Ahojte, chystám sa cez leto do zahraničia na brigádu na pól roka, zaplatila som si ubytovanie + zálohu (3000€), ubytovanie som si našla cez facebookovu skupinu, viem, že tam je veľa podvodníkov, ale pani bola veľmi komunikatívna a zlata, mám podpísanú aj zmluvu, ktoru ona riešila aj s právnikom. Tvrdí, že peniaze jej neprišli, myslite si, že to je podvod? Ak áno, stala sa vám nejaká takáto situácia? Ako postupovať pri riešení?
Ďakujem za každú odpoved 😊
@stanislavicenka potvrdenie o transakcii som odoslala , prebehla úspešne
moze to par dni trvat... kedy si posielala?
a zial ano, moze to byt kludne odrb
@katkaseiner platba mi prešla 4.2….
To si zaplatila 3000€ za ubytovanie na pol roka naraz? A ešte si tam ani nebola? A v tom bola aj záloha?
Tak ak chcela zálohu, tak načo si platila komplet ubytovanie?
Nerozumiem.... Nerýpem, len mi to príde šialené....
@katie253 nie to bolo zaplatené len za jeden mesiac plus zálohu to je spolu 3000€ 🙂
No, asi by som kontaktovala banku o vrátenie financií
Vieš si požiadať potvrdenie z banky že peniaze odisli a boli prijaté. V závislosti do akej krajiny si posielala peniaze, môžu byť "zadržané". Napríklad Čína má toto, ak si náhodou nechtiac nezadala sídlo banky, meno sa nezhoduje s majiteľom uctu, atd
@katie253 to je možné pri odoslaní peňazí z obyčajného klasického bankového uctu? Nikdy som o tom nepočúla … 🙂
@janagem ďakujem v pondelok zavolám do banky a budem sa informovať, každopádne ma aj tak zaujima že ako to riešiť ďalej, aby som bola pripravená, keďže tie peniaze naozaj potrebujem 🙂 nie je to mala suma
V banke je hotline a pracuju aj zajtra,tak by som to neodkladal.
Inak ako preddavok by som neplatila viac ako pár stovák a teda vôbec nie niekomu z FB. Daj vedieť ako si dopadla. Ak si mala číslo účtu správne tak už aj pešo by to tam došlo, čiže obávam sa že problém bude inde. Každopádne držím palce
@katkaseiner ďakujem moc, dám vedieť … vari sa to nejako vyrieši…🙏🏼
Nechcem ti brať ilúzie, ale na tvojom mieste by som sa s tými peniazmi už rozlúčil. Môj tip je ten, že je to fake profil nejakého podvodníka, žiadne ubytko neprenajíma, peniaze na účet prišli a už sú niekde v Nigérii.
Nechapem, naco jej je zaloha na leto uz teraz... este k tomu taka vysoka suma. Je to divne... aka je cielova krajina? By som tak 500 eur cakala ako zalohu... ved to je pre pripad, ze neprides a ona by nemohla prenajat inemu
Samozrejme že sa dá, je tam nejaký poplatok. Banka vyzve druhú stranu o vrátenie, a tá môže a nemusí peniaze vrátiť. To už neovplyvníš.
no cisty podvod....taká zaloha sa nikdy nedava 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Za poplatok je mozne, aby tvoja banka ziadala potvrdenie od prijimajucej banky, ze kedy bola dana platba pripisana na ucet.
Prezrad prosím ťa aspoň z princípu v akej krajine/meste si si toto bookla?
Tak sa s peniazmi rozluc alebo sa modli v zazrak. Zijem v AT, 2-5000 € sa bezne dava maklerovi/ spolku bytov / kaucia pokial si prenajimas byt na dlhodobo plus 2/3 najmy dopredu. Ale na mesiac???
Pekne ta odrbkali, sorry za vyraz. Preco si sa s niekym z okolia neporadila ?
Ibavam sa, ze aj jed ootiadas cez banku o vratenie penazi, uz niet ake vratit.
Mne sa to stalo s kamskou. Poslala som z SK vub na SK 50€. Po dvoch tyzdnoch penazi stale nikde! Za nu dam ruku do ohna, viem ze neklame a ina tiez veri mne. V banke nikto nic nevedel, napriek tomu te mi odisli na ten jej ucet. Urobila som cez tekefon bordel, ci su snad niekde vo vzdusnom medzipriestore?? A zrazu sa „ nasli“ a prisli jej. Bolo to divne, vysvetlenie ziadne.
Je šanca že jej to reálne ešte neprišlo, lebo 2 týždne nie je až tak veľa. Teda ak si posielala do krajiny kde sa nepoužívajú €.
V každom prípade by som toto už nikdy viac nerobila.
Odrb, tiež som na taketo naletela par rokov dozadu
Utekaj do banky, spýtaj sa či sa s tým dá ešte niečo robit
@smajliica mne muz posielal z sk do anglicka peniaze som mala na ucte do 24h...
@kulumulu123 Ked vyuzijes ine sluzby,tak ich na UK ucte mas do niekolko minut.
Zaloha 3000 eur vopred? No s peniazmi sa rozluc. Inak samozrejme si vie tvoja banka vyziadat do banky prijemncu info, ze to dostala...Tiez poziadat o vratenie, ale to robia len niektore banky.
Chod to riesit z bankou asap, ale prepac, nechapem tuto naivitu, tie peniaze uz skoro naisto neuvidis, je to tazko vystopovatelne, ucet uz bude zrejme zruseny.
@smajliica Aj ked to bolo do krajny kde nie su eur, nehrozi, ze to trva tak dlho, robila som v banke. Pripisat peniaze na zly ucet pri swift code a cisle uctu plus mene prijemcu? Nemyslim....
Odosli jej uhrade u transakciu zo svojho elb