Ako zvládate tie ceny v potravinách?

30. nov 2023

Ako to zvládate tie ceny v potravinách? Kde podľa vás sa da najvýhodnejšie nakúpiť? Ja chodim často do cba potravín mám ich tu najbližšie ale ceny podľa mňa dosť drahé.

bloger
30. nov 2023

Lidl sa mi zdá cenovo najlepší.

lenka.25
30. nov 2023

Mne sa zdá najlacnejší Kaufland , ale najčastejšie chodíme nakupovať do Rakúska, nie je to najlacnejšie , ale určite sú kvalitnejšie

blondiee83
30. nov 2023

Odkedy chcem panvicu a wok zn. Kitchen Aid, ktora sa da kupit za nalepky za nakup v Bille, tak tazko 😀 To je jeden extremne predrazeny retazec - neviem tam nic v normalnej cene kupit, to nasa Jednota je ovela lacnejsia.
Sa cudujem tym ludom, co tam chodia pravidelne... No chyba mi este 6 nalepiek, vina uz mam kopec - to jedine bolo v akcii 😀
najlacnejsi je Kaufland, tam nie je problem dobre nakupit

ibatanecnica
30. nov 2023

@lenka.25 mne tiež. Rakúsko mám ďaleko. Ale ja som si našla zdroje aj na domáce. My sa neprejedáme, jeme len ,,normálne,, potraviny- sladkosti, sladké vody, slané kupujem minimálne. Pre seba vôbec, nepovažujem to potrebné pre telo, tak len keď dostanem ozaj veľkú chuť. Ale my sme na bezlaktozovej a bezlepkovej diete, takže mňa skôr odrovnávajú ceny tých výrobkov.

ema22270
30. nov 2023

Asi ten Lidl je taky ok cenovo, inak do DMky plienky babylove napr - ine nekupujem, tiez chodim aj do CBA kvoli krajanej sunke,,aj parkom, ked obcas chceme. Pecivo zaa Lidl nema az tak ok, vsetko dopekane.. takze to aby clovek chodil z obchodu do obchodu... mne sa napriklad kaufland nepaci vobec, vobec tam nechodime nakupovat.

lukbe
30. nov 2023

Do cba nechodím vôbec, niekedy som zašla,zdalo sa mi to tam omnoho drahšie ako inde. Inak, sú vždy akcie, v Bille,Tescu, vtedy nakupim viac kusov do zásoby, chlieb pečiem doma, varím doma,tak, aby sa vystriedali lacné, drahšie potraviny,napr. dnes prívarok, zajtra ryba, potom halušky,potom mäso, dá sa to zvládnuť.

mk1111111111
30. nov 2023

No strasne podrazelo. Ja chodim aj do billa, v nasom meste maju najlepsie ovocie a do dvoch sa mi chodit nechce. My v podstate najviac na ovoci a syroch minieme. U nas najdrahsi Kraj. Divim sa, ze tam niekto nakupuje

tamitamitami
30. nov 2023

Na väčšie nákupy buď Lidl, Tesco (tam sa dá fajn nakúpiť s clubcard), Kaufland.....na menšie CBA, Agro.
Billa mi príde drahá a málo kedy tam idem.

mk1111111111
30. nov 2023

@lukbe ja tiez do zasoby. Napr. 4 eurove maslo za 2 eura, tak vypocitam, kolko minieme do skoncenia trvanlivosti a tolko kupim. Vela sa tak usetri.

4stanka4
30. nov 2023

My sme presli teraz na na nákupy v Kauflande - najmä koli tomu ze sa tam dajú kúpiť krájane syry a salámy. Predtým sme chodili do Lidla ale tie balené výrobky nám moc nechutia. Snažíme sa kupovať len to co treba, cez víkend na rozky chodíme do Jednoty, keď som doma s malou keď je chorá tak chodíme do Samy lebo to mame o ulicu nizsie ale tam tiež kupujeme len ten zaklad. Veľký nákup v Kaufland/Lidl

stanulienkat
30. nov 2023

Lidl, Kaufland su lepsie. Cba su drahe. A to za posledne mesiace isli ceny dolu oproti tomu, ked zacala vojna na Ua. Vtedy boli ceny prestrelene. Asi videli, ze ludia menej kupuju a mnohe polozky isli s cenou dolu.

