zdravim! 🙂
chcela by som sa spytat ci nahodou nemate skusenosti s booking-om, nakolko sme si s priateľom rezervovali hotel, no maju v ponuke len platbu vopred, ale teraz mi tam žiadne tlačidlo so zaplatením neukazuje 🙂 pisu ze si mozu sumu účtovať kedykolvek..
dakujem vopred za odpoved 🙂
ja mam dobru skusenost s bookingom. inac ked mas kartu visa, tak oni maju take pravidla, ze mozu si uctovat len platbu po vykonani sluzby. mne raz jeden hotel v Belgicku takto strhol platbu, hoci som tam neprisla a dala som to reklamovat cez banku a vratili mi peniaze. spolocnost Visa je silna a ma zmluvy so spolahlivymi partnermi. mozno aj ine karty neviem. toto sa sice stalo davno mozno pred 10 rokmi, odvtedy som velakrat cez booking platila napr. v Talianku, v Turecku, v chorvatsku, raz aj v Ameriku, tam to bolo zlozitejsie, lebo som po prichode nemala internet, ale vsade vsetko klaplo s ubytovanim a bolo to podla podmienok, ktore mali napisane. kazda krajina ma ine
@muchotrafka298 a myslite ze to bude ešte pred odchodom alebo po ? lebo neviem ci budem mať istotu ze ma tam eviduju.. nie ze tam pridem a povedia mi ze nemam zaplatené:D
@denkatn dakujem krasne🙂 ja som použila 365 ale mam aj visa tak asi dam na vaše slova a zmením to🙂
@barborachmelova mala by si tam mať v detaile rezervácie Dátum kedy si stiahnu v appke ale používam appku často ale vždy som mala Dátum kedy si stiahnu peniaze alebo som platila až pri ubytovaní
@barborachmelova no ak mas platbu vopred - malo by sa ti to stiahnut hned. Ja uz z principu bookujem platbu neskor - ale kludne 2-3 tyzdne dopredu. A zadavam kartu, booking si da nulovu platbu na overenie - a strhne v den, kedy mi pise v aplikacii. Aj teraz viem ze dovolenku co ideme 16.07. mi strhnu 13.07. - dovtedy to viem zrusit kludne bez platby 🤷🏼♀️
@kaktusik007 ja som izbu len rezervovala a pise mi tam ze ak to nezrusim do 23 hodin od rezervacie tak potom to uz bude za poplatok, nic viac..
@lakebabe a neviete mi nejak opisat ze kde presne? nevidim to tam a to som tam bola uz minimalne 20x lebo sa k ničomu neviem dopátrať:D
@barborachmelova ja ked nemam platbu vopred, tak po zarezervovani mam v rezervacii uvedene, ktory den mi bude stiahnuta platba 🙂
@barborachmelova ja to mam v appke v detaile rezervácie tam kde je napísané dokedy sa dá bezplatne urobiť storno vtedy si strhnú financie
@barborachmelova toto mam rezerváciu teraz na marec 8.3 a 22.2 si to strhnu
@lakebabe ano presne takto som to mala aj ja pri minulej rezervácii no tu sme neskor na základe hodnotení zrušili a s tymto si neviem rady:(
najviac sa obavam toho ze ma tam jednoducho nepustia alebo aj toho ze keď sa budem spoliehať ze si napriklad zoberú peniaze 7. apríla (odlietame 8.) a aj vtedy nic tak si myslim ze na rýchlo nic za dobru cenu nezozeniem.. jedine mať pripravene peniaze a keď tak im ich poslat pred ocami na ucet🙂
@barborachmelova ak maju platbu vopred, tak to bude pred prichodom. Jasne je tam pisane, ze v pripade storna bude uctovana cela suma za rezervaciu. Od bookingu chodi email s rezervacnym kodom, je to aj v appke alebo cez web pri prihlaseni su vidiet rezervacie.
