebný úver a hypotéka sú 2 odlišné veci. Najprv si ujasni čo vôbec máš

vlastnynazor
23. mar 2024

@daniela099 na refinancovany uver sa prispevok zatial nedava - myslim, ze vcera to otvorili v telke, povodne vyblakovanie smeru (a nie, nie som ani ps, tak politiku sem prosim netahajte) kolko ludi potrebuje pomoc a nakoniec viac penazi ide na uradnikov ako na akoze pomoc.
A ak by ste sa tu niektore do mna pustili, ze pomoc je kravina, ano viem a tiez si nemyslim, ze z nasich dani sa maju preplacat casti hypotek, kedze o zvysovani urokovych sadzieb sa furt hovorilo v novinkach, cize kazdy kto chcel si mohol refinancovat za cca 1% na 10 rokov. Teda aktualne sa zo statnych penazi preplacaju hypoteky ludi, kt.nemali zaujem o refinanc za cca 1% na 10 rokov, ale tak co uz.

rooskoliv
23. mar 2024

Pokiaľ sa nemýlim, Americká hypotéka je spotrebák založený nehnuteľnosťou. Buď si si ju brala, lebo si nedokladovala použitie peňazí alebo si nespĺňala pravidlá na hypotéku, čiže si brala viac ako 80% hodnoty. Dáva ti to odpoveď?

michal711
24. mar 2024

Naozaj chces na spotrebak pomoc?

nelka93
24. mar 2024

Pomoc sa týka len hypoték ktoré boli použité na kúpu alebo vystavbu. Americký HU Je úver, kde nedokladujes účel len zakladas nehnuteľnosť. V podstate si ňou financujes to co nesúvisí s nehnuteľnosťou a teda nárok vdakabohu nie je.