Ahoj, vie mi niekto poradiť či mám nárok na OČR, keď som nezamestnaná. Platím si dobrovoľne nemocenské poistenie.
kolko mas zaplten DNP ?
@loginexistuje polku januára, február, marec. 70,90€
@lusy22222 kolko dni som myslela potrebujes 270 dni zaplaten ak si chces uplatnit 270 dni za posledne dva roky rataju sa aj ine ukoncene poistenia napr zo zamestnania
@loginexistuje predtým som bola na rodičovskej dovolenke, takže 270 som poistená
Prosím vás tých 270 dní platí už len pri dobrovoľne nezamestnaných? Lebo mne 23.3. skončila rodičovská dovolenka, 24.3. mi vznikol pracovný pomer ale hneď v ten deň som oznámila soc. poist., že som na OČR. Nespĺňam teda poistenie 270 dní.
@gemelos nie bavime sa cisto o DNP cize aj ked si den zamestnana mozes ist na ocr
@lusy22222 no pocas RD nie si nemocensky poistena
len dochodkovo
@loginexistuje nie??
@loginexistuje ano, viem že môžem ísť na OČR, len či mám aj nárok, že mi niečo zaplatia. Je to hrozne nefér, lebo som mala normálne nastúpiť a dostávať mzdu. Ale musím byť kvôli zatvorenej škôlke doma s dcérou. Len či mi vzniká aj nárok na vyplatenie OČR.
@gemelos jasne zaplatia neboj sa
@loginexistuje Pokial PP trvá tak trvá aj NP.
@lusy22222 nemam prehlad, ale myslim ze ano. toto poistenie nahradza poistenie z prace, cize akoby si pracovala. mala by si teda mat rovnake naroky.