Vstup do Talianska - Sardínia

veronikap91
7. júl 2021

Ahojte, je tu niekto, kto cestoval od prijatia posledných opatrení do IT? Na stránkach je uvedené, že vyžadujú digitálny covid preukaz s dvoma dávkami vakcíny (zatial mám iba jednu) alebo digitálny covid preukaz s výsledkom testu - na to mi odpísali z testovacieho centra, že SR zatiaľ nesprístúpnila zadávanie výsledkov do covid preukazu - myslíte, že mi bude stačiť potvrdenie o antigenovom teste v PDF? Má niekto takúto skúsenosť?
Ďakujem

janinah
7. júl 2021

neviem,ale ak už test,tak PCR

matkahelka
7. júl 2021

@janinah vramci europy staci antigen, grecko, spanielsko, bulharsko, atd. nevyzaduju PCR

veronikap91
autor
7. júl 2021

@janinah majú uvedený PCR alebo antigen, ide mi o to, že nebude v covid preukaze

vamajka
7. júl 2021

@matkahelka No nie je IT nahodou cierne? a stym suvisiace rozne obmedzenia?

matkahelka
7. júl 2021

@vamajka napriklad ake obmedzenia? pre neockovanych je karantena aj z susedneho zeleneho rakuska, pre ockovanych z ciernych krajin pcr negativ po prilete a su bez karanteny.

e1i
7. júl 2021

@matkahelka nestaci vsade antigen. Znama ide do Francúzska a musi mat pcr menej ako 72h
A ma ho v covid passe, bola včera

sense
7. júl 2021

Do talianska ti stačí aktuálne aj Antigen nie starší ako 48hod v anglic, franc, al talianskom jazyku. Plus registrácia... A nemusí byť v covid passe.

ebbi
7. júl 2021

Chapem, co sa pytas. Sme na tom rovnako. Som zvedava, ci niekto bude vediet. My sme objednani na ag a vraj davaju len papierovu formu v AJ☹

matkahelka
7. júl 2021

@e1i ok tak fr je vynimka. viem o hr, it, blg, gr, spanielsku ze staci antigen

emka530
7. júl 2021

@veronikap91 aktuálne sme v IT, mame ant.testy plus registrácia. Nikto nič nekontroloval. Zatiaľ 😁

ebbi
7. júl 2021

@emka530 Kedy ste prechadzali hranice do IT?

veronikap91
autor
7. júl 2021

Ahoj @sense, ďakujem za odpoveď, máš aj osobnú skúsenosť? Lebo naozaj všade pisu ako možnosť iba ten covid preukaz s výsledkom a mám už naozaj stres, či mám ešte niekde zháňať PCR, ktorý urobia cez víkend, alebo staci ten antigen na papieri

sense
7. júl 2021

@veronikap91 rodičia priateľa boli teraz, my ideme za mesiac. Stačí Antigen plus registrácia musí byť. My ideme ale zo Svajciarska takže u nás nič také nie je ako Green Pass al digit. Covid Pass a priateľ to konzultoval priamo cez taliansko, keďže vie po taliansky. A môžeš to konzultovať aj s talianskou ambasádou.

dajana555
7. júl 2021

2.7.2021 sú zmenené podmienky Taliansko .
Aktualizované: 02/07/2021

Podmienky vstupu do krajiny
Aké doklady sa vyžadujú pre vstup?
Pri vstupe do Talianska cestujúci z krajín kategórie štátov C, kde patrí aj Slovensko, musí predložiť digitálny COVID preukaz EÚ, vyplniť a odoslať digitálny elektronický formulár a oznámiť príchod na Oddelení prevencie príslušného zdravotníckeho zariadenia (bližšie informácie v dolnej časti textu):

Digitálny COVID preukaz EÚ musí obsahovať potvrdzovať jednu z troch splnených podmienok:

digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o vakcinácii (14 dní od ukončenia cyklu s vakcínou uznanou EMA),
alebo digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o vykonaní testu (PCR alebo antigénový test nie starší 48 hodín, výnimku majú deti do 6 rokov),
alebo digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 (po prekonaní ochorenia s platnosťou potvrdenia 180 dní od prvého pozitívneho testu).

