Dobrý deň chcela by som sa spýtať čo všetko (potvrdenia, prehlásenia... 😉 ) potrebujem aby si manžel mohol uplatniť daňový bonus na jedno dieťa ktoré sa narodilo 6.1.17 a odpocet na mňa (brala som len rodičovský , na materskú som nárok nemala)
Ďakujem 🙂
Urcite z uradu prace potvrdenie od kedy a v akej vyske poberas rodicovsky. Dnes som si preto bola. U mojho muza su take .... Ze som musela dokladovat zo socialnej poistovne,aj ked som matersku nepoberala,ze som nepoberala
Pozor na to, ak si počas roka 2017 pracovala, treba priznať aj príjem manželky. Pokuta pri nesprávnych údajoch ide daňovníkov i.
Ďakujem. 🙂 Daňové budeme robiť my v práci je to zložitejšie ;) a nerobila som od 2/2016 takže v tomto problém nebude
@evittam Takže keď budem ja odovzdávať klasické papierové priznanie čo si vypiseme doma - odovzdám len s tým potvrdením o poberaní rodinných prídavkov a k tomu bonusu budem potrebovať aj kópiu RL alebo ten by sa dával iba v prípade že ho odovzdavam u muža v robote?
Normálne daňové som mu už robila niekoľkokrát ;) keďže idrabal celý rok a nemarodil a nič okrem seba neodrataval. To bolo jednoduché ;) ale toto si potrebujem zistiť lebo som nič podobné ešte neriešila 🙂
Mzdarka mojho muza chce aj kopiu sobasneho listu 🙂)
Chcem sa spýtať že keď nie sme zobrati tak nemá nárok na daňový bonus?
Prosím vás keď moja sestra pred nástupom na rodičovskú dovolenku nepracovala, takže neodvadzala nič na daniach ani do soc. poisťovne, má jej manžel nárok na odpočet dane? V roku 2018 poberala rodičovský príspevok. Ďakujem
@slniecko87 Ved o to ide ze je na RD. Ano ma narok.
Prosím vás,ked som brala davku v nezamest.potrebuje manžel do práce aj o tom potvrdenie zo sp??na daňove
@slecna0071 Ano. Ak bola davka vyssia ako NCZD tak si nema co uplatniť.
@evittam za tri mesiace po 360 a 9 krat rodicak a pridavky na dve deti
@slecna0071 RP a pridavky sa neodpocitavaju od NCZD na manžela/ku. Iba podpora.
@kaca88 Teoreticky nic,len kopiu RL a sobášneho listu a poriadne vypisat ziadost o ročné zúčtovanie dane pre zamestnavatela. A mozno bude žiadať mzdárka aj potvrdenie od UPSVAR o RP.