Ahojte chcem sa opýtať na názor vztahu dvoch ludi studentka a starsi partner ktorý pracuje normalne ako by podla vás malo fungovat platenie co sa týka rstauracii,vyletov,dovoleniek a podobne. Partner bol kedysi viac pri peniazoch a platil mi takmer vsetko avsak bol stym ok lebo ja ako studentka by som si to dovolit nemohla a chcel stale niekam chodit a podobne no poslednu sa mu finacne vobec nedari tak som z tych mojich zarobenych penazi z brigad zacala platit aj ja ze napolku. Som s tym ok avsak neviem si dalej predstavit ze budem teraz stale platit na polku nieco lebo takymto stylom nebudem mat zachvilku nic.(drahe restauracie,vylety) Momentalne sme skoro stale doma nikam nechdoime lebo neni zaco a partner uz chce aby som ho aj ja niekam pozvala a doslova si to vynucuje lebo som mu raz slubila ze ho pozvem nakoniec nepozvala. Ma novu pracu avsak mam pocit ze ju aj tak flaka a mina peniaze na nezmysli a mne vycita ze ved brigadujem ze mala by som zaplatit aj ja nieco a podobne. Chcem pocut vas nazor na toto.
Znie to hrozne ked to tak citam.Rozisla by som sa s nim.Nie kvoli timu ze nema peniaze,ale ze caka ze ho budes vydrziavat,pozyvat dospeleho chlapa z brigad.Nepaci sa mi jeho pristup a spravanie.Nie si mu nic dlzna.Toto by urcite nebol muz pre mna.
Ak je starší a uz pracuje,mal by brat ohlad na to, ze si študentka a nie normálne zamestnaná zena s prijmom....tiez by som nebola s takym chlapom...nie som zástancom toho, ze chlap ma hradiť vsetko, ale u vas je ina situacia...
hovori sa ze "kazdy chvilku taha pilku" a ty si ju potiahla ked si zacala platit na polovicu beznu reziu, uz nedlzis nic ani jemu ani svojmu svedomiu, mozes ho pokojne poslat doprdele a nech mu tie vecere financuje nova baba, uz vidim ako sa potrhaju 😂
Tak voľakedy ti platil všetko jednak aj z dôvodu že Ťa chcel zbaliť a zapáčiť sa Ti. Teraz keď ťa už dostal nie si vzacna a vidíš už sa neštíti a y si ho ty pozyvala.
Keď je lenivý a nechce sa mu robiť asi by som si veľmi dobre rozmyslela či s ním chcem byť...
O koľko je starší?
Ako ja som zo starej školy ale nepáči sa mi moc keď sa chlap nestará a nevie zabezpečiť rodinu, resp. Nemá ani na frajerku...
no...jedine najst si ineho starsieho priatela, kedze tomuto sa uz financne nedari🙈
ALEBO sa porozpravate a ako par zacnete minat primerane svojim prijmom
ako u cigáňov.. Nie sú peniaze, nie je láska...😉
Ako da to hovori? Prikryvaj sa takou prikryvkou aku mas. Ked na to nemate, nechodte na drahe vylety, do restik, ale chodte na huby do lesa. Studujes denne?
Tak kym bol pri peniazoch tak bolo vsetko ok a uzivala si si tie dovolenky a restauracie za jeho peniaze ale ked ty mas nieco zaplatit NAPOLY alebo nebodaj pozvat a zaplatit to cele, je s tym problem? Vzdy sa moze stat, ze sa niekomu prestane financne darit, to teraz mame partnera opustit? Zacnite normalne hospodarit. Nie su len drahe luxusne restauracie a vylety co stoja majland. Ja nie som zastanca aby chlap platit vsetko a naopak aby zena vsetko platila a chlap sedel na riti. To, ze sa flaka podla teba, to je zrejme len tvoj subjektivny nazor. Ale takych parov je na Slovensku pozehnane.
