Nespravodlivá škodová udalosť

16. sep 2024

Ahojte, toto jednoducho potrebujem zo seba dať von.
Minulý týždeň som mala autonehodu. Stala som na križovatke, pozerám doľava, doprava, nikde ani náznak auta tak som išla. Spoza kopca mladý chalan vletel na cestu, už som nevedela dobrzdiť a vošla som doňho. Vystúpila som z auta, pozdravila a ospravedlnila sa, ale mladý nepovedal ani pol slova iba si skrabal hlavu. Tak som sa spýtala či zavoláme políciu, alebo to vyriešime medzi sebou (škoda na jeho aute určite nepresiahla 4000e). Vravel ze sa môžeme dohodnúť, tak som mu navrhla aby prišiel ku nám, keďže v aute som mala dve malé deti. Prišiel, zavolala som mužovi, ktorý sa ho rovno spýtal čo sa stalo, odpoved znela : ja ani neviem ako sa to stalo, nedával som si pozor. Podľa toho kde sa to stalo (rovnocenna križovatka) muž vravel ze som bola na vine ja, s čím som nesúhlasila, pretože doslova vletel na cestu. Muž mi v tom momente povedal aby som bola ticho, nič sa nestalo, naša poisťovňa mu tu škodu aj tak zaplatí a keďže náš sused pracuje v poisťovni aj papiere budú za chvíľku spravené. Zostala som v šoku, mala som chuť jednoducho vyskočiť z okna. Chalanisko to neriešil, odišiel domov, že večer sa vráti s papiermi a vyplníme podklady do poisťovne. Keď odišiel ja som na muža vybehla, že čo to malo znamenať, jednoducho povedal, že sa s ním srať nebudeme, keďže je to syn nejakého veľkého pána v dedine a nieže nakoniec nato doplatime my... Vôbec mi to neprišlo fér.. Prišiel chalan večer a už začal vymýšľať, že toto mu na aute nefunguje, toto a toto blablabla.. Dobre že od nás nežiadal nové auto za jeden tukanec na boku. Teraz cakame na poistovnu, ale ja odvtedy doslova nespím, pretože neviem kde všade majú známosti a čo všetko sú

autor
16. sep 2024

*čoho všetkého sú schopný, keďže už večer keď prišiel bol vyškolený začo všetko má od nás žiadať peniaze.. Kiežby som bola vedela tak zavolám radšej políciu

sweet20
16. sep 2024

No... mala si hned volat policiu

gribka1
16. sep 2024

Už si chybu urobila, čo už s tým. Keď sa nám druhá osoba nezdá, treba volať políciu. Čo keď pil? Ty si do neho narazila predkom? Teraz už je to jedno, nechaj to na manžela, keď ťa takto stopol. No a o nejakom vagabundovi, čo je neviem čí syn, tak akože áno, treba sa vždy ešte aj pokloniť. Dokedy toto budeme tolerovať.

autor
16. sep 2024

Ja chapem, že som spravila chybu v tom, ze som okamžite nevolala policiu, ale pre mňa to bolo jednoznačne.. Ja okrem muža a jeho rodiny tu nikoho nepoznám, odkiaľ som mala vedieť ze to je chalan od ktorého ruky preč pretože jeho otec je pánom dediny..

autor
16. sep 2024

@gribka1 áno predkom, ale na našom aute je iba škrabanec

tramtada31
16. sep 2024

Aká rovnocenná križovatka? Keby kazdy bol vo svojom pruhu, tak sa nehoda nestane. Je jedno, ako rýchlo išiel.
1, ty nie si odbornik, aby si posúdila rozsah skody, nepoznáš ceny náhradných dielov, preto už ziadnych 4000 eur neplati a polícia sa vola vzdy, keď sa neviete dohodnúť, kto nehodu sposobil
2, z popísaného som to pochopila tak, ze si uznala svoju vinu na mieste, nechapem toto vymýšľanie teraz
3, tiež sa mi to stalo, ze som sa rozhliadala v krizovatke, v ktorej som mala prednost, stala som, chalan do mna nabúral, lebo si myslel, ze už som presla a nepozeral sa už pred seba, spísali sme spravu o nehode, kde sme ho obaja označili za vinníka a on následne poistovni nahlasil, ze som spoluvinna, lebo vraj som nedala smerovku, ktorú som mala. A blba poisťovňa mi zaplatila len polovicu opravy, čiže ja, čo som stala na mieste bez pohnutia a mala by som prednost a nijak som nemohla ovplyvniť vznik nehody, som bola spoluvinna 😀
4, žiadne peniaze mu nedávajte, všetko, na čo má nárok, mu uhradi poisťovňa.

gribka1
16. sep 2024

Predkom by brali, že je to tvoja chyba

gribka1
16. sep 2024

Akože človek nie vždy reaguje správne, ale nedajte sa, spíšte svoju verziu na poisťovňu a nahláste škodovú udalosť.

