Dá sa refinancovať hypo a zobrať si viac peňazí?

28. máj 2024

Prvýkrát budeme riešiť refinanc hypotéky. Máme ešte zaplatiť 50tisic hypo a máme spotrebný úver v hodnote 15tisic.Chceli by sme ešte zobrať si navyše peniaze 20tisic a vymeniť si strechu.Moja otázka je dá sa navýšiť hypotéka a zobrať si navyše peniaze?Príklad potrebujeme 85tisic,z toho vyplatime zostávajúce hypo,spotrebný úver a výmenu strechy,da sa takto?A čo všetko treba k tomu vybaviť,kde začať?Obehat banky,ohodnotiť dom a podľa toho ktorá banka koľko by nám dala či ako?Poraďte kto máte skúsenosti

vikusjk
28. máj 2024

Zalzei od hodnoty nehnutelnosti. Najlepsie je to konzultovat s dobrym fin.poradcom. Ak nechcete, tak obehajte banky. V pripade navysenia budete urcite potrebovat aktualny znalecky posudok.

marci77
28. máj 2024

presne ako pise vikusjk
zalezi od hodnoty nehnutelnosti, vie vam to vybavit a obehat dobry financny poradca, aktualny znalecky posudok bude potrebny

luliu
28. máj 2024

Dá sa to

pukina
28. máj 2024

mozne to je, ale musite splnat podmienky, hodnota nehnutelnosti, vas prijem, atd..

jaaty
28. máj 2024

Nič zložité to nie je. Odporúčam zájsť do banky a urobiť prepočet, či Vám to vychádza z príjmu. Následne, ak ide o dom, treba zabezpečiť znalecky posudok a v banke podať žiadosť. Ak ide o byt, banky sú cenu vedia určiť aj bez ZP. V banke Vás usmernia.

sasa1310
28. máj 2024

Tak v prvom rade nezáleží od hodnoty nehnuteľnosti ale od vášho príjmu. Až potom je dôležitá hodnota nehnuteľnosti. Akonáhle by ste navýšili hypo, máte už aktuálny úrok a je dosť možné, že na váš príjem, vám už pri týchto aktuálnych úrokoch, žiadne navýšenie nevyjde. Všetko treba riešiť v banke. My tu môžme len tápať ci sa to u vás dá alebo nie.

butterflyeffect
28. máj 2024

Najlepsie zajst najskor do svojej banky kde hypoteku mate, ake su moznosti, lebo ak by sa to riesilo v ramci jednej banky a na prvej hypo mate dobry urok, kedze teraz su vysoke tak nemusi sa hned refinancovat hypo a vyplacat ju s vyssim urokom ale len “dobrat” druhu k tej vasej ktorou sa vyplati spotrebak+navysenie. Nie vzdy je potrebny novy znalecky posudok, v zavislosti hodnoty nehnutelnosti ankedy bol robeny stary.

thirstymonk
28. máj 2024

V SLSP som to takto vyriešil. Mali sme 74k zostatok pri refinance, navýšli sme o 11 tisíc na 85k. Úrok klesol, mal som na účte 11k a ešte som o stovku menej splácal. :D Tak sa to robí. A vybavil som si to sám, bez akýchkoľvek poradcov, lebo jedna poradkyňa v rodine nám riešila a povedala, že navýšenie max o dvetisíc. Reku dvetisíc si strč, to mi nepomože.

tomaskrejci
Odpoveď bola odstránená
Zobraz