@ofzuza on by na huby do lesa nesiel ani nahodou😄 on jemu sa ani na tutu nechce ani kupat sa mu nechce k vode teraz pytal aj na benzin odomna
Mne príde normálne za seba platiť aj keď som len študnetka s brigádou a priateľ je doktorand s normálnym príjmom ... neviem si predstaviť nechať ho za mňa platiť takmer všetko, cítila by som sa ako - veľmi pekne povedané - sugar babe 😅 Väčšinou raz platí on, raz ja ... samozrejme nie sú to luxusné reštiky a dovolenky, ale napr. kino, drink, večera ... väčšie výlety ako nejaké chaty, wellness atď, platíme na pol resp. si to dáme navzájom ako darček a prispievam aj na benzín .... a keď na to nemáme, ideme sa prejsť po okolí zadarmo 😅
@lindous tak to mate super potom ja som s platenim ok takisto ale nie aby si odomna pozadoval este aby som ho ja niekde pozyvala a podobne mi to pride uz prehnané ale chcela som vediet iba nazor samozrejme ze chlap nema platit uplne vsetko to zas nie ale kebyue normalne pracujem nebrala by som to tak zle ako popri študiu kde toho teda vela nezarobim
Keď som bola študentka, platila som výlety normálne na polovicu alebo v podniku som raz zaplatila ja, raz druhá strana. Ale zas nie nejako striktne alebo žeby to bola téma... A už vôbec nie, aby som platila za benzín...
@majka_7778 no treba pri plánovaní spoločného programu brať do úvahy tvoj a vlastne aj jeho aktuálny príjem tak ako píšu baby, dá sa fungovať a pobehať všeličo aj za málo peňazí 😊
Ako stary je starsi partner? Keby si s takou graciou predtym neakceptovala pozvania a jeho platenia za vsetko, ked mal, nebola by si v tejto situacii, ked sa ocakava nieco aj od teba..
Jedine vysvetlit, ze treba vylety prisposobit tvojej (a jeho) financnej situacii. ist na kofolu, na pizzu zvladnes aj ako studentka. Ked budes pracovat, zase sa vylety prisposobia novej financnej situacii. Ak nepochopi, rozist a na buduce opatrnejsie s prijimanim pozvani na all in od partnera. Otazka je, naco ti je nezodpovedny partner, ktory miesto budovania rezervy v dobrych casoch si vyskakuje a v zlych nema za co ani ist von.
Akoze ucit sa na vysokej, popri tom brigadovat a ist minut 2-3 denny plat do drahej restiky, lebo ste navyknuti na okazaly zivot. To clovek nevie, ci sa ma smiat, alebo plakat nad takou dvojicou.
@majka_7778 kedze si studentka,niekto na teba pobera rodinne pridavky a ma voci tebe vyzivovaciu povinnost..alebo aj to prebral tvoj starsi partner na seba?
Co je to starší partner? Prv ta balíl tak sa chcel ukázať no peniaze sa rozkotulali a teraz čaká že to urobíš aj ty. Ze zaplatíš drahu veceru.
Ja som nikdy neočakával à že chlap by mal vždy všetko platiť sám, cítim sa pritom ako by si ma kupoval. Nepoviem občas ale stále nie. A takisto by som nebola vo vzťahu kde spoločne tavený čas by bol len v restike.
My sme išli s priateľom bud na polovicu alebo jeden zaplatil výlet - vstupné a benzín a druhy obed. A nabudúce naopak. Veľakrát chodíme po horách a tam sa vstupné neplatí, zabalíme si jedlo a ideme.
