Babyyy, som v soku..dnes mi dr povedal, ze cakame dvojicky...akoze to by bolo super teda aj je 😊 ibaze mame 2rocneho duracelka doma uz...my sme babo velmi chceli ale dvojcata sa nam ani nesnivali..baby ako ste to zvladli??? Da sa to?? Ake je tehotenstvo s dvojickami? Ake je to mat 3 deti? A vsetky male? Beriem, ze je to dar ale zaroven mam obavy..dakujem vam
Mysli na to, ze vsetko je tak, ako ma byt. 😊 drz sa!
@zuzanka2411 kedysi matky zvládali vychovávať aj 5 deti naraz a malinké takže neboj sa, nejako buude a treba myslieť na to, že bude dobre 🙂
este tu je aj Romana Jungova a ma tiez dvojrocne dievcatko a male dvojicky teraz a dava to ako dama 🙂
Ja mam doma 4 rocneho a cakame dvojky chlapcov.....som v 25tt....boli sme u Grochala a vyzera ze 1 z nich bude mat razstep podnebia.....tiez som zvedava ako to dame.....s pomocou starych rodicov nevieme ratat a muz navyse denne dochadza 60 km do prace....snazim sa na to mysliet tak ze to zvladndme ☺ bude to ale zaberak
@zuzanka2411 jej super gratulujem 🙂 musel byť šok :D zvládneš to neboj prvé.mesiace budú možno zložitejšie ale keď sa za ňu hrať máš vystarane 🙂 večne bude s kým :P
@zuzanka2411 Mám známu, ktorá mala 2ročné plus 1ročné dieťa doma a neplánovane otehotnela a hups, dvojičky-chlapci. Akože bol to záhul, ale ked to zvládla ona, tak určite to zvládneš aj ty. Ak máš nejakú pomoc od mamy, svokry, tak určite sa to hodí.
je rodina, ktorej sa narodilo prirodzene 6 deti v rozostupe 3 rokov, teraz maju (6,5,4,3,3,3). Maju youtube kanal, odkedy su trojicky na svete, mrkni ako to zvladali a zvladaju. https://www.youtube.com/channel/UCT0at69aCu3dgY...
nechaj to plynúť len tak...však uvidíš keď sa narodia - čo je ešte pekne dlho....
@zuzanka2411 to ti verím. Ja som nemala ani odvahu mať deti po jednom hneď po sebe 😉 Chcela som aby staršie bolo aspoň trochu samostatné. Ale niektoré si trúfnu aj na deti po roku, a zvládnu to. Obavy nie sú na mieste. Jednoducho čo príde, budeš musieť zvládnuť. Teraz sa tým netráp a užívaj si tehotenstvo 😉
@zuzanka2411 pozri..ja mám 5 detí a už sa nám ani nesnívalo,žeby ešte nejaké bábätko prišlo...a bum rovno dvojičky 🙂 no tiež prv šok,no teraz sa tešíme..všetko sa dá zvládnut,ak sa chce..ja som optimista..len nejak vydržat to tehotenstvo a zvládnut pôrod..toho sa viac bojím 😉
Chcem ta povzbudit ze to zvládneš, musis sa na to proste nastavit a das to. Mne sa narodili dvojicky ked mala starsia 4a pol a mladsia mala iba 23 mesiacov. Ja som sa najviac bala aby boli dvojky v poriadku. Narodili sa veľkí, v 39tyzdni. A to ostatne uz islo tak nejak postupne den za dnom. Mne velmi pomohlo ze som ich kojila, ulahcilo mi to velmi starostlivosť o nich. A to ze aj ta mladsia bola velmi šikovná na svoj vek. Tak hlavu hore, ver si a mysli pozitivne a bude to ok.
Baby dakujem vam vsetkym za nazory aj povzbudenia 😊 beriem to samozrejme ako dar len mam obavy..nastastie mam muza ktory je starostlivy a 100percentny co sa starostlivosti o dieta tyka...baby a sli ste na ten trisomy test resp.ten test na urcenie vrodenych vad..stoji cca 480€?
@lubik87 veru bol a riadny..akoze ani vo sne sme to necakali 😀
Da sa to. My sme mali uplne rovnako. Je to nadherne!!!!
@zuzanka2411 super to je nádhera ja som vždy chcela dvojičky 🙂 nepodarilo sa :P len sa teš bude to úžasné 🙂 ak som dobre pochopila máš chalana 🙂 bodaj by boli dve kocky tie sú kludnejsie a chalan bude veľký brat 🙂
@zuzanka2411 jasom sla na trisomy kvoli morfo sonu v 20tt na odporucenie Grochala...ale nas stal 350 eur...nastastie tie syndromy vylucil uplne
@zuzanka2411 trisomy sa u dvojiciek myslim ze nerobi. Spytaj sa svojho dr.
@zuzanka2411 poznam mamicku na mk, ktorej babo ma v novembri rok a dvojicky maju prist vo februari, marci 🌹
@elenkaba robi sa, ale vysledky mozu byt skreslene vraj.....a pohlavie vie urcite len jedneho z dvojciat..
Dievcata este sa opytam aky ste mali porod? Rodili ste niektora aj prirodzene???
@lubik87 no aspon jednu babu kedy bola..😀
@zuzanka2411 ja som mala rodit prirodzene, prisla som s rozbehnutym pôrodom do nemocnice otvorena na sest, ale jeden sa mi otocil na poslednu chvilu priecne, tak akutny cisarsky, skoda bo prve dva porody som mala prirodzene, ale tak hlavne ze bolo vsetko ok.
@zuzanka2411 prajem vela sil - rezivame si to
Baby aj ja mam jedneho chlapčeka,má 2r4mesiace a v januari pribudnu dve baby a poviem vam...ze sa toho tiež trošku obavam
@happy30 ja mam tiez chlapceka 2r4m a dvojicky by sa mali narodit zaciatkom maja..ja som sa toho velmi obavala ale odkedy chodim so stresom do poradni, pretoze mam nejake komplikacie tak absolutne neriesim ci to bude tazke alebo tak ale modlim sa aby to dobre dopadlo a boli sme zdravi vsetci..a co cakate?
@zuzanka2411 Neboj, zvladnes. Jednoducho musis. Muzova neter porodila teraz v juli dvojicky. Starsia dcera mala presne 2,5 roka. Tiez to bol schon, tri deti vobec neplanovali a k tomu je este mladucna, ma len 27 rokov. Ale zvlada to lavou zadnou. Musism ale podotknut, ma vela pomoci okolo seba. A starsia dcera chodi uz davno do skolky. Takze ma fakticky doma cez den len tie dve mrnata.
@zuzanka2411 cakame dvojvaječne dievčatká..ja sa už na nich strašne tešim..chlapčeka máme pohoďaka,ziadne temperamentné žihadlo,do školky pojde sice az bud.september,ale je samostatný,davno bez plienok,napapa sa sam,sam sa vyzlecie,uz nacvicujeme obliekanie..tak s nim problemy nebudu..teda dufam..tiez mam trosku komplikovane tehu,pomaly sa otvaram od 24tt..stale nejake mykozy..ale baby su zatial ok..uz nech sú tu..aké maš komplikácie?
@zuzanka2411 Ahoj - vsetko zvladnes.. hlavu hore 😊 Mam 6r 3r a dvojicky - vsetko je ako ma ... uzivaj si to a bud vdacna za to pozehnanie 😊🙏
tento blog poznáš?? https://www.modrykonik.sk/blog/boubatko/?postid...