Ak nemáte jeden z troch uvedených typov digitálneho COVID preukazu EÚ, môžete vstúpiť do Talianska, ale za predpokladu, že:

podstúpite karanténu desať (10) dní na adrese bydliska, ktorú oznámite po vstupe na územie štátu odboru prevencie príslušného miestneho zdravotného úradu;
na konci desaťdňovej karantény vykonáte ďalší molekulárny alebo antigénový test.

Deti mladšie ako šesť (6) rokov sú vyňaté z vykonania molekulárneho alebo antigénneho testu, nie však z povinnosti izolácie, ak je to uplatniteľné. Deti mladšie ako osemnásť (18) rokov sú vyňaté z povinnosti izolácie (ak je nariadená), iba ak sú v sprievode dospelej osoby (rodič alebo iná dospelá osoba), ktorá vlastní certifikát Covid Green.

Informácie o získaní digitálneho COVID preukazu EÚ

lusyc
7. júl 2021

A ako je to po návrate z Talianska do 12.7. prosím?

dajana555
7. júl 2021

@lusyc Podmienky vstupu do SR upravuje v súlade s cestovným semaforom pdf vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR (pdf; 294.96 KB).

lusyc
7. júl 2021

@dajana555 ďakujem.

emka530
7. júl 2021

@ebbi z piatka na sobotu.

haimi
7. júl 2021

@e1i ako dostanem pcr test do covid passu? To je ta greenpasd appka? Mna slahne, tiez ideme do FR a mame vysledok len na papieri..

ebbi
7. júl 2021

@emka530 hmm, tak akurat, ked sa to menilo. Ktovie, co bude teraz o tyzden neskor. Mame digit. covid passy ale deti nemaju napr. obidve ockovania, budeme mat ag testy papierove k tomu☹️Pekne blbe, ze u nas ag testy nevedia vlozit do covid passu. Clovek sa da zaockovat, testuje sa a aj tak zle🤷

emka530
7. júl 2021

@ebbi neviem o ničom co sa kde menilo, cestujeme pokiaľ sa dá, jediný kto blbne sú Slováci, ostatne krajiny (väčšinou) sa pre turistov otvárajú... Pošlem tu screen napr. na Sardíniu na konci júla.

haimi
7. júl 2021

@ebbi prosim, tie vysledky mate na obyc papieri bez qr kodov? Lebo manzel dostal len obyc papier o vysledkom pcr testu a cestujeme do Francuzska...

ebbi
7. júl 2021

@haimi To som si len zistovala, vraj su bez qr kodov. Objednani sme na piatok. Mohli by dovtedy doplnit qr kody, lebo to je dost blbe takto🙄

ebbi
7. júl 2021

@emka530 Taliani menili podmienky vstupu do krajiny k 2.7., so Slovenskom to nic nema. My mame vlastne podmienky na navrat, tie su v pohode.

haimi
7. júl 2021

@ebbi uz sme to vyriesili. Na korona gov je moznost stiahnut si vysledky aj s qr kodom, takze to mame 😀

ebbi
7. júl 2021

@haimi fakt? a da sa aj ag test? nevies?

e1i
7. júl 2021

@haimi jej prisiel vysledok do mailu a stiahla to do greenpassu

emka530
7. júl 2021

@ebbi áno čítala som to na stránke ministerstva, ale my sme prechádzali taliansku hranicu 3.7 a nikde nikto, na mýte tiež nikto, tak nechápem ako to monitorujú a kontrolujú... A ci vôbec 😁

lusyc
8. júl 2021

Prosím vás a neviete poradiť ako to je pri návrate z Talianska, keď lietadlo pristane vo Viedni alebo Budapešti? Lebo ja tomu nerozumiem. Ak sa po 10 dnoch v Taliansku príde na SR letecky cez inú krajinu, tak už nemusí byť negat. PCR test? A ten test si kde treba urobiť, ak ho treba? A keď sa ide vlakom, autom, busom, tak ako to je? Som z toho jeleň. Ešte aj v správach to napísali nejako naopak.

veronikap91
autor
8. júl 2021

@lusyc tie testy sa týkajú iba SVK letísk