Zaplatená záloha za ubytovanie v zahraničí - podvod

17. feb 2023

Ahojte, chystám sa cez leto do zahraničia na brigádu na pól roka, zaplatila som si ubytovanie + zálohu (3000€), ubytovanie som si našla cez facebookovu skupinu, viem, že tam je veľa podvodníkov, ale pani bola veľmi komunikatívna a zlata, mám podpísanú aj zmluvu, ktoru ona riešila aj s právnikom. Tvrdí, že peniaze jej neprišli, myslite si, že to je podvod? Ak áno, stala sa vám nejaká takáto situácia? Ako postupovať pri riešení?
Ďakujem za každú odpoved 😊

stanislavicenka
17. feb 2023

Odosli jej uhrade u transakciu zo svojho elb

autor
17. feb 2023

@stanislavicenka potvrdenie o transakcii som odoslala , prebehla úspešne

katkaseiner
17. feb 2023

moze to par dni trvat... kedy si posielala?
a zial ano, moze to byt kludne odrb

autor
17. feb 2023

@katkaseiner platba mi prešla 4.2….

katie253
17. feb 2023

To si zaplatila 3000€ za ubytovanie na pol roka naraz? A ešte si tam ani nebola? A v tom bola aj záloha?
Tak ak chcela zálohu, tak načo si platila komplet ubytovanie?
Nerozumiem.... Nerýpem, len mi to príde šialené....

autor
17. feb 2023

@katie253 nie to bolo zaplatené len za jeden mesiac plus zálohu to je spolu 3000€ 🙂

katie253
17. feb 2023

No, asi by som kontaktovala banku o vrátenie financií

janagem
17. feb 2023

Vieš si požiadať potvrdenie z banky že peniaze odisli a boli prijaté. V závislosti do akej krajiny si posielala peniaze, môžu byť "zadržané". Napríklad Čína má toto, ak si náhodou nechtiac nezadala sídlo banky, meno sa nezhoduje s majiteľom uctu, atd

autor
17. feb 2023

@katie253 to je možné pri odoslaní peňazí z obyčajného klasického bankového uctu? Nikdy som o tom nepočúla … 🙂

autor
17. feb 2023

@janagem ďakujem v pondelok zavolám do banky a budem sa informovať, každopádne ma aj tak zaujima že ako to riešiť ďalej, aby som bola pripravená, keďže tie peniaze naozaj potrebujem 🙂 nie je to mala suma

niekto2hy
17. feb 2023

V banke je hotline a pracuju aj zajtra,tak by som to neodkladal.

katkaseiner
17. feb 2023

Inak ako preddavok by som neplatila viac ako pár stovák a teda vôbec nie niekomu z FB. Daj vedieť ako si dopadla. Ak si mala číslo účtu správne tak už aj pešo by to tam došlo, čiže obávam sa že problém bude inde. Každopádne držím palce

autor
17. feb 2023

@katkaseiner ďakujem moc, dám vedieť … vari sa to nejako vyrieši…🙏🏼

marseillefan
17. feb 2023

Nechcem ti brať ilúzie, ale na tvojom mieste by som sa s tými peniazmi už rozlúčil. Môj tip je ten, že je to fake profil nejakého podvodníka, žiadne ubytko neprenajíma, peniaze na účet prišli a už sú niekde v Nigérii.

basska_b
17. feb 2023

Nechapem, naco jej je zaloha na leto uz teraz... este k tomu taka vysoka suma. Je to divne... aka je cielova krajina? By som tak 500 eur cakala ako zalohu... ved to je pre pripad, ze neprides a ona by nemohla prenajat inemu

katie253
17. feb 2023

Samozrejme že sa dá, je tam nejaký poplatok. Banka vyzve druhú stranu o vrátenie, a tá môže a nemusí peniaze vrátiť. To už neovplyvníš.

lucik194
17. feb 2023

no cisty podvod....taká zaloha sa nikdy nedava 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

zuzanaete
17. feb 2023

Za poplatok je mozne, aby tvoja banka ziadala potvrdenie od prijimajucej banky, ze kedy bola dana platba pripisana na ucet.

katkaseiner
17. feb 2023

Prezrad prosím ťa aspoň z princípu v akej krajine/meste si si toto bookla?

svetlonos
17. feb 2023

Tak sa s peniazmi rozluc alebo sa modli v zazrak. Zijem v AT, 2-5000 € sa bezne dava maklerovi/ spolku bytov / kaucia pokial si prenajimas byt na dlhodobo plus 2/3 najmy dopredu. Ale na mesiac???
Pekne ta odrbkali, sorry za vyraz. Preco si sa s niekym z okolia neporadila ?
Ibavam sa, ze aj jed ootiadas cez banku o vratenie penazi, uz niet ake vratit.
Mne sa to stalo s kamskou. Poslala som z SK vub na SK 50€. Po dvoch tyzdnoch penazi stale nikde! Za nu dam ruku do ohna, viem ze neklame a ina tiez veri mne. V banke nikto nic nevedel, napriek tomu te mi odisli na ten jej ucet. Urobila som cez tekefon bordel, ci su snad niekde vo vzdusnom medzipriestore?? A zrazu sa „ nasli“ a prisli jej. Bolo to divne, vysvetlenie ziadne.

smajliica
17. feb 2023

Je šanca že jej to reálne ešte neprišlo, lebo 2 týždne nie je až tak veľa. Teda ak si posielala do krajiny kde sa nepoužívajú €.
V každom prípade by som toto už nikdy viac nerobila.

smajliica
17. feb 2023

@svetlonos to sa stáva, môj manžel tak posielal v práci niekoľko miliónov €, tuším 50, a niekde zmizli a nikto nevedel kde 😂 banka ich hľadala že kde sa stratili a potom po pár dňoch sa kdesi našli. Pripísali ich na zlý účet. 🙈

niekto2hy
17. feb 2023

@smajliica A za par dni ,,zarobili"... 😎

svetlonos
17. feb 2023

@smajliica
tak to beviem ci by som aj infarkt pri diremnych 50 mil € nedostala 😂

karolinakk
18. feb 2023

Odrb, tiež som na taketo naletela par rokov dozadu

karolinakk
18. feb 2023

Utekaj do banky, spýtaj sa či sa s tým dá ešte niečo robit

kulumulu123
18. feb 2023

@smajliica mne muz posielal z sk do anglicka peniaze som mala na ucte do 24h...

niekto2hy
18. feb 2023

@kulumulu123 Ked vyuzijes ine sluzby,tak ich na UK ucte mas do niekolko minut.

mircalla
18. feb 2023

Zaloha 3000 eur vopred? No s peniazmi sa rozluc. Inak samozrejme si vie tvoja banka vyziadat do banky prijemncu info, ze to dostala...Tiez poziadat o vratenie, ale to robia len niektore banky.
Chod to riesit z bankou asap, ale prepac, nechapem tuto naivitu, tie peniaze uz skoro naisto neuvidis, je to tazko vystopovatelne, ucet uz bude zrejme zruseny.
@smajliica Aj ked to bolo do krajny kde nie su eur, nehrozi, ze to trva tak dlho, robila som v banke. Pripisat peniaze na zly ucet pri swift code a cisle uctu plus mene prijemcu? Nemyslim....

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz