Kde sa dá vybaviť hypotéka vo výške 50 000 EUR?

iwinka82
3. dec 2023

Ahojte..poraďte prosím kde sa dá vybaviť aspoň 50.000€.V banke mi neschvália s dôvodu,že robím na dohodu za 395€ a priateľ síce zarobí okolo 890-950 € ale má aj exekúciu.Ja mám 2 deti,žijem s rodičmi a priateľ tiež.Chceli by sme bývať spolu.Podnájmy sú ,,predražené,, a zväčša s podmienkou pre 2 alebo 3 osoby.Tak by sme chceli radšej nejaký malinký domček a bolo by to aspoň v úvodzovkách naše,ako platiť niekomu,kde okrem vymaľovania nemôžeš nič a môžu vás kedykoľvek vyhodiť.Za každú radu,typ ďakujem a zdržte sa prosím blbých komentárov a odsudzovania.

nelca84
3. dec 2023

@iwinka82 najdi si normalnu pracu a potom mozes uvazovat o hypo. V tejto situacii nerealne.

bublinka1426
3. dec 2023

@iwinka82 tak urcite by pomohlo keby si si nasla lepsie platenu pracu. ak mas moznost.

rebrambora
3. dec 2023

A z coho ju budete splacat?

gemerka17
3. dec 2023

@iwinka82 ostaň pekne u rodičov. Nápad je to šialený, začni trosku reálne uvažovať. Pozicane peniaze treba aj vrátiť, splácať každý mesiac. Choď do normálnej práce. Potom možno si vyskúšajte prenajom s partnerom. Len mu nerob ďalšie dieťa. Vziať hypoteku s neznámym chlapom, si to predstavuješ ako hurvinek valku.

solange7
3. dec 2023

Chcete "malinky domcek" a mate exekucie a nizke mzdy.
To je az drze priam.

zuzanka.zuzu
3. dec 2023

😂😂😂 podľa mňa by to chcelo tretie dieťa 😉

iwinka82
autor
3. dec 2023

@nelca84 veď to,že ja mám zdrav.problémy a nemôžem robiť hoci čo a u nás moc práce ani nie je

iwinka82
autor
3. dec 2023

@solange7 je ti nízky plat na východe 850-970€ nízky?

nelca84
3. dec 2023

@iwinka82 a z coho by si to chcela splacat? A este s chlapom s exekuciami. Zena, ved uvazuj.

iwinka82
autor
3. dec 2023

@zuzanka.zuzu zasmiala som sa,ale realne,nemôžme spolu bývať nieto ešte 3 dieťa mať 😜.Nie som rómka,aby som fin.situáciu riešila rodením detí.Nič v zlom proti rómom,sú aj výnimky

mondolina
3. dec 2023

@iwinka82
pre štyroch? plus hypo? plus exekúcie? 🤣
tak akurát 🤦‍♀️

jesenzima
3. dec 2023

50000€ to je mesacne tak 300€ splátka. Plus náklady na život, dom niečo tiež zhltne, deti máte, exekúciu,veď to nemáte šancu platiť. Je lepšie, že vám nikde hypotéku nedajú a na vašom mieste nad tým ani neuvažujem ...

alickapusinka
3. dec 2023

Tak na hypotéku to určite nie je. A ak priateľ ma exekúcie tak to berú plát koľko spláca a tak. A je asi aj v úverovom registri tak hypotéku mu nedajú. A ty však s toho ma problém prežiť jeden nie to ešte tvoje dve deti.

maca1984
3. dec 2023

Neblázni.
Z čoho chcete hypo splácať ? A z čoho potom existovať ?
A ešte s exekúciou..

iwinka82
autor
3. dec 2023

@maca1984 ja mam príjem 650 priateľ 950 niekedy aj 1100€.

iwinka82
autor
3. dec 2023

@alickapusinka stiahnutú exekuciu uz ma s platu cize plat ma tak okolo 950 a ja 650 zo vsetkym

maca1984
3. dec 2023

@iwinka82 píšeš svoj príjem 395 € v úvodnom príspevku.
Ale to je jedno .
V banke vám hypo nedajú- dôvody už máš napísané vyššie od báb.
Si požičiaš od nebankovky ?
Tak to veľa štastia.

