Neviete ci sa nieco zmenilo ohladom doplatku za lieky pre dieta? Lebo do teraz sme nikdy za liek na predpis neplatili. A dnes liek na predpis pre 3 rocne dieta trifed sirup 11 eur som platila v lekarni.
Tak trifed sa platil už pred rokmi, nezáleží pre ako staré dieťa či dospelého bol predpísaný .
Za trifed som vždy normálne platila okolo 10€ ..
Ja co viem, lebo ho kupovavam, tak sa vzdy platil cely. Dokonca mi ho ani v ramci benefitu na lieky zo ZP nepreplatili, ze tam nespada.
Trifed je liek na plnú úhradu aj keď je viazaný na recept .
My mame trifed prvy krat. Ale liekov sme uz mali vela a nikdy sme nic neplatili, lebo vraj deti za lieky na predpis neplatia. Tak ma prekvapilo, ze za tento liek sa plati.
@lalenka33 Dakujem za info, aspon uz viem ze sa aj za lieky pre dieta doplaca
trifed sa plati uz hadam aj desat rokov v plnej sume
Halo, baby citajte s porozumenim. Ja nikde nepisem, ze cena trifed sa zmenila. Pisem, ze doplatok za lieky pre dieta bol 0 eur. Nikdy sme za ziadny liek neplatili. Trifed mame prvy krat tak ma lrekvapil doplatok.
Neviem aku máš poisťovňu ale vždy doplácame za lieky čo dr predpíše .. či je to pamycon .. antibiotiká.. niekde 2€ niekde pár centov, podľa toho čo. Triffed plná suma vždy
Pre mna je zas prekvapujuce, ze si za ziadne lieky nedoplacala. Ja pre najmensieho kupujem lieky na alergiu - jeden je bez doplatku, z druheho doplacam viac nez polovicu.
@katarinaba Veru za ziadne lieky sme pre dieta doteraz nedoplacali. Cez kalciovy sirup, fenistil kvapky, framikoin atd. vsetko ani cent.
@katarinaba za aký liek doplacas polovicu? Môj tiež berie na alergiu a je to bez doplatku všetko
Ale kalciovy sirup nieje na predpis, ten sa kupuje volne
To si z nejakej stastnej planety, ze si nikdy na recept nedoplacala. Doplacali sme hocikedy.
@janka2501 Tak uz si nepamatam, ale na predpis som pre dieta nikdy neplatila. Preto som myslela, ze deti za lieky na predpis neplatia.
Trifed je na kasel a pacient si ho hradi sam cely hoci ke ma predpis. Ani poistovna nepreplati. Pri starsom ked som zacala mu ho podavat stal cez 4eura teraz uz 11
@candii on berie montelucast a rupafin. Ak sa nemylim, tak montelukast je bez doplatku. Rupafin doplacam.
Kalciovy si urcite nemala zadarmo a ten nieke na predpis
@katarinaba aj môj berie montelycast, immunor, flixotide, ventolin ..všetko bez doplatku
Ja vždy platím za lieky...
@candii teraz pozeram - ano ten rupafin je s doplatkom. Tak nie viac ako polovicu, ale takmer cely 🙂 stoji 8,95 EUR a doplatok je 7,05 EUR.
Ma aj Ventolin inhalator, ale to kupujem vynimocne, neuziva to pravidelne, takze toto neviem.
V 2021 sa mal zrusit poplatok za lieky pre deti do 6 rokov https://www.teraz.sk/slovensko/pre-dochodcov-de...
Pravidelne doplácame na lieky na predpis pre deti, ale vždy si nahodím do aplikácie aplikácie to poisťovňa preplatila
Ja som takto platila aj trifed aj erdomed, skoro mi oči plakali, dieťa 3roky a mam pocit, že čokoľvek idem vždy platím už
Nedoplaca sa iba za najlacnejší liek z kategórie pre deti do 6 rokov, tak mi to lekárnička povedala a ako baby píšu, za Trifed sa platí okolo 10€.Napr.ja som za Mometasone neplatila nič za Nasonex už ano
doplatky za lieky sa mena kazde tri mesiace, sice nie vsetky, ale menia sa rozne.