Ahojte, možno ma tu zhejtujete, ale zaujíma ma, či držíte doma nejakú hotovosť, ak by náhodou prišlo k nejakej nečakanej udalosti, napríklad: keď v Grécku bola kríza a bankomaty púšťali len obmedzenú sumu, alebo teraz situácia na Ukrajine,... Počúvam v poslednej dobe od veľa ľudí, že si vybrali vyššiu hotovosť lebo majú strach, či by sa dostali k svojim peniazom, keby k niečomu prišlo. Zaujíma ma to z toho dôvodu, že všetky peniaze držím len na účte a v peňaženke mám maximálne 50€, rozmýšľam nad tým, že keby niečo tak nemám ozaj nič. 😁
My nic. Ledva mam 10€ v penazenke 😂
tak mám isto viac ako 50 e, ale nie z dôvodu toho že sa bojím ako bolo v Grécku, ale na konci augusta som vybrala zopár e, lebo hneď v prvý deň museli deti do školy doniesť e a viem že zač. roku je na fin. troška náročný...
@andrejkap123 tak to tiež nie je ktovie čo... u nás asi pred 2 týždňami zahlásili v Kaufl. že neberú karty a len hotovosť...a ja v peňaženke 5e...
to isté sa mi stalo aj v Jednote...
nie, ziadnu hotovost doma nedrzime
všetko na účte
Nic nemam, vsetko na ucte a adekvatne trapasy k tomu🤣
Máme doma cca 150-200€ schovaných, keď si niekedy niečo objedname a zistime, že nemáme nikto hotovosť tak si odtial vezmeme ale inak sa tvárime, že tie peniaze neexistujú
Bežne máme v peňaženke do 50€ ak vôbec
Ja nie, som rada, keď mám 20-30€ v hotovosti, niekedy ani to nie 🙈ale môj je klasik, ten ma vždy hotovosť, taký chodiaci bankomat 😁 a v domácnosti mame iba po predaji autá peniaze v obalke a synove finančne dary od narodenia v obalke extra, ešte sme mu nezaložili účet ani nič nekúpili. Tak odkladáme
…ale moja mamina má zas myslím všetky financie alebo väčšinu v hotovosti, ona ze raz zažila krach banky, kde prišla jej rodina o financie na vkladnej knizke a odvtedy tomu neverí.
Dievčatá. Anonymne založená téma a každá druhá rozprávate, že doma máte v hotovosti väčšiu finančnú rezervu. Vážne? Nie som paranoidná, ale opatrnosť je vždy na mieste.
@terez246 ano si paranoidna, pretoze ten anonym podla nicku netusi a nema ako zistit, kto som ja a kde zijem. jedine zeby mal nejaku kristalovu gulu 🤣
standardne mame doma max 100€, malokedy viac
Ja ani tých 50e v peňaženke nemam, všetko platím elektronicky.
Nie nemám, hotovosťou platím výnimočné. Väčšina peňazí je investovaných aby aspoň trochu zarábali. A rezerva je na účte.
@deti95060810 Predpokladam, ze to nenechali navzdy ☺️ tu platbu hotovosťou
Ja mam alr nie pre prípad nudze ale pretože berieme trzby v hotovosti a ked si nrjaku necham doma neminiem ju, kym z účtu ano, kedze vacsinu platím uctom☺️
Tak to si dobra, ze 50e...ja mam večne v peňaženke prievan, nanajvýš nejake centy 😀
Nedrzim ziadnu hotovost doma, v penazenke nosim +-10e, manzel tak 2e 🤣
@mon29 veľmi dobre poznám... U nás v obchode pravidelne nejde terminál, chvalabohu sme malička dedina a vždy mi to napíšu a manžel cestou z roboty vyberie a vyplatíme 😀 raz sa mi to aj na pumpe stalo, chvalabohu chodíme stále na tu istú, takže ma poznajú tak som doniesla cestou domov
mávam doma nejakú hotovosť vždy, nie veľa, v peňaženke aspoň 40-50 eur, tiež sa mi už stalo, že som natankovala a až potom som si všimla, že sa nedá platiť kartou, našťastie som to nejako naškriabala, ceny benzínu neboli ešte také, aké sú dnes a raz sa mi nedalo kartou zaplatiť v obchode, ani vybrať eurá z bankomatu až na druhý deň, takže niečo vždy doma mám pre takéto prípady
Minule bolo ze v našej dedine okradli nejakú ženu cez Vinted 30 ročnú o 1900 eur a každý sa ma pýta ci to ja?! Hovorím im ja mam na účte 30 eur momentálne takže ma mne by ešte prerobili🤣🤣🤣 takže nemám doma, mala som keď sme stavali dom a musela som vyplácať ľudí a v bankomate neboli peniaze tak som si chodila občasne vyberať ale už teraz finišujeme tak nemám doma žiaden cash max niekde 2-5 eur na chlieb 🤣
@matkahelka tu ťa opravím, aj keď sa to nemusí týkať teba, ale stačí, ak tu niečo predávaš, anonym sa ti neskôr, že chce čosi kúpiť a kedže väčsina predávajúcich dáva na balíček aj svoju adresu odosielateľa, jednoducho ju získa
Mam,ale nebudem pisat kolko,aby tu zas nepadli blbe reci 😒
@bubuzu nemusíte sa báť, nechcem nikoho okradnúť ani zisťovať IP. Bola to len obyčajná otázka, nepýtala som sa ani koľko ani kam ich niekto odkladá. Moja jediná otázka bola či má niekto doma nejakú rezervu, pretože zvažujem, či si vybrať nejaké peniaze aj ja.
Ani cent 😃jak 15ho prídu na účet tak 15ho aj odídu 🤣
áno, my držíme...