Poisťovňa neprepláca zuby

puli9
11. júl 2024

Ahojte, čisto zo zvedavosti má zaujíma, bola som dnes u zubára mám po pôrode 5 kazov asi mojich jediných v živote, hovorim si dam si spraviť 3 zuby. Prva moja otázka bola koľko stojí jeden kaz- 50€🙈 zuby má nebolia vôbec ale chcem to mat na poriadku dala som si spraviť dva, cítila som sa trapne že nechcem dať viac peňazí a spraviť vsetky naraz. Aky máte na to názor vy? Dali by ste si robiť kaz keď zuby nebolia? Či všetky naraz ?

mamina7070
11. júl 2024

a kedy sa to preplacalo ? lebo platime uz viac ako 30 rokov za to a tu sumu co pises to je uplne lacne ja davam 150-200 eur zub

januska12323
11. júl 2024

Prepláca, keby nepreplácala platíš možno aj raz toľko.

natall113
11. júl 2024

@puli9 dala by som si zuby spraviť určite, nie naraz ale postupne ale to kvôli tomu že ja zubárov neznášam a je mi nepríjemne sedieť tam dlho. Cena je ešte ako tak v norme ja platím 80+ za jeden zub

domka222
11. júl 2024

Áno, pretože neopravený kaz bude postupovať ďalej a čoraz hlbšie do zubu až kým nezačne bolieť. Samozrejme môžeš aj postupne,pokiaľ nebudeš čakať s kazom ďalší rok

akvi
11. júl 2024

@puli9 ty si pekne dávno nebola u zubára. Roky rokúce sa platí za kaz. Z nejakých "smiešnych" 10 eur pred x rokmi sa to dnes vyšplhalo na 40-50 za jednoploskovu plombu, ak máš hlbší kaz, tak kľudne aj 100 éčok za jeden dáš.

puli9
autor
11. júl 2024

@mamina7070 preplávala poisťovňa zuby ešte tuším dva mesiace dozadu. Kaz aj dentálnu hygienu. Neviem či nie 5x30€ ročne.
@akvi veru nebola som maximálne na preventívnej kontorole, vzdy všetko v poriadku a bola som Vtom že stojí max 30€🙈
Samozrejme nabudúce si aj ja dam spraviť tri naraz keďže som mala 5 dokopi len má zaujmalo názor 🙈

sima2111
11. júl 2024

Ale ona mysli bonus od zdr. Poisťovne 🫣 platili sme 45€ vrátili 25€ ale teraz už bohužiaľ…

sono2
11. júl 2024

@puli9 ja mam názor, že si mala umývať zuby a mala by si gratis.
Ďalej mam názor, že keby si chodila na prehliadky, mala by si tiež grátis. Mne netreba. Mam súkromnú, čiže mne je jedno kedy ako.
A ďalej mam názor, že 50e za plombu je ešte super cena.

lucylaw
11. júl 2024

@puli9 Nejako mi nie je jasné,či si tie ďalšie zuby nechceš dať opraviť vôbec,lebo veď ťa nebolia alebo si si dohodla ďalší termín na tie ďalšie zuby,nech to môžeš platiť postupne? 50 eur je úplne bežná cena za kaz už X rokov,iní zubári berú aj viac..Nedávať si opraviť zuby lebo "veď ma nebolia" je za mňa totálna blbosť,pretože ten kaz sám nezmizne,bude sa zväčšovať a hrozia tam oveľa väčšie zdravotné riziká,takže určite je lepšie si dať zub opraviť čo najskôr..Takže nejako mi nie je úplne zrejmé,čo konkrétne riešiš,zdravie je snáď prvoradé. Pochopila by som možno,ak si sociálny prípad a musíš sa rozhodnúť,či kúpiš jedlo alebo si dáš opraviť zub,ale ak sa ťa toto netýka,je hlúposť si tie zuby nedať opraviť.

puli9
autor
11. júl 2024

@sono2 zuby si umývam preboha toto je názor 🙈 doteraz som nemala zo zubami žiadny problém preto neviem.
Na pravidelne chodím tie som mala vzdy zadarmo tiež. Dokonca aj dentálnu lebo ešte sa to preplácalo.

akvi
11. júl 2024

@januska12323 to je omyl, poisťovňa prepláca mizivu čiastku. Mne sa pred pár rokmi podarilo presvihnut preventivku a tak mi sestrička vraví, že budem musieť platiť celú sumu a ja že a koľko by som platila, ak by mi poisťovňa preplatila? A rozdiel bol 4 eurá na jeden kaz, to je fakt závratná suma pri tých platbách 🙄. To je presne také smiešne, ako keď ti poisťovňa prepláca 13 eur za okuliare, ktorých suma je 150 a viac, keďže len sklá stoja 60 éčok, kde je ešte rám.

domka222
11. júl 2024

@puli9 áno, vtedy to bola posledná šanca na preplatenie zubného zákroku.
@sono2 zrejme vieš, že zubnému kazu sa niekedy nevyhneš aj napriek pravidelnému umývaniu

puli9
autor
11. júl 2024

@lucylaw termín mám další len som bola zvedavá päť kazov za 250€ je podľa mna dost hlavne o to mi išlo.

