Predaj bytu s hypotékou a kúpa iného bytu

12. jún 2023

Vedeli by ste mi niekto povedať, najlepšie z osobnej skúsenosti,ak chcem predať byt s hypotékou, a zároveň nevyplatí banke zvyšnú časť hypotéky,ale preniesť ju na nový byt je to možné?

wade
12. jún 2023

Ak budes vlastnit oba byty paralelne, tak mozes poziadat banku o zmenu zalozenej nehnutelnosti. Ak chces pouzit peniaze z predaja na financovanie novej nehnutelnosti, asi to nebude moznoe, kedze je tam obdobie, kedy by banka nemala uver zalozeny nehnutelnostou a nesuhlasili by s tym.

kristinak20
12. jún 2023

Osobná skúsenosť.. banka to nepovolí, ten nový byt by musel byť už vo vašom vlastníctve. Riešením je preniesť hypotéku na dom alebo byt vašich rodičov, a potom časom ju preniesť už na váš nový byt.

sasa1310
12. jún 2023

Keď chceš predať byt s hypotékou, tak nový kupujuci časť kúpnej ceny posiela banke a zbytok tebe na účet čože hypotéka musí byt zrušená. Nič viac nič menej. A ty si potom kúpu riešiš následne s novou hypo aj s novým úrokom aj s novým posudzovaním schválenia hypotéky

luliu
12. jún 2023

Nie je to možné

alexandra383
12. jún 2023

My tak prave prenasame hypoteku na inu nehnutelnost, ktoru kupujeme. Zmena zalozneho prava bola dokonca expresne rychlo schvalena bankou. Tam je dolezity suhlas predavajuceho s prenesenim zalozneho prava.