Ahojte, ak máme hypotéku na 14 rokov a bude nám končiť fix v novembri, je vtedy možnosť predĺžiť splácanie hypotéky napríklad na 30 rokov? Nakoľko máme dosť až nereálne nízky úrok, a v novembri sa nám kúsok otvoria oči, preto by sme chceli predĺžiť splácanie, ak je taká možnosť.
@martinmmartin ďakujem a keď sa nám bude meniť fixácia, rieši sa tam aj dokladovanie príjmu ?
@mirka3169 nedokladujes uz nic, len ti zmenia %, rozhodujes sa vtedy ci predlzis splacanie (ak sa da) alebo dohodnes vysku mesacnej splatky. Všetko v ramci moznosti
@cukorfalat Lenže ak nevies vysku hypo a aky maju prijem bohuzial tato rada nema velku vypovednu hodnotu. I ked pri 30 rokoch viac preplatia, ak pri 20 nedokazu splatku o zvysene uroky utiahnut z prijmov, budu si musiet tak, ci tak dat viac rokov( 23, 25, 30...uz ako im vyjde). 🤷
@cukorfalat len som chcela vedieť, či sa to dá a aké sú podmienky. Hypo máme momentálne na 14 rokov so splátkou 300€, ak by nám to zvýšili o ďalších 200,300€ je to dosť. Nakoľko máme úrok 0,3.
@cukorfalat 52tisic a 30 rokov. Neviem aký úrok dostaneme keďže to ešte neriešime ale rátam cca 4%
@cukorfalat nie, hypotéka bola 52 tisíc, a bola na 30 rokov, pri refinancovaní sme to znížili na 16 rokov s úrokom 0,3.
@cukorfalat 5 rokov do zadu a neviem aká bola pôvodná, možno cca 3%
@cukorfalat 275 splácame , zaokrúhlil a som to na 300 aj s poistením, zase pár eur hore dole.
@cukorfalat ďakujem vám za radu. A ešte ak môžem známa sa mi kázala opýtať, že či viete aj jej poradiť. Ona má dve hypotéky, ktoré by chcela časom zlúčiť do jednej. Že aké sú tam podmienky, na obidve hypotéky má založený ten istý byt , stávajú dom a tú jednu zlúčenu hypotéku by neskôr chcela preniesť na Dom.
@cukorfalat jednu má vraj cca 30tisic, druhu cca 60tisic, vtedy, byť jej pred rokom hodnotil znalec a ohodnotil na 124tisic. Prvú hypotéku že nevie presne ale mala približne 50tisic. Tú druhú tých 60 tisíc brala nedávno.
@cukorfalat ak by si chcela zobrať tu ďalšiu hypo aby splatila tie dve, na to by však ale musela mať dostačujúci príjem, aby jej dali akoby tretiu hypo alebo ako sa to rieši vtom prípade?
s novym aktualnym urokom si mozete zafixovat zase novu dobu splacania , preco nie