@barborachmelova tak s týmto som sa ešte nestretla nikdy ani keď som mala rezerváciu v zahraničí bud som mala presný dátum strhnutia alebo som musela zaplatiť okamžite pri rezervácii alebo sme platili až na ubytovaní možno by som skúsila kontaktovať ubytovanie väčšinou bývajú ochotní
@lakebabe niektore ubytovania to tak maju, ze platbu mozu strhnut kedykolvek. Ja som to tak uz mala, ze som nevedela kedy to bude a vacsinou to bolo par dni pred prichodom.
@muchotrafka298 takze mam to nechat tak a cakat? ale ist tam na risk je take no:D
@barborachmelova mas email od bookingu s kodom v emaily??? Alebo potvrdenie o rezervacii v appke/konte na webe? Ak ano neries to, ak nie kontaktuj booking. To ubytovanie zdarma stornovat nemozes neskor. Nerozumiem aky by to mal byt risk.
@muchotrafka298 môže byť ešte som sa s tým ozaj nikdy nestretla ale pre moje kľudne spanie by som napísala cez appku na ubytovanie otázku kedy to strhnú a ci to platí za to pani nič nedá. Keď som mal cez nich booknute Chorvátsko radšej som aj tak kontaktovala ubytovanie pred príchodom ci je to ok a môžem prísť preds je to dlhá cesta
@muchotrafka298 áno mam mail o rezervácii.. ideme takto sami dvaja uplne prvy krat aj letecky atd tak radsej to chcem mať vsetko tzv. nalinajkované..
@lakebabe ja si rezervacie nikdy neoverujem. Ak mam rezervacny kod v appke, neriesim. Vzdy platim az pri prichode ak sa da a bezplatne storno. Suma mi bola stiahnuta vopred kedykolvek napriklad v Portugalsku, Nemecku, na Cypre. Den vopred som dostala email, ze ubytovanie XY si dalsi den strhne sumu za ubytovanie.
@lakebabe snažila som sa pisat cez booking priamo na hotel a vždy pri odosielani mi telefon sekol a sprava neisla odoslať, skusim pripadne sms 🙂
@barborachmelova mozes napisat cez booking priamo danemu ubytovaniu spravu ak potrebujes. Pisala som takto ikskrat a nebol ziadny problem s odoslanim.
@muchotrafka298 áno mam aj kod rezervácie 🙂 dakujem krasne za uistenie 🙂
@muchotrafka298 ja preverujem po tom co sa známym stalo ze prišli do chorvátska a ubytko obýval niekto iný mali potom. Dosť veľké problémy zohnať niečo iné a dostat spat peniaze. Pravdepodobne domáci dali niekomu kto prišiel na blink a ponúkol viac. Odvtedy zahraničie preverujem nič za to nedám napíšem cez appku ubytovateľovi ci ma čakajú a vždy milo odpisu že áno takže to pre môj kľud.
@lakebabe ja som sa s tym doteraz nestretla, ze by som niekam prisla a nebolo by pre mna miesto, ktore som mala rezervovane cez booking. Neviem co znamena “na blink” pravdepodobne myslis “na blind” co je na slepo. Seriozny ubytovatel toto nespravi.
@muchotrafka298 áno preklep prepac stalo sa to znamym v chorvátsku pred dvoma rokmi v najplnsej sezóne samozrejme ze je to neseriozne od ubytovateľa ale to mi už potom nepomôže takže radšej zahraničie preverim pred odchodom z domu za to nič nedám a som kľudnejšia
@barborachmelova Booking je seriozna stranka. To, ze zaplatis vopred je normalne...skor rozdiel je v tom, ci mozes rezervaciu zrusit tak, ze sa ti vratia peniaze....
Zadavas tam cislo karty, takze oni si kedykolvek pred tvojim prichodom stiahnut sumu z karty sami. Nikdy nevies dopredu, kedy to bude.