Dobrý deň,prosím Vás je tu nejaký fin. sprostredkovateľ,ktorý by nám vedel pomôcť s vybavením úveru aj pri zázname v registri?Týmto úverom by sme chceli vyplatiť práve ten problémový úver a vyčistiť si register.Prípadne viete mi poradiť nejakú spoločnosť,ktorá poskytuje úver aj klientom so záznamom?Dakujem
To nie je pravda aj môj priateľ mal záznam lebo jeden mesiac neplatil úver v banke a aj tak mu dali aj hipot. aj plus úver k tomu, len si musíte zohnať dobrého finančného poradcu a nie ani to nie je jedno že ako dlho ste nesplacali keď celé roky tak vám naozaj nedajú
Závisí od toho koľko máte nezaplatených splátok...ak sa to stalo raz, banka má možnosť požiadať o výnimku a vtedy môže úver poskytnúť...ak je to ale dlhodobo, tam bude určite problém....a to finančný poradca neporieši. ak banka môže dať výnimku požiada ju bez ohľadu na to či tam bude poradca alebo nie😊
@reni666 to je velky rozdiel jeden mesiac, ze nezaplatil . Podla prispevku predpokladam, ze toto bolo velmi dlho a nie jeden mesiac. A to nevyriesi ani najlepsi fin. poradca na svete. Btw fin. poradca iba prinesie do banky ziadost a banka rozhoduje ci da alebo neda uver fin poradca s tym nema nic spolocne. Len to obeha za vas. A povacsinou vam k tomu da aj poistku, ktoru ste vobec nemuseli mat aby mal co najvacsie provizie.
Záleží veľmi od situácie akou ste sa do registra dostali.Ak kvôli jednej či dvom omeskanym splatkam ale boli splatené,tak banka určite posúdi situáciu a buď vyhovie alebo nie,buď budete pre banku spoľahlivý alebo vám povedia na rovinu.Skúste zájsť do OTP banky,tá rešpektuje register po roku nie po 5rokoch ako ostatné banky.
Najlepšie je si osobne zájsť do bánk a informovať sa aj bez finančného maklera.
Problém je takýto manžel má kreditku z quatra.Platil ju pravidelne na čas.Potom som ja ochorela a mali sme len 1 prijem teda nevychadzalo mu na splatky kreditky.S quatrom sa snazil dohodnut na odklade alebo znizeni splatok ale povedali,ze sa to neda. A tak sa dostal do omeskania s 3 splatkami.A zrazu to quatro dalo na okamzite zaplatenie celeho uveru a dali to spolocnosti intrum.S nimi nieje ziadna normalna komunikacia preto to chceme naraz vyplatit a kartu zrusit a normalne platit 1 uver.Manzel okrem tej kreditky nic ine nema a nikdy ani nemal
@alexandra1990 so zosplatnenym uverom bohuzial nemate sancu dostat uver v banke.
@alexandra1990 Ak vy nie ste spoluziadatelom na tej karte a nemate teda zly zaznam v regostri mozete si uver zobrat na seba a tak vyplatit tuto kartu
@alexandra1990 spoločnosť intrum môže chcieť okamžité splatenie,je to raz vymahacia spoločnosť tkz.exekútori.Oni si pohľadávku voči quatru vyplatili - odkupili a teraz chcú po vás peniaze aj s ich úrokmi.Podľa mňa by bolo dobré vyčkať na súd,kým to tam nepodaju,dovtedy platit ako máte a viac neriešit,budú vás stále otravovať posielať predzalobne výzvy atď,súdy nie su až tak hlúpe,že kvôli 3 nesplatenym splátkam od vás vymah.spol.bude pýtať tkz.úrok z úroku.
Ak sa nedá s nimi dohodnúť tak platte čo ste si vedomí a cakajte.
@alexandra1990 "a zrazu quatro dalo na okamzite zaplatenie celeho uveru" - predpokladam, ze nie zrazu, ale ze postupovali podla zmluvy a podmienok, ktore ste podpisali. Urcite tam bolo spomenute, ze po x omeskanych splatkach maju moznost vyhlasit okamzitu splatnost uveru - co aj urobili.
@esprit88 Naozaj dobry financny poradca ti lenneobeha banky aby tam odniesol papiere, ale prestuduje si ponuky a porovna ich, vie ti presne vysvetlit aky je v nich rozdiel, ktora je z ktoreho hladiska vyhodnejsia, pozna tvoje financne "zazemie" a preto ti vie aj presne poradit, ktora ponuka je pre tvoju situaciu a potreby najvhodnejsia.
