Podpora verzus dôchodok

takytipek666
18. apr 2023

Ahojte! Chcel by som radu. Moja mama ma do dôchodku 6 mesiacov (aktuálne zamestnaná) a váha, ako postupovať ďalej. Čo sa oplatí viacej - ísť do predčasného dôchodku o 6 mesiacov alebo ísť na úrad práce na podporu na 6 mesiacov. Čo vychádza lepšie. Vďaka!

doriiis
18. apr 2023

Presne takto isto bola moja svokra.Dala výpoveď a na ten polrok išla na úrad.Potom do dochodku

viestta
18. apr 2023

Najlepsie je ist na urad na toho pol roka a potom poziadat o riadny dochodok. Ale nech si zisti, ci nepride o odchodne u zamestnavatela, u niektorych to byva celkom pekna suma pri odchode do dochodku, na nieco je narok aj zo ZP.

doriiis
18. apr 2023

@viestta ....príde,pretože odchodné ,,dôchodkové" je podmienené dolozenim papiera zo SP o tom,že ti je dôchodok priznaný.Resp.mozno stačí žiadosť o dôchodok,ale to som si není ista

janka2501
18. apr 2023

Oplati sa podpora, mojmu otcovi tak poradila na upsvar ked sa bol pytat, lebo jemu dali vypoved 7 mes pred dochodkom

kaktusik007
18. apr 2023

oplati sa viacej podpora, za predpokladu, ze v praci nemaju v ramci benefitov definovane odchodne --- ak to tam maju, treba to prepocitat, co sa viacej oplati. vid prispevky
@doriiis a
@viestta