Hypotéku dostanem iba na 80% ceny bytu

hipuska
7. dec 2016

Je tu niekto kto by mi poradil? Chcem kupit byt na hypo (som sama, cize jeden plat). Problem je, ze vcera bol odhadca a povedal, ze odhad bude cca. 80% ceny bytu. Takze hypoteku dostanem iba na tych 80% ceny bytu, zvysnycb 20 ale nemam, tym padom nebudem moct ten byt kupit. Je tu niekto, kto by mi vedel poradit ako dalej?

3009
7. dec 2016

@hipuska na tých chýbajúcich 20% musíš zobrať spotrebný úver alebo ak máš stavebné sporenie tak využiť tam úver.

hipuska
autor
7. dec 2016

Ano o spotrebnom viem, ale ten nechcem. Takze ina moznost nie je?

sunnytt
7. dec 2016

rucenie inou nehnutelnostou

milan_branik
7. dec 2016

Stavebne sporenie sa neda ? Rucenie inou nehnutelnostou nepojde lebo uver bude aj tak len 80 perc

jaaty
7. dec 2016

@hipuska Skôr by som zvážila, či cena bytu nie je príliš vysoká, keď znalecký posudok bude max. na 80% kúpnej ceny...
V súčasnosti má väčšina - aspoň bratislavských bytov v znaleckom posudku sumu vyššiu ako je jej kúpna cena.
Riešením je založenie ďalšej nehnuteľnosti (napr. rodičovský byt) ako bolo vyššie spomenuté - vtedy niektoré banky vedia ísť na vyšší úver ako je kúpna cena.

girlnextdoor
7. dec 2016

Nám dali teraz 90%, zvyšok sme si brali z Prvej stavebnej sporiteľne... Hypo máme tuším na 5 rokov o cca 50 euro menej splátku z fondu rozvoja bývania pre mladých, zvyšok máme dva roky splátku cca 3 euro mesačne...po dvoch rokoch môžeme prefinancovať inde...
Naj je to riešiť s finančným poradcom, my sme tak mali a bez starostí, perfektne spolupracoval aj s realitkou.

lentilka46
7. dec 2016

@hipuska už len taká, že by ti odhadca napísal cenu bytu vyššiu, ako chceš úver..

nicollette332
7. dec 2016

Este je taka moznost ze by ti nekto rucil prijmom ze by isiel ako keby do toho s tebou ale ako rucitel ale aj tak tam nie je sanca ze by ti dali 100% to uz davaju ozaj malokomu. Este v Slovenskej sporitelni by som to sksusila na tych 100% ale v inych bankach asi ani nemusis jedine ten spotrebak

sunnytt
7. dec 2016

slovenska aj CSOB este davaju 100%. ale to nemeni nic na tom ze by isla do toho zo spoludžníkom ak je raz ohodnotené na 80 % tak banka dá len 80% jedine dorusit inou nehnutelnostou

hipuska
autor
7. dec 2016

Byt kupuje valstne sestra, ja nie, pisem v jej mene, lebo nema tuna ucet. A nejakeho fin poradcu, najlepsie BB nepoznate?

@sunnytt dajme tomu, zeby rucila domom rodicov, potom si moze dostat hypo na 100% ci ako? Nerozumiem

@girlnextdoor ale to je single, takze asi nie hypo pre mladych je tusim iba pre dvoch?
@jaaty ano, byt ma vyssiu cenu, kvoli lokalite. Ale aj tak ho sestra chce

sunnytt
7. dec 2016

potom može dostat hypo az do výsky domu rodicov teda ak ma dostatocne vysoky plat na splacanie. kamarat tiez rucil rodicovskym bytom ked kupoval svoj byt aby mal aj na zariadenie aj na prerabku. treba sa len popýtať v banke aké majú moznosti

girlnextdoor
7. dec 2016

@hipuska je pre pár aj pre jednotlivca, potom je rozdiel samozrejme v max príjme...
Nám robil hypo Ing. Anton Tekel... Možno robí aj BB...

minutka
7. dec 2016

necitala som vsetky prispevky,tak sa mozno opakujem. Kolegyna kupila byt pred 2tyz a tiez riesila tento problem. S predajcom sa dohodla, ze jej da do zmluvy vyssiu sumu, aku mu skutocne vyplati. Bol ustretovy, pretoze byt vlastnil dlhsie ako 5rokov a teda mu nevznikla danova povinnost.

