Prerábka garsónky

12. dec 2024

Ahojte chystáme sa na prerábku garsónky . Cca 25m2. Komplet jadro a elektrina. Koľko nás to vyjde ? Približne ? Vsetko budeme robiť čo najlacnejšie . Podlaha je nova aj Kuchynská linka. Čiže iba jadro a elektrina v izbe . Cca cena ? Jadro je umakart

biba_18
12. dec 2024

hm, my sme robili aj novú podlahu aj novú linku a nábytok do minichodbičky na mieru - a stálo nás to 21 tisíc, lenže nám to robila firma… keď si spomínam na rozpis prác, dosť pálky boli za separáciu a odvoz odpadu plus skládka…

autor
12. dec 2024

@biba_18 riadna palka . Potrebujem to max za 6 000€

kacena4
12. dec 2024

uff mozno ak to budete robit sami, t.j. nebudete platit robotnikov, len za material by ste sa mozno zmestili do tej sumy... ale za mna len za prerabku jadra, nie elektrinu, tam sa cena navýši kedze to musi robit elektrikar

frflos_nespokojny
12. dec 2024

co viem tak iba za robotu kupelky cca 3-5 litrov+ likvidacia a odvoz odpadu na skladku.
samozrejme musis oslovit majtrov.

procrastique
12. dec 2024

desinku by som si nachystala

lubka73
12. dec 2024

tak to teda neviem ci sa zmestite , tolko som dala za pracu cca 14 r. dozadu a to nebolo jadro /kupelna , elektrika rozvody, dlazba chodba a material som kupovala sama

frflos_nespokojny
12. dec 2024

su mastri a majsrti !
robia to aj na kompletku, ale 6000€ to asi tazko.
to bude potom aj tak vyzerat a o elektrike ani radsej nehovorim.
videl som niektore a je to na zvracanie. nemaju ani sajnu o elektrike a domaci to ani nevie

autor
12. dec 2024

Kolega prerobil 1i byť za 6000€ a to mu robili majtri

earlgrey
12. dec 2024

A kolega má aj faktúru? 😃 no nech ti dá číslo na majstrov a vec vybavená. Ja tera, v januári idem prerábať len kúpelňu a predsieň, za materiál som už dala skoro 4000€, príde firma ktorej platím 6000€...takže dokopy 10tisíc.. ale tak ja si to zariaďujem trocha drahšie...

frflos_nespokojny
12. dec 2024

kachlicky, baterie, sprchac, nivelacka, lepidlo- merkury market- low end
tvoje peniaze, tak si kup co chces a potom nebud zaskocena ako to vyzera po 5 rokoch.

frflos_nespokojny
12. dec 2024

a to ma aj reviziu od elektriky? pochybujem- vsak preco a potom ked bude treba reviziu, pride revizak a nic nebude vyhohvovat.

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny to bude nájomný byt

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny a to treba ?

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny prečo treba revíziu elektriny

frflos_nespokojny
12. dec 2024

poviem ti ja som uz toho doma vela prerabal a stale to hovorim dookola:
skupy dva krat kupi a mi lakomci kupujeme pat krat

estelle10
12. dec 2024

Tak keď uplne všetko steny, stropy, elektrina, voda, plyn, kúpeľňa, kuchyňa, podlahy, tak 15000 taky stred. Ci kúpiš lacné ci drahé materiály práca je s nimi rovnaká, len potom tie lacné nevydržia tak dlho napr. Laminát je ze spadne niečo a už diera, dlažby máš tiež mäkké niektoré...

zalka
12. dec 2024

Kvôli poistke je fajn mať revíziu. A keď ti nájomníkov prizabije elektrina tak potom i o gate prides.

frflos_nespokojny
12. dec 2024

vsak budes mat novu elektroinstalaciu.
poistis byt a ked sa nieco stane nedostanes ani korunu

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@estelle10 tu nejde o to ci su makke alebo gresova dlazda!
povrchova glazura casom popraska ak je nekvalita

mk1111111111
12. dec 2024

Ved sa spytaj kolegu na kontakt. Bolo to asi oklistene, ale, ak to mas na prenajom, tak staci

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@zalka alebo vyhori. ide o to aby ju nezabilo v kupelke, ked sa bude sprchovat.
smykne sa, otoci sprchu na svetlo alebo zasuvku a je mrtva

misana84
12. dec 2024

Za 6000? Teraz keď všetko išlo hore? Ja som pred 7 rokmi a robil mi známy tak som dala toľko za prácu, material, podlahy… linka a skriňa spolu asi 10 000.

autor
12. dec 2024

A ešte otázka je tam plynový sporák. Rozmýšľame že.plyn zrušíme a dáme elektrický sporák aby sa ušetrilo. Je to dobrý nápad ?

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@mk1111111111 pokial chce na tom zarabat, tak nema na tom setrit !
jedine, ze bude bezkonkurencne nizka cena a tomu neverim.
vsetci chcu poriadne peniaze, ale najlepsie nechat povodny stav.
minula som bol v takom a bolo mi na zvracanie- robotnicka ubytovna je lepsia

frflos_nespokojny
12. dec 2024

mas pripojku 3x 400 V do bytu?
chces indukcny sporak?
kolko chces dat max za sporak?
vstavany, volnestojaci?

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny voľne stojaci cca 200€ vyjde

frflos_nespokojny
12. dec 2024

nehnevaj sa na mna, ale to su vyhodene peniaze. mal som doma rozne sporaky ale 200€
pouzi do prerabky.
na el. sporak ti treba v kuchyni tri fazy. v nay ti poradia, ze netreba.netreba?
kup si a potom sa trap.

frflos_nespokojny
12. dec 2024

inak pochybujem, ze bude smaltovany ! to robi iba mora. ine znacky striekaju plechy a casom ti to potom chyta hrzdza a umyvanie je hroza. nechaj si radsej plyn, lebo mas nizky rozpocet

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny oki necháme asi plyn sporák tam je nový

lubomirko2
12. dec 2024

Stavím sa že tu do roka bude téma či máš právo nechať si depozit alebo ukázať vyúčtovanie nájomníkovi.... takých ľudí čo chcú zbohatnúť za víkend milujem a nezabúdaj na daňové povinnosti a odvody z príjmu za podnájom