kolko platite najom ( elektrina, teplo) do drustva do fondu dokopy ak vlastnite byt?
kolko celkovo platite najom mesacne ( energie) aj do drustva dokopy ak vlastnite byt?
3izbak, výmera cca 75m2.
lokalita Bratislava/ okolie.
Dakuejm
@zic dakujem aj takto mi to staci jasne chapem ze zavisi od spotreby ale rozhodujeme sa, ci odkupit a platit az 450 mesacne, lebo byvam niekde kde je to drahe. ..platime vela do drustva...
Tak ale zalezi za co platite vela... nejaka polozka to musi byt... mozno je na to dovod... Ak byvate v druzstevnom byte, tak asi splacate ten byt v tych vyssich splatkach, nie? Otazka je co je vela, za co to vela platite a v akom type bytu byvate...
Ked odkupujes od druzstva byt, tak splatis len anuitu, ktora nie je splatena. Po odkupeni budes mat "najomne" nizsie len polozku anuita, vsetky ostatne polozky budes platit rovnako, aj zalohy na teplo, vodu, FO a vsetko ostatne co suvisi s uzivanim bytu. Tak sa pozri do rozpisu zaloh a tam mas napisane, kolko splacas anuitu.
Ja len, aby si sa nabudúce vyjadrovala správne. Nájomné je platba za byt, ktorý máš v nájme, teda nie je tvoj, ale platíš niekomu za to, že tam môžeš bývať.
Ak byt patrí tebe, platíš zvyčajne mesačný zálohový predpis, ktorý ti vypočíta správca. Tam nie je nájomné.
Aby ťa ľudia správne chápali....
@chrobak7 niekto prepisuje aj nazvy co zadame, aj to moze mylit.
@viestta a mame na vyber viacero možnosti, tak chcem mat prehlaď koľko to vychadza v Ba a okolie. tak všeobecne.
65m2 a platíme cca 350-370e. Ale zase míňame veľa vody a vyše 100e z danej sumy ide do fondu oprav
@harrisson dakujem
No len ako ti pisala @viestta... vy asi splacate v tych mesacnych poplatkoch druzstevny byt... to vam asi znizuje tu vyslednu sumu na odkup (ako keby taka hypoteka), nie? Takze ked to odkupite, tak ostatne asi ostane naozaj rovnake... Nie je uplne jasne, co chces docielit a ako chces usetrit... Ak ta teda zaujima, ze ci aj po odkupeni bytu nebudete platit vela za "energie" a "spravcovi", tak ako som pisal, je to silno individualne... len teda aby si nasla odpoved na to, co sa pytas...
predpis mam na 3i, 3os., v Petrzalke 180€
@zic mat prehlad o inych drustvach v Ba a okoli. ci by sme nesplacali moc tomu nasmu. a ci je lepsie mozno kupit inde. chapem ze zavisi od toho aj ako stary je barak a spol. len som chcela vediet ako to chodi v Ba, uz tam dlhsie nezijem. a mame moznost ist do Ba. alebo ostat tam kde sme.
ci je bezne ked mas byt v OV platit mesacne aj 450 euro za vsetko ( drustvo, energie..)
lebo mne to pride mega.
a ano chapem vela zavisi od poctu bytov, od toho kolko spotrebujem.
@denden77 dakujem
@jaroe dakujem
nepoznam situaciu v BA
Platit 450 podla mna nie je normalne (okrem nejakej luxusnej novostavby alebo velmi velkej rodiny)... Skor tych 250 je uz dost podla mna...
Tak isto neviem, kolko je v BA druzstevnych bytov... Asi vacsina ludi ma skusenosti len s osobnym vlastnictvom... A tam neplatis tu anutiu... platis casto hypo... Tym padom platis poplatky spravcovi a nie druzstvu...
Nechytam za slovicka, len teda je rozdiel druzstevny byt a byt v OV.
2 osoby, velmi podobna vymera, mali sme od 160 do 185 zatial
4 osoby , 4 izbový byt 223€ nájom a fond opráv + 35€ elektrika + 5,5€ plyn
Vacsi 3 izbak v osobnom vlastnictve v Poprade platim cca 150 e mes. bytovemu podniku a to som doma na HO, cize kurenie ide non stop a u nas je celkovo chladno pod Tatrami. Pride mi to v pohode a mam dokonca vzdy preplatok.
Este doplnim, ze to je len pre porovnanie, kedze viem, ze sa pytas na Ba 🙂
Elektrinu a plyn platim zvlast, takze bez toho iba fond oprav, voda a teplo (byt napojeny na centralny teplovod) a ostatne platby ako vytah, upratovanie, spolocna elektrina v baraku a pod sa mi teraz zdvihlo kvoli splatke uveru na strechu pri 3i 70m2 2 osoby na 200€ 🤷 ale za kurenie pocitam budu preplatky, aj pri mensich zalohach sme vzdy mali
3 izbovy byt, 3 os., 220€ nemáme ani nedoplatky, ani preplatky
3 izbak, 4 osoby, BA, 200eur byt, vcsinou ziaden nedoplatok ani preplatok
plus elektrina zvlast
4i byt v os.vlastníctve Prešov - 255€ inkaso plus 50€ plyn/elektro
Ca 350 + 40 energie 3 izb ca 74 m2, mne sa zda, ze uz platime za polohu 🙈 lebo v porovnani s ostatnymi je to vela
No, orientacne tak 170 - 200 eur... ALE... zalezi to od milion veci:
1, elektrinu / voda / plyn ma kazdy inac podla spotreby
2, teplo zalezi ako sa rozratava v dome (ako sa dohodnu)
3, "najomne" je ine vzdy podla fondu oprav (niekto plati malo niekto vela, lebo setria na nieco / opravy v dome), niekto ma vytah apod
4, v novostavbe mozes mat vratnikov / sbs / posilku... takze platby navyse
Takze je to ale ze uplne od buka do buka...