iwinka82
autor
3. dec 2023

@gemerka17 mi sme spolu uz 3 roku..zit ja u rodicov a on tiez..ved mame 41 a 45 rokov.Chcela som poradiť,nie tu kritizovať.Plat je pre vás malý 950 € a plus mojích 650€.Nepotrebujem si kupovať kazdý mesiac nové topánky či oblečenie Vieme sa uskromniť.Neviem,nac som to tu vôbec dala

iwinka82
autor
3. dec 2023

@maca1984 môj plat plus prídavky na deti a výživné.Spolu mám 650€

nin12345
3. dec 2023

@iwinka82 napisala som ti spravu

jesenzima
3. dec 2023

@iwinka82 na hypotéku a bývanie v dome je to aj tak malý príjem. Za 50000 normálny dom nekúpiš, bude to stará haraburda a bude žrať viac peňazí, ako keby ste si platili ten predražený nájom 🤷 len treba si to aj vedieť zrátať, a nie si romanticky predstavovať, ako sedíte v záhrade pri káve ...

diewcatqoo
3. dec 2023

Pracujes na dohodu, mate nizke platy, exekuciu, dve deti... hypoteku v takejto vyske vam nedaju nikde.
Ak by vam aj niekde hypo cisto teoreticky dali, z coho by ste zili?

iwinka82
autor
3. dec 2023

@jesenzima tak by sme si to pomaličky opravovali..nemusíme mať vilu a hneď

nelca84
3. dec 2023

@iwinka82 kolko mate nasetrene?

vevesh
3. dec 2023

@iwinka82 prepac, ale neda mi- za sk-casov znami chceli kupit hotel, ze by to bol ako rodinny podnik- kazdy by tam pracoval. Isli do banky a ziadali pozicku na podnikanie 5 milionov sk- vsetci nezamestnani, na up registrovani, 2 mali exekucir, ziadne prijmy, 5 hladnych krkov, ziadny podnikatelsky plan, ale chcu 5 milionov-chcela by som vtedy vidiet tvare tych pracovnikov banky🤭🤭🤭🤭
K tvojej teme - na internete su tzv. Hypokalkulacky, kde uvedies prijem, pocet osob a ukaze ti to, aku pozicku ti banka najviac da. A to, co kupite- vas "domcek" musi byt obyvatelny a zrekonstruovany po dobu splacania hypo. Takze momentalne to pri tvojom opise vidim skor na sen ako realitu, pokial nezvysite nejako prijem...

jesenzima
3. dec 2023

@iwinka82 a z čoho to budete opravovať, keď máte nízky príjem? Vidíš, nepremyslené. Ale hlavne, že bude "domček "🤦

zuzanka.zuzu
3. dec 2023

ale ty nemáš plat 650e 🤦 ty máš tých 400, zvyšok je VÝŽIVNÉ a to je PRE DETI na jedlo... to ani nezaratavaj nech aspoň tie chudence nie sú hladné

solange7
3. dec 2023

@iwinka82 pracujes na dohodu, mas 2 deti a partner ma exekuciu. Nemas sancu na hypoteku. A za 50000 kupis akurat tak nejaky plesnivy stary dom odpojeny od sieti. To chces s detmi zit ako socka?
Nechapem kde ludia beru tu odvahu. Keby si sa pytala na kupu jednoizboveho bytu pre seba a deti s tym, ze niekde zacat musis... to by som este pochopila. Ale rovno dom a este v kombinacii s exekuciou? To je fakt cesta k dalsim financnym problemom.

kristinka92
3. dec 2023

@iwinka82 koľko máte našetrené? 100% hypotéky sa už nedávajú. treba ca tých 20%. ak neviete ušetriť, z čoho chcete platit splátky?

jesenzima
3. dec 2023

@solange7 oni si ho vraj prerobia 🤷

Autorka, fakt nad tým úplne prestaň uvažovať, je to nonsens ...