Je tu maminka s jedným dieťaťom, ktorá si brala hypotéku?

10. mar 2022

Ahojte, je tu nejaka maminka s jednym dietatom, ktora si brala hypoteku? Kolko priblizne vam dali? Povedzme ze v cistom plat okolo 700-800€? Je to vobec realne? Dakujem ☺️

annamalaga
10. mar 2022

Máš našetrených aspoň 10%? Lebo 100% hypotéky už nedávajú.

autor
10. mar 2022

@annamalaga viem, ze nedavaju..to by som musela riesit spotrebnym uverom

annamalaga
10. mar 2022

A koľko stojí byt, ktorý si chceš kúpiť? Ma ti kto poprípade ručiť nehnuteľnosťou.

betulinka1
10. mar 2022

Ono nejde o to ci daju ale ci je realne to splácať aj keby si ostala PN

autor
10. mar 2022

@annamalaga okolo 80 000🤣
@betulinka1 ono ide o to ze ja partnera mam..hypoteku vsak chcem brat sama, nie sme ani zobrati, splacat ju budeme dvaja..len nechcem aby tam bol vedeny

diamand2326
10. mar 2022

Ahoj, ja som si brala ako sama s dvomi deťmi, ale menšiu sumu, takže v tom ti nepomôžem, ale pozri si na internete maximálnu výšku hypotéky, nahodíš si tam aj dieťa, a vyráta ti to... Niekde to tam je, ja som si to kedysi pozerala.

autor
10. mar 2022

@diamand2326 no prave, ze som si vyratala a vyslo mi okolo 50 000 v slsp..to za to nekupim nic..skusenosti nemam tak preto sa pytam ze ci to je mozne aj mimo tych kalkulaciek nejako

diamand2326
10. mar 2022

No 80.000 s tým príjmom myslím, že asi nie... Dieťa sa odratava nejaká hodnota. Viem, že známa s podobným prijmom ako ty si brala maximálnu výšku, a má okolo 70.000+-, ale je slobodná, takže sa jej nič neodrátavalo. Treba sa spýtať aj v banke, oni povedia, akú výšku vedia poskytnúť.

annamalaga
10. mar 2022

Neviem, aká je maximálna výška hypotéky pri plate okolo 800€, plus už dieťa, to je jedno, akým ju budeš platiť, banka posudzuje len teba.

autor
10. mar 2022

@diamand2326 dakujem, to mam v plane, aj tych 70000 by bolo super 👌🏻
@annamalaga ja viem ze budu posudzovat len mna, to nebola moja otazka, ja sa pytam maminiek, ktore si hypoteku brali same, kolko dostali a nie na podmienky posudzovania

annamalaga
10. mar 2022

S priateľom zoberte obidvaja, to aj vyššiu hypo budeš mať, prečo to takto neriešite.

diamand2326
10. mar 2022

@annamalaga Možno chce mať nehnuteľnosť vo výlučnom vlastníctve...

annamalaga
10. mar 2022

@diamand2326 Tých 70000€ je reálnych, len jej ju nedajú, lebo nemajú 10% a spotrebak jej nevyde, čiže tu je problém asi.

autor
10. mar 2022

@annamalaga pretoze je zivnostnik teoreticky nezaraba a chcem mat nehnutelnost iba ja vo vlastnictve

autor
10. mar 2022

@annamalaga preco by spotrebak nevysiel?

annamalaga
10. mar 2022

Je tu jedna kočka šikovná , skúsim ju označiť , neviem, či jej to ukáže, ona ti vie poradiť @ivkazba.

xiaomi_
10. mar 2022

skus hypo pre mladych zo SFRB

xiaomi_
10. mar 2022

@annamalaga ivkaba uz tu nieje odisla respektivne ju donutili

nnnuuunnn
10. mar 2022

@xiaomi_ kto ju donútil? 😱 Ako? To mi ušlo.

xiaomi_
10. mar 2022

@nnnuuunnn lebo mala iny nazor nez niekto ...

betulinka1
10. mar 2022

Tak potom to je ine. Treba sa obratit na finančného poradcu. Moja skusenost. Vsetko mi vysvetlil, dal mi ponuky od bank a ja som si vybrala, vsetko mi obehal. Neplatila som mu nic, takze nemusis riesit kolko to stoji.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. mar 2022

@betulinka1 dakujem za radu, myslela som si, ze sa pri poradcovi nedoplatim. Zatial leb cerpam informacie

nnnuuunnn
10. mar 2022

...."splacat ju budeme dvaja..len nechcem aby tam bol vedeny". Hmmm.

xiaomi_
10. mar 2022

@cocolino234 ano mala namietku nato co napisal pan Ducky vo financnej poradni

dramaqueen
10. mar 2022

autorke: takze chces mat len vo svojom vlastnictve ale chlap bude aj tak platit polovicu mesacne 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 aj ja chcem takeho trula to kde najdem hovor!!

annamalaga
10. mar 2022

Ja si myslím , že dostaneš , len musíte mať niečo našetrené, lebo bez toho to nejde. Máš príjem len 800€ plus spotrebak plus splátka, neviem , ale banka ti určite viac ako 70000€ nedá.

autor
10. mar 2022

@nnnuuunnn
@dramaqueen myslim si, ze toto absolutne nejde okolo mojej otazky 😉
@annamalaga dakujem👌🏻

diamand2326
10. mar 2022

@nnnuuunnn Keď si vezmeš, z druhej strany, veľa mužov toto robí. Nehnuteľnosť má vo výlučnom vlastníctve a žena vstúpi do hypotéky (keď ju chlap navyšuje, refinancuje, či kadečo iné) počas materskej, po svadbe atď. ako spoludlznik a nemá tam nič. A keď sa rozídu, ona má veľké h.

dkethe
10. mar 2022

@nnnuuunnn hej, sila no 😁😁 asi naky podpantoflak... Chudacisko

Som v soku ze fakt ivku odisli 😲😲 viem do coho sa zaplietla, no prislo mi to ako cista somarina, nevinne...