Nie ste moc dobra dvojica. Zo zaciatku (po skole,...) by mali partneri chodit na low cost dovolenky plne zazitkov. Vikend niekde s ryan air za par eur, splavy, hory,... Postupne, ako zacnu pracovat, maju viac penazi navyse, chodit na drahsie akcie, dovolenky. Vy ste zacali opacne. Hned drahe dovolenky, na ake ty vobec nemas. prisla zla financna situacia, dospelo to k hadkam a mozno dojde k rozchodu, kde budes oznacena, ze ked sa dalo, si vyuzila a potom odisla. Aspon budes poucena na buduce, ze je lepsie partnera v rozhadzovani pribrzdit, ako sa potom s nim hadat o peniaze.
Predstav si, ze nemate odlozene a zrazu s nim zostanes na materskej na dlhy cas. Ake hadky by potom este len nastali.
@majka_7778 na drahe vecere a vylety by som nepristupila ked na to nemate. Otvorene by som mu vypocitala kolko ti mesacne vychadza na taketo zabavky po zaplateni dolezitejsich veci.. Nehovoriac o tom, ze by si mala mat aj pohotovostnu rezervu. To ze sa toho dozaduje mi pride velmi zvlastne, jednak nezodpovedne, take antisexy a viem si predstavit ze je to aj neprijemne.
Predpokladam, ze tysi to predtym od neho tiez nevyzadovala..
Do buducna by to bola pre mna asi red flag, ze ako nezodpovedne k peniazom pristupuje..
láska nemá byť o peniazoch. priprav sa na to, že ak už niečím preskákal, nebude mať chuť donekonečna do teba tlačiť peniaze. poskytol ti výlety, reštaurácie a donedávna bývanie zadarmo. nepíšeš, ako dlho platíš polovicu bývania, ale prepáč...keby si bola na intráku alebo v podnájme, platíš rovnako. je úplne normálne, že študenti si privyrábajú, aby utiahli bývanie a učebnice. možno jednoducho usúdil, že asi nebudeš do budúcna úplne vhodná na spoločný život a prestalo ho baviť financovať ťa. ja by som sa mu nečudovala.
čo by som ti poradila v dobrom? pekne plať za bývanie. bývaš tam aj ty, míňaš vodu, elektrinu, atď... prípadne JEŠ. niečo jesť musíš, kúpila by si to tak či tak, takže prispieť na stravu pokladám za samozrejmé. ak nedokážeš viac, čo chápem, priateľovi to pekne vysvetli. že si veľmi vážiš, čo v minulosti pre teba urobil, ale že ty na to jednoducho nemáš, že ledva stíhaš platiť to, čo platíš (ak to je pravda). ak ťa miluje, tak to pochopí, obmedzíte bohémsky život a bude všetko znovu OK. ak zistil, že nie si preňho to pravé orechové, pôjde to dolu vodou tak či tak. aspoň zistíš, na čom si.
@majka_7778 a nedá mi to nenapísať ešte, a to to, že nemala si toľko prijímať. ak nemám na to, aby som aspoň čiastočne ukázala chlapovi, že som sebestačná, tak nepríjmam od neho drahé "jedlá", či dovolenky. hneď na začiatku by som to stopla s tým, že ja mu to nebudem mať ako vrátiť. mali ste si "karty vyložiť na stôl" okamžite na začiatku vzťahu. ja som mužovi každé druhé stretnutie na obede napríklad povedala, že dnes platím ja. jasné, že to potiahol on, ale povedala som mu to a šla som na ten obed alebo večeru s tým, že na to aj reálne mám. z úcty ku mne mi nechal "zatiahnuť" približne každé takéto 8.jedlo. ale to som už vážne na tom trvala s tým, že nie som štetka, aby ma vydržiaval - to ešte v čase, keď sme sa spolu len stretávali, že sme neboli manželia. ale i teraz (máme oddelené domácnosti a kasy) potiahnem aj ja obed či večeru alebo nákup. jednoducho je to tak. beriem to ako normálnu vec. nikto nie je povinný makať a míňať na druhého človeka. ak by ste boli manželia žijúci v jednej domácnosti a máte deti, jasné, to je iné. ale ty si preňho prakticky nič. a čím viac berieš a nemáš ako dávať, tým väčšie nič asi preňho predstavuješ. to je len môj názor, prepáč za úprimnosť.