lukbe
30. nov 2023

@tamitamitami mne sa zdá drahé Agro, je pravda,ze záleží na tom,čo tam chceš kúpiť, ale tam idem pozrieť a keď porovnám s Billou, tak si nevyberiem.

daniela2202
30. nov 2023

Billa a Jednota vedú , tesco s kartou ok, kaufland tiež, lidl základné nalacnejšie najčastejšie j

saxana000
30. nov 2023

Na velky nakup urcite Tesco s clubcard mi vychadza najlacnejsie.Ale to uz idem ozaj co najviac po akciovkach potom este Kaufland a Lidl lebo kazdy ma svoje specificke potraviny ktore zvyknem pouzivat do receptov.Jednota a Billa su neskutocne predrazene.tam.ozaj len v pripade nudze pre jedno mlieko alebo rozky po ceste domov..kupujem iba co spotrebujeme zredukovala som vsetky blbiny akurat teraz na Mikulasa sme sa trosku opustili.tvanlive veci sa snazim brat ked su v akcii to hned aj 10-20e urobi.planujem si varenie podla toho co mame v chladnicke a v mrazaku.jest sa musi ale jedlom sa u nas neplytva..a veru uz sme doma zaviedli aj lacnejsie jedla alo privarky halusky osuchy s polievkou cestoviny .to su recepty do 10e a.mam navarene na 2-3 dni pre 3 ludi

keiko33
30. nov 2023

Malé potraviny pri dome nemám, takže nakupujem hlavne Kaufland, Lidl občas, keď je na niečo akcia tak Tesco. Billu v meste nemáme. Od korony ako začalo všetko zdražovať nakupujem v akcii. Keď je v akcii mlieko, kúpim 2 balenia. Keď maslo, dám do mrazničky, tiež parky veľké balenie. Vajcia 60ks. Sú potraviny, ktoré kupujeme a v akcii stoja aj o polovicu menej, tak kúpim viac a máme nadlho. Ako tatárska a kečup Helmans. Mám 4 deti, takže veľké množstvá nie sú problém. Ale najvýhodnejšie je určite Kaufland a potom Lidl.

petka552
30. nov 2023

Billa, fresh, kaufland. Vela akcii je v bille. Ci olej, maslo, maso, jogurty, zelenina atd. Kupila som tam aj 500g ryby joky na Vianoce za 4,49. V inych obchodoch taka ista gramaz skoro 7e.

petronellla87
30. nov 2023

Podla mna je najvyhodnejsie Tesco a Lidl. Do Jednoty chodim na krajane salamy, neviem ci tam predavacky maju nejake specialne skolenie ale nikde tak supr nenakrajaju salamy ako tam😁 no a ked su v akcii nejake trvanlive potraviny nakupime aj do zasoby.

dejka77
30. nov 2023

Zvladam to tak, ze kupujem hlavne veci v akcii. Napr. vcera som mala vsetky polozky na blocku v akcii, alebo to bol vypredaj. Chodim hlavne do Tesca, kedze ho mam najblizsie. Ked som v blizkosti inych supermarketov, vzdy sa najde nieco v akcii, co vyuzijem.
@blondiee83 Ja sa praveze cudujem ako moze niekto nakupovat v Jednote. Ak by som tam mala kupovat vsetko, tak sa nedoplatim. Kupujem tam len urcite veci, ktore v inych obchodoch nenajdem alebo ak maju nejaku akciu.

valeria_h
30. nov 2023

Nenakupujeme toľko alebo chodíme do Nemecka, občas z Poľska nám známy dovezú. Ušetríme dosť, keď si porovnám ceny tu a tam.

