Ahojte, je tu niekto, kto cestoval od prijatia posledných opatrení do IT? Na stránkach je uvedené, že vyžadujú digitálny covid preukaz s dvoma dávkami vakcíny (zatial mám iba jednu) alebo digitálny covid preukaz s výsledkom testu - na to mi odpísali z testovacieho centra, že SR zatiaľ nesprístúpnila zadávanie výsledkov do covid preukazu - myslíte, že mi bude stačiť potvrdenie o antigenovom teste v PDF? Má niekto takúto skúsenosť?
Ďakujem
@janinah vramci europy staci antigen, grecko, spanielsko, bulharsko, atd. nevyzaduju PCR
@janinah majú uvedený PCR alebo antigen, ide mi o to, že nebude v covid preukaze
@matkahelka No nie je IT nahodou cierne? a stym suvisiace rozne obmedzenia?
@vamajka napriklad ake obmedzenia? pre neockovanych je karantena aj z susedneho zeleneho rakuska, pre ockovanych z ciernych krajin pcr negativ po prilete a su bez karanteny.
@matkahelka nestaci vsade antigen. Znama ide do Francúzska a musi mat pcr menej ako 72h
A ma ho v covid passe, bola včera
Do talianska ti stačí aktuálne aj Antigen nie starší ako 48hod v anglic, franc, al talianskom jazyku. Plus registrácia... A nemusí byť v covid passe.
Chapem, co sa pytas. Sme na tom rovnako. Som zvedava, ci niekto bude vediet. My sme objednani na ag a vraj davaju len papierovu formu v AJ☹
@e1i ok tak fr je vynimka. viem o hr, it, blg, gr, spanielsku ze staci antigen
@veronikap91 aktuálne sme v IT, mame ant.testy plus registrácia. Nikto nič nekontroloval. Zatiaľ 😁
Ahoj @sense, ďakujem za odpoveď, máš aj osobnú skúsenosť? Lebo naozaj všade pisu ako možnosť iba ten covid preukaz s výsledkom a mám už naozaj stres, či mám ešte niekde zháňať PCR, ktorý urobia cez víkend, alebo staci ten antigen na papieri
@veronikap91 rodičia priateľa boli teraz, my ideme za mesiac. Stačí Antigen plus registrácia musí byť. My ideme ale zo Svajciarska takže u nás nič také nie je ako Green Pass al digit. Covid Pass a priateľ to konzultoval priamo cez taliansko, keďže vie po taliansky. A môžeš to konzultovať aj s talianskou ambasádou.
2.7.2021 sú zmenené podmienky Taliansko .
Aktualizované: 02/07/2021
Podmienky vstupu do krajiny
Aké doklady sa vyžadujú pre vstup?
Pri vstupe do Talianska cestujúci z krajín kategórie štátov C, kde patrí aj Slovensko, musí predložiť digitálny COVID preukaz EÚ, vyplniť a odoslať digitálny elektronický formulár a oznámiť príchod na Oddelení prevencie príslušného zdravotníckeho zariadenia (bližšie informácie v dolnej časti textu):
Digitálny COVID preukaz EÚ musí obsahovať potvrdzovať jednu z troch splnených podmienok:
digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o vakcinácii (14 dní od ukončenia cyklu s vakcínou uznanou EMA),
alebo digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o vykonaní testu (PCR alebo antigénový test nie starší 48 hodín, výnimku majú deti do 6 rokov),
alebo digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 (po prekonaní ochorenia s platnosťou potvrdenia 180 dní od prvého pozitívneho testu).
Ak nemáte jeden z troch uvedených typov digitálneho COVID preukazu EÚ, môžete vstúpiť do Talianska, ale za predpokladu, že:
podstúpite karanténu desať (10) dní na adrese bydliska, ktorú oznámite po vstupe na územie štátu odboru prevencie príslušného miestneho zdravotného úradu;
na konci desaťdňovej karantény vykonáte ďalší molekulárny alebo antigénový test.
Deti mladšie ako šesť (6) rokov sú vyňaté z vykonania molekulárneho alebo antigénneho testu, nie však z povinnosti izolácie, ak je to uplatniteľné. Deti mladšie ako osemnásť (18) rokov sú vyňaté z povinnosti izolácie (ak je nariadená), iba ak sú v sprievode dospelej osoby (rodič alebo iná dospelá osoba), ktorá vlastní certifikát Covid Green.
Informácie o získaní digitálneho COVID preukazu EÚ
A ako je to po návrate z Talianska do 12.7. prosím?
@emka530 hmm, tak akurat, ked sa to menilo. Ktovie, co bude teraz o tyzden neskor. Mame digit. covid passy ale deti nemaju napr. obidve ockovania, budeme mat ag testy papierove k tomu☹️Pekne blbe, ze u nas ag testy nevedia vlozit do covid passu. Clovek sa da zaockovat, testuje sa a aj tak zle🤷
Prosím vás a neviete poradiť ako to je pri návrate z Talianska, keď lietadlo pristane vo Viedni alebo Budapešti? Lebo ja tomu nerozumiem. Ak sa po 10 dnoch v Taliansku príde na SR letecky cez inú krajinu, tak už nemusí byť negat. PCR test? A ten test si kde treba urobiť, ak ho treba? A keď sa ide vlakom, autom, busom, tak ako to je? Som z toho jeleň. Ešte aj v správach to napísali nejako naopak.
@lusyc tie testy sa týkajú iba SVK letísk
neviem,ale ak už test,tak PCR