Cely ten vas problem je.. No neviem ci do smiechu alebo do placu.
Ked on bol pri peniazoch pozval tana dobre jedlo, na drahy vylet, skratka ta hyckal. A teraz, ked sa to obratilo a pri peniazoch si ty, hoci len z brigady, preco ho nepozves? Nemusi to byt restika s michelinskou hviezdou ani McDonald ako tu ponukali... Ale hadam na pozvanie na pizzu v lepsej restike mas.
A na tej veceri sa mozete porozpravat o vasej financnej situaci, zvlast ak s nim pocitas do budicna. Ak nie mozes mu tam. Oznamit, ze ty chces priatela co ti vsetko zaplati, on to uz nesplna ateda ides hladat lasku (k peniazom) niekde inde...
Lebo si mu slubila aj ho niekam zobrat, ale svoje peniaze na vas minat nechces, ale jeho minanie ti nevadilo. Prisposobit vas zivotny styl vasim prijmom, nic?
@majka_7778 ak ma na platenie drahych reštik.. nech plati on.. ty ho pozvi na mc donald.. 🙂 .. z mojho pohladu by uz moj priatel nebol, ked toto vyžaduje ..
Povedz že na drahú reštauráciu nemáš a pozvi ho do Mc Donaldu.
@panelacikova byvame kazdy zvlast u rodicov ja mam 20 a on 24
@majka_7778 kks, ja ze napises tak 15rocny rozdiel vekovy a ze 4 roky. 😂 Ako cele zle takyto vztah a kazdy byvate u rodicov..Ako prve bola chyba brat a brať a teraz ked nie je z čoho opacne uz to bolí,že.To je tak,ked si mlada baba na nieco dobré zvykne a zrazu toho niet.24rocny chalan je stále ešte chalan,nie celkom vyzrety a sebestacny chlap.Ste v podstate na tom rovnako.Mama hotel a sny o zivote na vysokej nohe.Predstav si vás o 10rokov.Spolocne byvanie,mozno manzelstvo a peniaze tiež SPOLOČNÉ bez ohladu na to kto kolko domov donesie.Sak by vas porazilo,furt by ste si vycitali kto dal viac,kto koho pozval,kto kúpi,nekupil.A keby prislo dieta a ty zas s polovicnym prijmom,to by bol asi zaciatok konca u vas.Co tak neriešit to materialne.Raz je predsa horsie raz lepsie a ak je vztah pevný a zdravy,prechodne zmeny vo financiach ho nemozu rozhadzat.U vas je to evidentne inak.A mozno nie, ze sa mu nechce a nesnazi sa v praci,ved ty ho tam nevidis.Mozno len prezieravo zistuje ci sa da s tebou ratat aj v horsich chvilach.Co zrejme nedá.
ved ste na tom vekovo rovnako..bola som v tom, ze je stasi o 15-20r
nechapem velmi co okrem kofoly, pizze a stanovacky by ste vzhladom k vasmu veku a vasim prijmom chceli..
ale aj tak plati - rozhovor s partnerom a minat primerane prijmom
@kubkovamama tiež som si pod pojmom "starší partner" predstavila, že ona má tak 20 a on aspoň 38..... no čo už... takže starší partner je vlastne iba 24-ročný mladík, ktorý doteraz ťahal účty a kasu a povedal si, že stačilo... nuž, autorka by sa mala nad sebou zamyslieť.
@kubkovamama a teraz píše, že bývajú u rodičov, predtým písala, že on ťahal bývanie a teraz aj ona prispieva polovicou... na zase nejaký výmysel to bude 😀
tak ho pozvi na burger do McDonaldu 🙂 mne to príde taký typ chlapa, čo by bol schopný ťa raz poslať od polrocneho bábätka na brigádu, keď jemu sa nebude chcieť robiť 🤷🏼♀️