zuzubb007
30. nov 2023

Z velkych obchodov je najdrahsi jednoznacne LIDL to mam porovnane, a najlacnejsie je TESCO, z malych Jednota, CBA najdrahsie, Fresh najlacnejsi

h2
30. nov 2023

Ja chodím najčastejšie do Lidla a väčšinou ceny neriešim, ale minule som chcela kúpiť karfiol, lebo krátko predtým kúpil muž v Bille v akcii a nejako nám bolo málo, tak že ešte kúpim. No, nekúpila som:

majamat
30. nov 2023

byvam v obci, tak nakupujem casto len u nas, ale chodime vacsinou kazdy tyzden aj do mesta a to castejsie do Lidlu, Kaufland mi rpide strasne stiesneny, neda sa tam hybat, casto u nas byva pri pokladniach viac ludi. no Lidl ma specificky tovar. ako am tam aj rozne znacky,a l z niktorych druhov maju hlavne tie svoje, cize to nam ako jediny obchod na nakup vzdy nestaci. chodime aj do Tesca,a j ked ej drahe,a le zas tam je rozny tovar, neilen potraviny. mame sovje zvyky, kde co kupovat a trosku sa sem-tam odpichneme aj od akcie.

noa le zrak sa mi pretac az toho, kolko v potravinach miname.

pkgirl30
30. nov 2023

Ja chodím iba do Tesca a keďže mám klubkartu tak tam mám veľmi veľa poukážok, napríklad dnes mi z celého nákupu stiahlo 16 eur. ale snažím sa variť tak aby to bolo aj zdravé aj šetrné a pečivo a chlieb pečiem doma. takže zatiaľ v pohode

radacak
30. nov 2023

Vecsinou nakupujeme v Tescu tam sa da s clubcard celkom pekne ušetriť..Iné reťazce tu ani nemáme a keď tak ideme do najbližšieho mesta (25 km na väčší nákup)a tam nakúpime napriklad aj v Lidli , Kauflande sa dá celkom dobre ....ja si zvyknem sledovať letáky..ale zas nechodíme niekde len kôli jednej veci.Mame tu aj jednotu len tá je dosť drahá ale zas salámy a také výrobky už len tam ,viem že tam sú najčerstvejšie a radšej priplatíme.Dokonca chlieb je tam o 0.70€ lacnejší ako v Tescu,(ten istý)co som si všimla náhodne

zuzuliennka1
30. nov 2023

kaufland a lidl maju asi najlepsie ceny, a este jednota, najdrahsia je billa, velke nakupy robi muz v Kauflande a par veci tesco

zuzuliennka1
30. nov 2023

@zuzubb007 najdrahsi lidl??

majamat
30. nov 2023

@zuzubb007 Lidl? najdrahsie je Tesco.
teda Billa neviem, u nas nemame. v Lidli su mnohe potraviny v podobnych cenach ako v Kauflande, len mensi vyber

blondiee83
30. nov 2023

@dejka77 nikde nemajú také akcie na salámy a syry ako v Jednote... A aj mliečne výrobky sú v celkom fajn cenách.

dasenka26
30. nov 2023

Chodíme do Poľska do Biedronky min.raz za mesiac, majú tam výborne syry, mäso, ryby, jogurty, maslo (tá chuť je úplne iná kto skúsil vie) a za polovičné ceny..bývame na severe takže to nemáme ďaleko, to čo predávajú tu je veľakrát odpad a prepáčením a predražený...v Jednote umývajú salámy, šunky na váhu mydlovou vodou aby neboli zelené keďže tam stoja pekne dlho, jedine ešte Lidl možno a občas Tesco, pekný deň

yoxinka
30. nov 2023

@blondiee83
Raz som si dala námahu a nakúpila v Bille a cca ten istý nákup potom v Lidli. Išlo veľké rodinné nákupy. Rozdiel bol vyše 30€!!! Fakt iba základné veci - mlieko, maslo, zelenina, ryža, cestoviny. Náročky som nebrala žiadne mäso ani blbosti, snažila som sa nakúpiť v oboch obchodoch to isté. Odvtedy do Billy len na pár vecí, keď mi niečo chýba, lebo ju mám najbližšie. Na veľký nákup Lidl alebo Kaufland.