autor
16. sep 2024

@tramtada31 akože akú vinu som mala uznať? Že mi vletel do cesty? Ja si nevymyslam, premna to bolo naozaj jednoznačne a keďže som mala v aute dve malé deti ktoré od strachu Hystericky plakali tak preto som vravela aby sme išli ku nám a vyriešili to medzi sebou. Moja vina bola že som už nevedela dobrzit a nechcela som skončiť v jarku preto som doňho narazila predkom. Áno stalo sa ja sa nevyhovaram, skôr som zvedavá či mi ešte bude vedieť nejako ublížiť s tým (alebo vymáhať peniaze navyše) ze ma známosti

tykat
16. sep 2024

Ja nechápem, kto bol na hlavnej? Kto mal prednosť?

letfenixa
16. sep 2024

@autorka toto som si raz uložila, čo @draik (pravnik) napísal:
" Keďže ste sa na mieste nedohodli na zavinení, daná udalosť je dopravnou nehodou, z čoho vyplýva povinnosť zotrvať na mieste a privolať políciu. Keďže ste tak neurobili, tak dodatočným kontaktovaním polície sa sama priznáte k tomuto priestupku, za čo Vám hrozí pokuta a zákaz činnosti. A druhý vodič pokojne z toho môže vyviaznuť bez trestu, ak nie sú dôkazy, že on do Vás nabúral.
Takže máte lekciu do života, opravu si uhraďte z vlastného a následne si prečítajte zákon o cestnej premávke spolu s príslušnou vyhláškou, aby ste sa v budúcnosti znovu nepoučili na vlastnej chybe"

autor
16. sep 2024

@tykat nikto na hlavnej nebol, jednalo sa o 2 vedľajšie cesty

autor
16. sep 2024

@letfenixa ja nechcem dodatočne volať políciu 😊

tahomi
16. sep 2024

Tak a kto mal prednost? Pravidlo pravej ruky?

mondolina
16. sep 2024

a kto mal teda prednosť?

michaelam2
16. sep 2024

ako baby pisu, chyba najdolezitejsi udaj a to kto mal prednost...ale podla tvojho opisu predpokladam ze on ?

tykat
16. sep 2024

No tak platí prednosť sprava. A podľa toho sa určí vinník.

Btw. Ak sa dobre pamatám tak jediný raz čo som zaregistrovala že oslobodili od viny človeka ktorý vyšiel na hlavnú a narazilo do neho auto čo išlo po hlavnej bolo v prípade keď sa pri nehode zabil Langoš. Lebo traktor vychádzal z poľa a Langoš išiel tak rýchlo že aj keby ten traktor šoféroval jastrab tak by ho nevidel prichádzať po hlavnej.

autor
16. sep 2024

@mondolina pravidlo pravej ruky, takže on, ale ja som už bola na vozovke keď on vletel na cestu, zabrzdila som, ale. Keďže som stála na malom kopci už som nevedela dobrzdit

michaelam2
16. sep 2024

kedze on mal prednost a narazila si donho predkom, tak argument, ze si uz bola na vozovke ti nepomoze...vinna si ty, muz ma pravdu, tvoja poistovna mu skodu zaplati

gribka1
16. sep 2024

Naozaj v tomto ťaháte za kratší koniec. A on mal poškodenú ktorú časť?

autor
16. sep 2024

@gribka1 ma tukanec na predných dverách, žiadnu vážnu škodu, ale následná večer nam vymenoval milión veci kt. Mu nefungujú kvôli tomuto

autor
16. sep 2024

@gribka1 nenatahujem sa s ním, jednoducho som chcela vedieť ze takto následne co všetko môžu od nás ešte žiadať keďže majú známosti.. Naozaj iba na to co mu uzná poisťovňa?

autor
16. sep 2024

Ja nič iné nechcem vedieť iba to, nieže za chvíľku mu budeme musieť kúpiť nové auto kvôli tomuto.. Nevyznám sa do týchto veci, ani sa nezbavujem zodpovednosti

michaelam2
16. sep 2024

mas nafotene jeho auto po nehode? preco ste nespisali zaznam o nehode hned na mieste? neviem ake mal auto ale pri novych autach staci tukanec, vyzera to, ze ide len o skrabnutie ale pritom sa moze poskodit milion veci v elektronike atd

gribka1
16. sep 2024

Ani foto nemáš predpokladám. Akože fakt to nechaj na manžela.

michal711
16. sep 2024

Je to tvoja chyba.

autor
16. sep 2024

@michaelam2 mal staršieho Nissana, žiadne nové auto, už som písala preco sme nezotrvali na mieste, nafotene mame všetko

gribka1
16. sep 2024

Havarijnú máte, však?

autor
16. sep 2024

@gribka1 áno

nominativ
16. sep 2024

Áno, na takúto chybu sme doplatili - poisťovňa sa snažila to od nás vymáhať, nakoľko sme nevolali políciu a vyčíslenie škody bolo akoby im vybuchlo auto... Naťahovali sme sa s nimi nejakú dobu, ale vyhádali sme sa.

P.S. vinná si ty.