Ahojte, je tu nejaka maminka s jednym dietatom, ktora si brala hypoteku? Kolko priblizne vam dali? Povedzme ze v cistom plat okolo 700-800€? Je to vobec realne? Dakujem ☺️
@annamalaga viem, ze nedavaju..to by som musela riesit spotrebnym uverom
A koľko stojí byt, ktorý si chceš kúpiť? Ma ti kto poprípade ručiť nehnuteľnosťou.
Ono nejde o to ci daju ale ci je realne to splácať aj keby si ostala PN
@annamalaga okolo 80 000🤣
@betulinka1 ono ide o to ze ja partnera mam..hypoteku vsak chcem brat sama, nie sme ani zobrati, splacat ju budeme dvaja..len nechcem aby tam bol vedeny
Ahoj, ja som si brala ako sama s dvomi deťmi, ale menšiu sumu, takže v tom ti nepomôžem, ale pozri si na internete maximálnu výšku hypotéky, nahodíš si tam aj dieťa, a vyráta ti to... Niekde to tam je, ja som si to kedysi pozerala.
@diamand2326 no prave, ze som si vyratala a vyslo mi okolo 50 000 v slsp..to za to nekupim nic..skusenosti nemam tak preto sa pytam ze ci to je mozne aj mimo tych kalkulaciek nejako
No 80.000 s tým príjmom myslím, že asi nie... Dieťa sa odratava nejaká hodnota. Viem, že známa s podobným prijmom ako ty si brala maximálnu výšku, a má okolo 70.000+-, ale je slobodná, takže sa jej nič neodrátavalo. Treba sa spýtať aj v banke, oni povedia, akú výšku vedia poskytnúť.
Neviem, aká je maximálna výška hypotéky pri plate okolo 800€, plus už dieťa, to je jedno, akým ju budeš platiť, banka posudzuje len teba.
@diamand2326 dakujem, to mam v plane, aj tych 70000 by bolo super 👌🏻
@annamalaga ja viem ze budu posudzovat len mna, to nebola moja otazka, ja sa pytam maminiek, ktore si hypoteku brali same, kolko dostali a nie na podmienky posudzovania
S priateľom zoberte obidvaja, to aj vyššiu hypo budeš mať, prečo to takto neriešite.
@annamalaga Možno chce mať nehnuteľnosť vo výlučnom vlastníctve...
@diamand2326 Tých 70000€ je reálnych, len jej ju nedajú, lebo nemajú 10% a spotrebak jej nevyde, čiže tu je problém asi.
@annamalaga pretoze je zivnostnik teoreticky nezaraba a chcem mat nehnutelnost iba ja vo vlastnictve
@annamalaga preco by spotrebak nevysiel?
Je tu jedna kočka šikovná , skúsim ju označiť , neviem, či jej to ukáže, ona ti vie poradiť @ivkazba.
skus hypo pre mladych zo SFRB
@annamalaga ivkaba uz tu nieje odisla respektivne ju donutili
Tak potom to je ine. Treba sa obratit na finančného poradcu. Moja skusenost. Vsetko mi vysvetlil, dal mi ponuky od bank a ja som si vybrala, vsetko mi obehal. Neplatila som mu nic, takze nemusis riesit kolko to stoji.
@betulinka1 dakujem za radu, myslela som si, ze sa pri poradcovi nedoplatim. Zatial leb cerpam informacie
...."splacat ju budeme dvaja..len nechcem aby tam bol vedeny". Hmmm.
@cocolino234 ano mala namietku nato co napisal pan Ducky vo financnej poradni
autorke: takze chces mat len vo svojom vlastnictve ale chlap bude aj tak platit polovicu mesacne 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 aj ja chcem takeho trula to kde najdem hovor!!
Ja si myslím , že dostaneš , len musíte mať niečo našetrené, lebo bez toho to nejde. Máš príjem len 800€ plus spotrebak plus splátka, neviem , ale banka ti určite viac ako 70000€ nedá.
@nnnuuunnn
@dramaqueen myslim si, ze toto absolutne nejde okolo mojej otazky 😉
@annamalaga dakujem👌🏻
@nnnuuunnn Keď si vezmeš, z druhej strany, veľa mužov toto robí. Nehnuteľnosť má vo výlučnom vlastníctve a žena vstúpi do hypotéky (keď ju chlap navyšuje, refinancuje, či kadečo iné) počas materskej, po svadbe atď. ako spoludlznik a nemá tam nič. A keď sa rozídu, ona má veľké h.
Máš našetrených aspoň 10%? Lebo 100% hypotéky už nedávajú.