Tak isto vie poradit a odporucit poistku (ktoru dobry poradca malokedy dohodne priamo v banke, pretoze vie, ze v poistovni to bude vyhodnejsie) ale tiez ti vysvetli ake su vyhody a rizika ak ju budes a nebudes mat.
A v neposlednom rade, vyzna sa v zakonoch, podmienkach a vie teda vyjednat aj individualne podmienky, nie len to co banka nuka "pausalne" kazdemu,
Je mi jasné,že banka mu určite nepožičia.Ja pracujem v Rakusku takže môj príjem neakceptuju.Existuje na Slovensku nejaka poctiva nebankovka,ktorá by nám vedela pomôct?
@benculka Plati to pre naozaj dobreho (a asi som mala dodat aj poctiveho) poradcu 😉
Ak takeho ale nemas priamo v rodine alebo v ramci velmi dobrych znamych, kamaratov a pod. tak je tazke najst.
V ramci rodiny takeho mame, robi to cisto len pre znamych a rodinu, kamaratov, nie pre "cudzich" a robi to popri svojej "hlavnej" praci, takze nie je odkazany na tie provizie - hovori, ze by to robil aj zadarmo, lebo ho to skutocne bavi a vyjednal uz vela skvelych zmluv 🙂
A vzdy hovori ze takto by mali pracovat vsetci a nekazit dobre meno tym poctivym, lebo potom ich ludia vsetkych hadzu do jedneho vreca.
@alexandra1990 ak pracuješ v zahraničí na živnosť tak taký príjem banky poväčšine akceptujú. Len tam musíš pracovať min.rok.
@alexandra1990 s príjmom z AT nie je žiadny problém. Práveže predpokladám ze je určite lepší ako doma.
V Rakusku pracujem 4 mesiace,robim opatrovatelku,pracujem cez agenturu
@esprit88 As je to potom stastie, viem ze on a este nejaki jeho kolegovia, ale ja len jemu verim na 100%. Mozno prave preto, ze jeho bavi financny trh, vyzna sa, stale si studuje novinky a nie je na tento prijem odkazany, robil by to aj zadarmo.
Bavia ho prave aj take komplikovanejsie situacie, nestandardne, ktore su aj pre neho vyzva a vzdy si najprv zisti financnu hramotnost, situaciu, zvyky, podla toho radi ohladom celeho spravovania financi a pod.
Ale asi je fakt jeden z miliona.
@alexandra1990 refinanc v niektorej banke by nebol mozny?
@benculka zivnost v zahranici neakceptuje absolutne ziadna banka, obehala som si vsetky dostupne kvoli malickej hypo, vsetci ma poslali do teplych krajin. Normalnu zmluvu ano, zahranicnu zivnost nikto ☹
@mija22 nie,skúsili sme obehať všetky u nás a neuspéšne
Dobry den, ano vedeli by ste dostat uver, ale museli by ste rucit nehnutelnostou.
Napis mi, mám výborného hypo poradcu čo ti pomôže s hypotékou aj pôžičkou aj keď si v úverovom registri aj keď si mala zosplatneny úver…
@reni666 financny poradca ci sprostredkovatela nie je carodejnik. A nema ziadny dosah na schvalovatela v ziadnej banke. Su pravidla, ktorych sa musia drzat. Takze jedna omeskana splatka sa este da akceptovat. Ziadna sikovnost fs v tom nespociva
@alexandra1990 chybu robite aj tym, ze ste si vsade poziadali o uver, ktory vam bol teda vsade zamietnuty. Tym padom sa prrpadate stale hlbsie, a to sposobom, ze vas odmietlo viacero institucii. Proste zaznam v registri, pri dlhodobom, alebo oravidelnom nesplacani sa nevymaze, a nevymaze ho ani financny sprostredkovatel. Jednoducho ste stratili svoju bonitu, pretoze ste nediaciplinovany. Ak vznikol problem so splacanim, mali ste to hned riesit s bankou a to moznostou odkladom splatok, napr.
bohuzial ak mate zaznam v registri- predpokladam, ze ste nesplacali alebo neskoro splacali ziadna banka vam uver neposkytne. Jedina moznost je minimalne 5 rokov riadne splacat a potom skusit znova.