Ahojte. Nie je tu nahodou nejaky financny poradca? Zaujimalo by ma, ci je mozne dostat hypo na kupu bytu, ked som na materskej tym; ze by som zalozila svoj byt, ktory je v mojom vlastnictve. Som slobodna matka. Dakujem.
Nie. Az ked sa zamestnas
@hugigugin dakujem. Skusim sa opytat aj v poradni.
To je jedno co zalozis, musis mat taky prijem, aby si mala na splatky a zivot. Po odratani zivotneho minima na teba aj dieta ti z prijmu musi ostat este 40%. Mas tolko? Z cisteho prijmu 1000€ pri jednom dietati to robi max splatku 365€ a hypo vo vyske 74tis.
@maranta_leuconeura momemtalne mam prijem matersku + ine prijmy cca 1000 mesacne - nie z HPP a este nejake vyzivne ked sa dohodneme s ex. Potrebujem vymysliet ako sa dostat ku kupe bytu skor ako o 3 roky, ktore planujem byt na materskej/rodicovskej.
no hlavne materska, rodicak, vyzivne, proste davky niesu prijem.
Takze...
@elanor nepotesilo.
Banku zaujíma tvoj príjem zo závislej činnosti (zamestnanie), dôležité je, ako dlho na danej pozícii pracuješ (kvôli bonite), ak si SZČO, tak ich zaujíma tvoje daňové priznanie a či platíš odvody. Ideálne je zastaviť sa priamo v banke, tam dostaneš všetko potrebné info z prvej ruky, bankári sú dostatočne vyškolení, aby vedeli komu a akú hypotéku priznať.
Ja som dostala,rucili mi 2osoby, dostala som 100% ale to bolo pár rokov dozadu.
Nie