Ahojte..mame zakúpený letný zájazd do Tuniska,jedná sa o bežnú prímorskú oblasť..myslíte že aj tam hrozia teroristické útoky? tento rok ich tam už pár bolo,o daľšom hovorili dnes v správach..Ćo si o tom myslíte? môže byť dovolenka ohrozená? Chcem napísať aj do cestovky zajtra,tiež som zvedavá čo mi povedia..
Máte prípadne nejaké skúsenosti,ako sa to rieši ked je daná oblasť ohrozená? Bude cestovka ochotná zmeniť destináciu?
Ďakujem za akékoľvek info
Aj my máme zakúpenú dovču do Tuniska,zatiaľ nestresujem,kedže ideme až o 3 mesiace,uvidíme,čo sa bude diať dalej.Ale myslím si,že v pohode vycestujeme a užijeme si dovču.
Baby,ja by som nesla.....ja sa nejak necitim v arabskych krajinach dobre,vseobecne......a celkovo,za tie rizika mi to nestoji..... To,co tam dostanem podla mna nie hodne tych rizik. Mne je dobre tam,kde su mi ludia taki....blizsi aj mentalitou... 🙂
Ahoj tam su nepokoje stale 😕 stale cosi vymyslaju ....my sme boli 3 roky dozadu tiez hlasili nepokoje ale do tur.oblasti sa to nedostane neboj sa boli sme v Tunisku hotel Safa Hamamet Yasminne .... krasnu dovolenku prajem ja zase milujem arabske krajiny 😉
stať sa môže niečo aj v grecku, či taliansku,,alebo aj doma
Nesla by som nateraz ani do Tuniska, ani do Egypta. Nejde len o to ze stat sa moze hocikde, ide o to, ze tieto krajiny nevykladaju dostatocne usilie na ochranu turistov,je tam vacsia koncentracia nekontrolovatelnych individui, a ked uz hovorime o "ochrane turistov", co je to za dovolenku, kde sa budem stale pozerat dookola, ci sa neobjavi nejaky Arabas s kalasnikovom? Svoje peniaze radsej vrazim na podporu ekonomiky civilizovanych krajin v ramci EU
ono tam sa vzdy melu v zime 🙂 a na leto je pokoj... nebala by som sa,ale nesla by som na ziadne vylety vzdialene... len v rezorte byt a jeho okolí.
Ja by som as ešte počkala ako sa to celé vyštrbí. My sme boli na svadobnej ceste v roku 2005 ked v tuším v Hurghade vybuchla bomba - tiež sa tam nejaký dobráci takto realizovali. Potom sme išli na fakultatívny výlet do Kahiry a stražili nás tam dosť.Pred autobusom normalne obrnený pancier a vojak so samopalom pred dverami autobusu. Po návrate do uzatvoreného rezortu kde sme bývali tak sme chodili cez detektor a stal tam policajt. Určite by som sa skor zavrela do rezortu- tie su kontrolované a tam je menšie riziko že tam niekto nekontrolovane vojde. Chodiť sám po vonku, meste, večer a tak to sa vobec neodporuča. Ziadne výlety na ,,vlastnu päsť,,. Ale ja už ked som bola v rezorte zašitá tak som sa citila realtivne bezpečne to skor na letiskách napr. v Turecku, Cypre tam som mala zmiešané pocity ked som videla tých turcov furt mi chodilo po rozume že čo ked to tu nejaký ,,odpáli,,. Čo narobíme - taký je dnes svet.
Ja som bola pred dvom mesiacmi v Kyjeve, ale sama. Každý ma odhováral a nakoniec jeden z najlepších výletov môjho života 🙂 Ale na druhej strane s deťmi by som asi uvažovala... Tí islamisti sú nepredvídateľní... Najlepšie by bolo pokecať s niekým, kto tam bol chvíľku pred vami a informovať sa u cestovky... 🙂 Veľa šťastia prajem 🙂
Nebála by som sa čo sa týka samotného hotelového komplexu ale osobne by som mala strach z cesty autobusom z letiska... A rozhodne by som asi nepodnikala žiadne výlety mimo komplex ani skupinové.
seriozna cestovka v pripade odporucania mzv necestovat do konkretnej krajiny ponuka na vymenu ine destinacie.... osobne by som do arabskych krajin teraz necestovala, ale stat sa cokolvek moze kdekolvek 😅 dnesna doba je hrozna, clovek sa uz skoro aj v potravinach boji ... ☹
Ano treba. A treba sa bat aj vyjst z domu na ulicu, lebo pravdepodobnost, ze Ta prejde auto je omnoho vyssia, nez to, ze Ta zajmu ako rukojemnicku v zahranici.
Tak mimochodom- http://www.sme.sk/c/7706861/po-slovenske-deti-p...
Dnes sa mozes bat a mat pocit neistoty vsade, lebo je to vo svete take ake je, ale su jednoducho oblasti kde je to viac vyhrotene, preto ja osobne by som sa im vyhla...ale to len moj pohlad...dovolenku by som chcela travit niekde kde si oddychnem a nie v strachu, ze ked uvidis prveho podozrivejsieho cloveka, tak budes na prasky....