draik
7. dec 2016

@hipuska
V danom prípade, ak nemá nadpriemerné príjmy, je lepšie pouvažovať nad založením aj inej nehnuteľnosti. Inak by musela žiadať o 100%hypotéku (=hypo max. do znaleckej hodnoty založenej nehnuteľnosti), ktoré sú obmedzované, a aj tak by mala len 80% kúpnej ceny.

edn
7. dec 2016

@hipuska treba si zavolat ineho odhadcu a dohodnut sa s nim, aby dal lepsi odhad a na kupnu zmluvu napisat vyssiu ciastku..

waitinka7
7. dec 2016

@hipuska Ja ale neviem, či je normálne kupovať byt a pritom nemať absolútne nič....

edn
7. dec 2016

@waitinka7 ja poznam malokoho, co to robi inak 🙂

patka24
7. dec 2016

@hipuska ahoj, my sme si brali hypo cca pred 2,5 rokmi v BB, mali sme fin poradkynu, sikovna bola, lebo sme obchadzali banky a vsade nam ponukali hypo nizsiu, nevyhodnu atd a s nou to zrazu slo, nakoniec sme v unicredite, len netusim, ci to este ta pani robi, ale ak by si mala zaujem, tak pohladam cislo a mozete jej zavolat...

waitinka7
7. dec 2016

@edn Ja som myslela, ze každý si čo len trošičku našetrí, lebo je jasné, že banka nikdy nedá hypo 100% na nehnuteľnosť.

sunnytt
7. dec 2016

@waitinka7 Ak mas dobrý plat a dobre´ho financneho poradcu tak 100 percen nie je problém

eeffka
7. dec 2016

@waitinka7 takych nas je tu viac co maju zdravy rozum, ale ved nech kazdy robi ako uzna za vhodne... vid zakladatelka: jej sestra nema prijem, nema nasetrene anpreik tomu chce predrazeny byt kvoli lokalite.... je sama, ziaden spolah na partnera financneho ale ona chce!!! nema ani fuka, lebo ma problem ze hypo len 80% a jej sestra cerpa informacie z mienkotvorneho portalu o byvani Konika... Nuz vela zdaru ! nic viac sa im neda popriat

waitinka7
7. dec 2016

@eeffka hej, máš pravdu, na zamyslenie

edn
7. dec 2016

@waitinka7 banka 100 percent doteraz davala.. a da sa to vselijako zariadit.. my sme kupovali dom v povodnom stave a nemali sme ani korunu.. a sme tu - dom prerobeny, medzitym este aj dve deti a predavame ho so znacnym ziskom 🙂 a vobec si neviem predstavit ako by sme nasetrili ked sme byvali v podnajme..

edn
7. dec 2016

@waitinka7 okrem toho, ona ma problem s odhadom.. keby jej to odhadca odhadol na viac, tak je jedno, ci dostane len 80 percent..a to sa da tiez zariadit.. je neuveritelny rozdiel medzi odhadcami..to viem z vlastnej skusenosti..

hipuska
autor
7. dec 2016

@waitinka7
@eeffka

Vobec neviete o com pisete, setra ma nasetrene, ale nie plnu sumu 20%, praveze nechce ist upne do nuly. Ja v tom nevidim problem nejde len o lokalitu. Ked nepisete k teme tak si nechajte svoje nazory pre seba....

mattiatko
7. dec 2016

@hipuska ahoj, moj kolega pan Laclavik ma na starosti B Bti pomoze v tomto. Pracujeme pod hlavickou HYPOCENTRUM, cize bude vediet nasmerovat tvoju sestru, kedze je nestranni a vsetky banky mame v ponuke, bude vediet poradit urcite. Ozvi sa a dam ti na neho kontakt.

hipuska
autor
7. dec 2016

@patka24
Ano prosim

hipuska
autor
7. dec 2016
patka24
7. dec 2016

@hipuska pisala som IP 😊

natinka36
7. dec 2016

@hipuska ahoj my sme to riesili teraz, uver nam dali 95% zvysok sa berie spotrebak na prerabku atd tiez nechcem mat 0 na ucte. Pomahali nam zo vsetkym ludia z realitky a financnej kancelarie, maju kancel na hustaku pri Oca, skuste sa tam ist pozriet neviem ale ako sa pani vola lebo to riesi pritel aj som v zahranici. Velmi pomohli vsetko vybavit aj s druhou stranou.