Ahojte, poraďte , ako máme žiť keď situácia je ťažká. Máme dve malé detičky, ja som na RD a manžel je invalid a má len 200 €. Ťažké časy , a ešte takto pred Vianocami
Napíš mi správu 😉
Tak Vianoce sa dajú spraviť aj z bežného rozpočtu. Ved kapustnica, šalát, filé a nejaké to linecké pečivo, to sú všetko veci čo by ste jedli aj normálne. Darčeky pre deti zoženies na bazari, alebo aj na nevyhadzujte darujte je kopu ponúk. Otázne je ako fungujete celý rok, lebo veru rodicak +200 eur to si nemôžete vyskakovať. Tebe sa nedá ísť do práce?
@mmoonna áno sup do práce, dnes som bola u obvodnej, zkazila mi 3 pohovory, povedala mi , že mi manuálnu prácu neodporúča. Čiže všetko vieš kde.
Ak muz moze pouzivat ruky, tak ty do roboty a deti do jasliciek a penazi bude
A muž nemôže byť s deťmi? A ty by si šla do prace?
a nepísala si ty tu pred pár dňami a vašej finančnej situácii?
A to mi neodporučila 8 hodinovú robotu, kvôli skolioze chrbta a žiadne nočné , čiže take jednoduché to nebude.
@annamalaga teraz som sa stratila😆ty si autorka?🤔
Sup do prace, nerobit si dalsie deti. Manzel je s cim na ID? Vela invalidov je schopnych robit.
@miskakyska nie, len sa viem vžiť , do jej situácie , nakoľko ani mna ako invalida hocikde do prace nezoberú.
Vám sa to tak dobre povie, keď ste zdravé.
@stanulienkat včera na pohovore, nadšená z novej roboty, dnes mi doktorka neodporučila stojatú 8 hodinovú prácu za pasom , že to nebudem zvladat, vďaka skolioze chrbta, tak sa len smejem , ako jej manžela hrniete do roboty, neviete vôbec , ako natom je.
Nechcem byť hnusná, ale nezabudnite si spraviť aj tretie dieťa.
@annamalaga ved preto sa pytam. VACSINA ludi na ID pracuje. Je plno roznej prace. Ani ja nemozem 8 h stat za pasom. A teraz co? Tak teraz budem sedet doma na riti, mnozit sa a vyplakavat na MK? A ta skolioza je najmenej. Ja mam chrbticu uplne v prdeli a pracujem. Skoliozu ma kazdy druhy.
@annamalaga no, ale co ine mozes poradit, ak nie ist pracovat? Cakat na zazrak?
@stanulienkat ja deti nemám , nevyplakavam na mk, len v okoli je veľa technických firiem, vieš. To čo sa tebe podarí , nemusí sa jej rodine.
@annamalaga tak si neurobim viac deti ako zvladam. Predtym hadam pracovala, tak sa mala viac financne nachystat na obdobie bez penazi. Normalni ludia to zvyknu robit.
@dskjhfdlkdjhl napr. Ja viem, idem si robiť kurzy, skúšam viaceré žiadosti posielať 🤷♀️, no nie vždy to môže vyst .
@annamalaga tam ale deti potrebuju jest, tam nie je ina moznost len, ze rodicia pojdu robit.
@stanulienkat ja viem , ja by som si deti určite nespravila a aj keď by sa pošťastilo , v mojom prípade by to bola adopcia, lebo nato nemám , len neviem, načo jej muž ma invalidný.
200 eur je zvyčajne polovičný ID . Mnoho ľudí pracuje s ním . Ja mám suseda , ktorý nemá jednu končatinu a ani nie je nejak extra mentálne obdarený , ľahký podpriemer. Každé jedno ráno chodí spolu s otcom do stavebnej firmy , kde robí vrátnika a otec na sklade. Ako vrátnik má obchôdzky po areáli , buď chodí po barlách alebo má protézu . Má manželku a jedno dieťa , žena na RD . Manželka popri rodičovskej šije a obšíva pre druhých ľudí . Vždy sa nejakým spôsobom dá , len je potrebné nájsť to mne šité na mieru .
Autorka, nápis mi súkromnú správu , ak sa chceš porozprávať.
skus ponuknut upratovacie prace takto pred sviatkami a muz zatial moze byt s detmi ... pripadne do tesca k pokladni a pod ... tam stale potrebuju
@annamalaga no skolioza chrbtice nie je smrteľná choroba,,, peniaze ti žiaľ zadarmo nikto nedá,,, ak chces lepšie žiť,
musíš sa jednoducho obracať,, ako prevažne my všetci,,,muž musí pomôcť s deťmi a ty pracovať, verím,že je to dnes ťažké, všetko je drahé, ale nehnevaj sa, skolioza nie je žiadne ochorenie, pre ktoré by si mladá žena nenašla robotu.
@stanulienkat kadzdy druhy ma skoliozu? Mozno par stupnov ale nie napr 70 stupnov. Asi tuto diagnozu nepoznas. Ja ano. Mam problem vobec vstat z postele. Takze nepis ze skolioza je ,,nic,,
Keď je manžel invalid a nie je úplne ležiaci,taku nechaj deti a ty šup do práce. A hneď budeš ma at viac ako 200 eur.