My ideme az v auguste. Dovolenku mame zaplatenu od decembra tak dufam ze im nebude hrabosit. Uz sa tesime a tunisko je uzastna krajina
dovolenka zakúpená od januára ideme o 4mes. zatial nestresujeme 🙂 a tesime sa na dovolenku
aj my máme zakúpenú od januára..... volali sme aj do cestovky, vraj zatiaľ nič s tým kedže je to až v júli.. uvidí sa ako sa všetko vyvinie
Ja by som nešla, zmenila by som destináciu a dobrá cestovka by ti mala poradiť podobne
baby, ako sorry. moze to byt akokolvek vyhodne, no po arabskej jari by som sa do ziadnej takej destinacie netrepala. ze daju pokoj turistickym oblastiam? ved toto bolo muzeum - to nie je turisticka atrakcia? pred rokmi ti fanatici v egypte podrezali turistov pred historickym chramom ... bombove utokyv tabe par rokov dozadu - tiez turisticka oblast. a na odpoved, ze budem len na hoteli a na plazi - to potom mozes byt aj v taliansku/chorvatsku.
mne su proste arabske krajiny po tom vsetkom, co sa tam deje, nesympaticke, som rada, ze som videla roky dozadu egypt, ale uz by som tam nesla. teraz urcite nie, tunis detto.
ano, nebezpecenstvo ciha vsade, ale miera rizika je teda v arabskych krajinach ozaj vyssia.
aj my máme kúpenú dovolenku od januára a zatiaľ nestresujem, boli sme v Tunise aj minulý rok a bolo úžasne
My sme boli minulý rok aj s dvojdňovým výletom po Sahare /to sa mi najviac rátalo, inak by to bola takmer len ležačka na pláži v hotelovom komplexe/, takže sme po Tunisku prešli cca 900 km, už vtedy sme mali obavy, tento rok by som tam už určite nešla.
my máme tiež dovolenku zaplatenu od januára. Ak by som to stornovala, nevrátia mi 400 Eur. My ideme až v septembri takže do konca jula sa možem rozhodnuť že zmením destináciu a poplatok je 34 Eur čo neni až take hrozne... Niektorí ma odhovaraju ale tak zoberme si psychopata z ČR, čo vystrielal ludi v reštaurácii. Ja sa chodim kupať do ČR a je to od tej reštiky 5metrov. človek proste nikdy nevie, jedine čoho sa bojím, je
letisko
Baby kľud. To akože teraz nechoďme do Paríža? Alebo neleťme z Barcelony ponad Alpy? Či sa pre istotu odsťahovať z Lockerbie a New Yorku? Ten útok sa môže stať kdekoľvek a kedykoľvek. Nešťastia sú súhry plánov alebo náhod Aj dnes aj cez leto aj v Podhájskej či Vlkolínci.... Alebo radšej ostať doma a buchne kotol?
Pokiaľ nejdeme vedome naproti tak nebosorujem. 😒 😒 😒
akoze sorry ale na co kupujete dovolenku do takej oblasti......
inde sa neda???
minule tam zajali turistov v muzeu....
no vsak co uz ale ta chodte kludne ked ste to uz kupili ;);)
Kiki chod... Zastrelit ta mozu aj doma... Uz neries... Bude perfektne uvidis... A neverim ze ty nevylezies s komplexu... Davaj tam hlavne velky pozor na malu,... Nech nic nechyta... A nepite tu vodu z kohutika... Bomba moze padnut aj na Slavin alebo Bratisalvsky hrad zrovna ked sa tam budeme s babami hrajkat...
je pravda, ze dnes uz nie je nikde bezpecne....ale zas by som tomu moc nepomahala a do arabskych krajin uz asi nesla na dovolenku. bola som pred par rokmi v egypte aj tunise, fajn bolo, ale odhliadnuc od bezpecnosti, nevyhovuje mi ich mentalita 😉
Dobrý den... my ideme tiež 23.7 do tunisu- Mahdia... Idete niekto v tom termíne? Tiež su obavy
No hodnotenie, ze aj pred domom tak prejde auto alebo zastrelit ta mozu aj na sk v tomto pripade su uplne mimo. Pretoze ak viem, ze niekde sa nieco taketo deje, tak si tam urcite dovolenku nezaplatim a nepojdem do rizika este dokonca aj s deckami a muzom. Moj drahy jednoznacne tento rok, resp. uz par rokov spat zavrhol dovolenky typu Egypt, tunis. mame dieta, sme zan zodpovedni a nebudem ho vlacit po krajinach, kde chodia so zbranami uz aj deti. podla mna treba velmi dobre zvazit, kam ist a radsej si zaplatit mozno trochu viac, ako by ste zaplatili napr. v takom Tunisku ale budem kludne spavat a nie cakat kedy kde co buchne...
Ahoj, letíme 11.6. do Mahdie. Obavy mám, ale verím že to dobre dopadne.
Je pravda, že dnes sa už fakt môže stať hocičo, ale nerobte paniku. Ja by som na tvojom mieste úplne v pohode na tú dovolenku išla 😉
Minule som videla takú super infografiku od poistenie.sk práve o cestovaní a terorisických útokoch: http://www.nejinfografiky.cz/pojisteni-proti-terorismu-infografika/
Šance, že na vás zaútočia teroristi sú fakt malé, hlavne v dovolenkových rezortoch. Ale pre istotu sa už môžeš proti terorizmu aj poistiť 😀
Tazka odpoved...ale zatial len tato sprava odtial, co sa tyka toho muzea...si zober, ako na tom bol Egypt prenedávnom a ludia normalne chodili na dovolenky a to bola horsia situacia...kazdy stat, ktory zije z turizmu, ako aj Tunis, sa snazi,aby bezpecnost bola co najvacsia...ono nikdy nevies, ale to by clovek ale potom nemohol ani nos z dveri vytiahnut...pozri na vsetky necakane katastrofy,ktore sa kade-tade udiali...je to len na tvojom zvazeni..co sa cestovky tyka, myslim, ze to riesia len ked je vyhlaseny nudzovy stav a pod..