samkolea
11. júl 2024

Naozaj super cena a radsej podchytit v zaciatku ako neskor. Ja platievam aj 250 za jeden zub, vzdy mam mindrak ked idem platit, ci mam dostatok na ucte 😂🤭🫣

sara07
11. júl 2024

@puli9 ano bol tam bonus aj na hygienu aj na určité vykony u zubara, žial momentálne si viac platíš ty ako poistovna - každy si vieme pozriet čo vlastne platila poistovna a čo nie
vlada prišla na to že tie prachy potrebuje presunut inam ,, bodka , udajne niečo nové stale neprišlo a podla mna ani nepríde, však nemaju čo vymysliet už

sara07
11. júl 2024

@puli9 ano ak si normálny smrtelnik je to vela proste naraz, tiež som si rozložim na viac ošetrení
a su aj také pripady ked na splatky riešia už ale to väčšie ošetrenia, náhrady a podobne

sara07
11. júl 2024

@akvi presne to su len také kecy že kolko plati poistovna aby sa ludia neburili, kedže malokto si dá námahu si zistit kolko vlastne zaplatila poistovna

emma022
11. júl 2024

Pokazené zuby zvyšujú riziko infarktu. Takže určite si to daj opraviť, aj keď postupne.

sara07
11. júl 2024

@sono2 tak to žial nie je vždy o tomto
ja si umyvam zuby, špachtla na jazyk, medzizubné kefky, zubna sprcha, dentalna hyg 1x ročne aj napriek tomu proste v tom kresle zubarskom som dost často, mne sa zmrvili zuby pri prvom tehotenstve ale neskutočne

viestta
11. júl 2024

@puli9 ano dala by som si cim skor porobit zuby, lebo ked budu boliet uz bude neskoro. A este mas dobru cenu za plombu. Ak mas zmluvneho zubara, nieco mu aj poistovne preplati, ale vsetko nad tuto uhradu si hradi pacient sam.

lucylaw
11. júl 2024

@puli9 No je to bohužiaľ dosť a ešte keď zrušili tie benefity od poisťovní,tak si človek ani nemôže dať časť preplatiť,čo ma tiež nepotešilo,ale to už my nevyriešime,zdravie je prvoradé 🙂

januska12323
11. júl 2024

@akvi 🙈 hlavne, že poisťovne majú zisky, obyčajný človek má smolu

eeffka
11. júl 2024

No 5kazov sa nespravi naraz a z nicoho nic,takze taku zubarku co nevidi by som vymenila ihned a k cenam. Zubari vedia ze su drahi, ziadna hanba sa dohodnut nech riesi podla penazenky a postupne podla urgencie.

miskakyska
11. júl 2024

Kamoška bola predvčerom so synom a nechala v Schille 480e👀👀👀 boača sa jej pýtam, či mu dali zlaté plomby😆RTG + 2 kazy

snowflakenel
11. júl 2024

U nas je u zubarov taky natresk, ze spadovy ta nezoberie. Cize manzel,cestuje 40 km k zubarovi, ked potrebuje. Jeho zubar ma ale zmluvu s poistovnami.
My s.dcerou sme.sa.k takemu ale nedostali. Nema zmluvy, cize ked idem len karlz dat dcere robit, 90 eur.
Minule len preventivka, 50 eur.
A to je dieta.

barcinka13
11. júl 2024

@puli9 jednoznačne by som si dala opraviť kazy..však čím mensi kaz aj menej peňazí ale najmä zdravie (môžeš prísť o zub pri hlbokom) 50 eur je inak za mňa strašne malo za kaz..platím minimálne 100 eur a viac

sense
11. júl 2024

Lepšie je dať spraviť kaz kým neboli aj keď je 50e pre teba dosť, keď už bude bolieť bude to horšie a zrejme aj cena vyššia

akvi
11. júl 2024

@sono2 no kiežby to bolo len o tom umývaní, ale bohužiaľ nie je. Ja som do 30-ky mala jeden jediný kaz, zuby sa mi začali kaziť po tehotenstve a kojeni. Nič hrozné, pár kazov, proste sú okolnosti, ktoré ti k pokazeniu zubov prispejú. A už je dávno dokázané, že oveľa dôležitejšia je strava. Ak by sme nejedli spracované jedlá plné cukru a iných smakociniek, tak ani zuby by toľko netrpeli. Ale keďže jeme ako jeme, tak čistenie pomôže zachrániť aspoň niečo. Ale určite to nie je jediná vec, ktorá vplýva na kazivosť zubov.

akvi
11. júl 2024

@snowflakenel my tiež cestujeme 100 km za zubarom. Ale sme maximálne spokojní.

dzejsik
11. júl 2024

@puli9 trapne by som sa necitila, normalne by som si dala termin na dalsie neskor a kludne aj na trikrat (nasa zubarka vacsinou ani nerobi viac ako dva v jeden den), ale teda 50€ je fajn cena, ono sa ti to len nazbieralo