Odmalicka som si setrila peniaze ( velmi zle - v banke, alebo doma, nikdy ma nenaucili hospodarit takze ) Mam okolo 5000 eur. Co by ste s tym robili? Kam to dali? Na čo?
Fio sporiaci účet úrok 3%, vedenie účtu zdarma...ak sa bojíš rizika pri investovaní... investuje sa skôr po menších ciastkach a pravidelne ..5000e je rezerva kdyby niečo...preto by som to ja nechala na sporiacom účte s ľahkou dostupnosťou...
Daj mi ich, a máš o problém menej. Pošlem číslo?
My tiez investujeme do fondov
Takato suma je naozaj len zelezna rezerva, pri tejto drahote. Ja aktualne uvazujem o kupe parkovacieho miesta v garazi a prenajimat, nezarom majland ale investujem a problem s parkingom bude stale vacsi. To je ale suma 12tisic..
J&t banka ma vklad s mesacnou vypovedou a urok 3,6%
5000€ niekde investovať? Načo. Nechaj si na účte v prípade PN alebo inej nepredpokladanej nevyhnutnej potreby ako rezervu
autorka.. to nikto nepovie.. nepozname tvoje ciele, ani tvoje prijmy, vydavky.. kazda druha tema tu je taka..
Keď som čítala, že šetríš od malička, čakala som o nulu alebo dve viac 😅 s týmto asi nič, len čakať na nejaké nepredvídateľné výdavky ktoré z toho môžeš hneď uhradiť
No 5000 euraby som neinvestovala. Tolko mam stale pri ruke na ucte aj sporiacom poducte aj doma ak by nieco...
Na kávu 😉
5000 je tak akurat rezerva, co tam chces investovat? 🤷♀️
A kolko a do coho sa podla vas oplati investovat ak hovorite ze 5000 € je len na rezervu ?
@denisa0504 neboli sme priam bohata rodina takže to šetrenie bolo ze co som dostala na narodeniny a podobne sviatky peniazky tak som odlozila
@slavomira236 no je mi luto ich mat len tak doma, alebo v banke, aspon teda tych 2500 niekde dat aleo robit s tym nieco a potom dokladat z prijmu
@lelelienka nemusi to byt priam investivanie… ale mechcem ich mat doma alebo banke aby tam chradli, aspon nieco z toho niekde dat… a prikladat k tomu po mesiacoch
ano, to je rozumne riesenie.. ja som tak nastavena, ze na ucte by nemali byt ziadne peniaze, len na presun penazi.. cize vydavkya samozrejme na vyplatu
potom naozaj najrozumnejsie je to dat do fio banky na sporiaci ucet - 3%... mas to garantovane statom, vyplata kazdy mesiac, zdanene... vzdy lepsie ako nula... Medzitym si mozes rozmysliet co dalej. Ale naozaj pri takejto sume to zbytocne niekam pchat do investicii... hlavne ak si to setrila dlhu dobu, to asi nie su peniaze, ktore by si bola ochotna stratit (kazda investicia prinasa riziko)...
Slovensko je ťažko za vodou ako pozerám.. Sami ekonóm. 5000e sa vám zdá nič a potom sa tu vykrikuje ako je draho.. Akože, ja neviem kde žijem alebo kto to tu vypisuje,ale bežni ľudia s rodinami a normálnym platom ledva vyjdu, ale na modrom koniku majú 5000e len tak pod vankúšom keby nieco 🤣🙈 akože... Mam dosť fakt z týchto mudrlantov
@barbie2023 nie pod vankusom. Ale mam ich normalne na beznom ucte. Aby som v pripade potreby mohla vybrat hned. Nikdy nevies ci nebude treba nieco v domacnosti necakane opravit alebo nedaj boze na pohreb… 5tis pri dnesnych cenach naozaj nie je suma na investiciu, ale skor ako rezerva. Zial. Aj ked sa veru nelahko odkladaju
@minutka každá suma je na investíciu. Ak si priemerný Slovák, ktorý má rodinu a normálny plat a nie nejaky manažérsky tak ti nemôže byť 5000 malo.. Jedine ak si zdedila. Nehovorím o manazeroch, advokatoch a pod. co zarábajú nadpriemerne a nevedia kde dávať peniaze... Tu ľudia zarobia do 1000e keď makajú ako fretky a z toho sa odkladať rozhodne nedá ak má človek hypo, rodinu a ešte nedajbože aj nejaký kvalitne strávený voľný čas. Tak nepíšte, že 5000e nevie investovať alebo sa neoplatí lebo bud o tom houby vieš alebo sa len chvasces ako sedliak, čo prišiel k peniazom a robí zo seba neviem co. Áno, dá sa investovať.. Su rôzne fondy, alebo kúpa niečoho co nestráca hodnotu. Ja by som sa takéto veci nepýtala na MK lebo tu sú premudrene všetky... Ved cez internet nikto nevidí realitu.
@barbie2023 Presne. My sme priemerna slovenska rodina, obaja robime a sotva tolko mame nasetrene a tu vidim,ze to ma pomaly kazda aspon zo 3 ucty s takouto hodnotou,ale nariekat budu aky je maly rodicak a ci nebude aj vianocny prispevok😂. A vsak konik vela znesie,ako vidim😄
Ešte by ma zaujímalo ako slepé kura príde k takým sumam ako tu vypisujú, že majú a potom nevedia ani normálne poradiť, že ako ich máš investovať.. 5000e je suma, ktorú vieš investovat a môžeš ju aj otočiť. Avšak potrebuješ odborníka, ktorý ti na mieru poradí podľa tvojich možnosti ako dlho a kam vložiť, aby sa to oplatilo. Tieto kecy do vetra, že je to málo ani nečítaj. Väčšina na Slovensku je rado ak na konci mesiaca ma 0 a nie -
Investicne fondy nejake, aj pss ma ucet s urokom