Ahojte dievcata, co je to zablboat ze primabanka nechce refinancovat uver z dovodu ze mame vela romov v obci? Ja v primabanke ostat chcem mam tam aj ucet som tam spokojná,chcela som aj malemu zaviest detsky ucet. Ale toto ma dostalo co som sa dozvedela od fin.poradcu. Je to cista diskriminácia co ja mam s tym? Normálne chcem platit uver aj ai ho platim len chcem ai uver preniest z inej banky do primy aby som nemala dva ucty a je pre mna vyhodnejsia
@nadia89 tebe toto povedal tvoj. fin. poradca?? Je ti dúfam, jasné, že to povedal on a banka s týmto jeho výrokom na 100% nemá nič spoločné? Predpokladám, že pán fin. poradca bude mať vysokú províziu ak refinancuješ niekam inam a nie v prima banke. Choď do prima banky a sama a spýtaj. Silno pochybujem, že je toto ich politika - ešte aby pán fin. poradca nemal veľké problémy nakoľko poškodzuje dobré meno inej - dosať známej bankovej inštitúcie.
toto ti, samozrejme, nikto na papieri nedá. Ale môže to byť dôvod, prečo by mohol byť problémový následný predaj nehnuteľnosti, ak by si nesplácala úver. Že by banka v dražbe za dom dostala málo alebo ho vôbec nepredala a tým pádom by prišla o peniaze.
@nadia89 tak najskôr píšeš, že si sa to dozvedela od finančného poradcu a zostala si veľmi zaskočená takouto diskrimináciou a potom napíšeš, že ti to povedali aj pred pol rokom aj v banke. Niečo nesedí. Vieš, že za poškodzovanie dobrého mena banky, za ohováranie a klamstvá môžeš mať veľké problémy?
@nadia89 @andrea_82 tak toto je žalovateľné - ak by aj mali vnútornú politiku takto nastavenú - dôvod by bol uvedený iný. Nechce sa mi veriť, že by oficiálne niečo takéto tvrdili a dali mi to na papieri ak spĺňam podmienku príjmu, čistého registra atď. Ako píše @volterra neverím. Nezastávam sa tej banky, ale toto mi príde neuveriteľné.
@eeffka ona ide refinancovať - úver jej už dali - tu nie je dôvod na niečo takéto. To kde nehnuteľnosť stojí banku možno zaujíma pri prvotnom poskytnutí hypo - hoci to len zníži výšku hypo možno...ale určite nie to, že ak spĺňam dôležité parametre banky a banka mi preto úver neposkytne.
@volterra mne to povedali na jednej pobocke ta pani tam bola nova a mne sa to nezdalo, potom som uz nemala cas behat po bankach a informovat sa,tak som to zacala teraz riesit s fin.poradcom a on to potvrdil, ja nikoho neohovaram ja len vravim aky je fakt co povedali aj jemu. Pojdem si to este overit na inu pobocku nech to mam aj na papieri. Ja tu nepotrebujem ukamenovanie za to ze som v uvode nenapisala vsetko...
@alenah31 viem, že ti to príde divné. Ale na papier fakt môže dať banka tu formulku, čo bola vyššie napísaná - zlá lokalita, nerentabilné alebo čo ja viem čo.
Banka nemá povinnosť jej dať refinanc, aspoň teda ja o Tom neviem. Ty máš vedomosť, že je to nárokovatelne?
Mimochodom nie tak dávno bol v telke pán, ktorému sa vedľa domu nasťahovali rómovia a jeho dom sa stal nepredajným 🤷♀️... To je realita.
Robim hypotéky 7 rokov, zial je to tak, banka má vedené isté lokality ako rizikové oblasti... Je to lokalita s väčším počtom požiarov, vandalizmu, prípadne poškodenia majetku... Už sa mi stalo, že aj poisťovňa odmietla takú nehnuteľnosť poistiť...ale na druhej strane treba skúsiť inú banku, nie všetky musia mať danú lokalitu ako rizikovú, respektíve môžu byť tolerantnejší... Držím palce
@nadia89 nerozumiem, preco sa tu poniektore tak zavzdusnuju, ved to je uplne pochopitelne z pohladu bank. mam kamosku, ktorej brat zdedil pozemok v richnave, chceli tam stavat dom, zalozit pozemok a tiez im babka odmietla dat hypo a mali uvedene na papieri, ze je to nevhodna lokalita. jasne, ze tam banka neuvedie, ze je to kvoli ciganom, ale kazdy kto ma iq nad 50 si domysli.
Je to úplne normálny postup. Banka nemá problém s autorkou ako klientkou, ale založenou nehnuteľnosťou. Na 99 % keby priniesla inú nehnuteľnosť ako zabezpečenie, tak hypo dostane. V BA tiež banky neberú ako zabezpečenie byty v Pentagone.
@nadia89 nepovedal to poradca len preto, ze on preferuje inu banku na toto? ma provizie, tak jasne ze neodporuci banku, s ktorou takuto dohodu nema